Παπαδόπουλος: «Βασικό η οργάνωση και… χαρούμενοι παίκτες»

Ποδόσφαιρο
Παπαδόπουλος: «Βασικό η οργάνωση και… χαρούμενοι παίκτες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία του ΟΦΗ με το Νίκο Παπαδόπουλο για ανανέωση της συνεργασίας, αλλά και οι κεντρικοί άξονες του σχεδιασμού μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Απόλλων Λάρισας.

Ο έμπειρος προπονητής επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν πράξη όσα τέθηκαν επί τάπητος για τους ποδοσφαιριστές του εφετινού ρόστερ «ώστε να είναι χαρούμενοι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση αυτή έχει να κάνει με την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων, ενώ ανέλυσε και βασικά σημεία της οργανωτικής αναβάθμισης ενόψει Σούπερ Λίγκας.

Για την συμφωνία με τη διοίκηση υπογράμμισε: «Όλες αυτές τις ήμερες που συζητάμε με τη διοίκηση, δεν είναι το πρόβλημα αν θα μείνω ή όχι, αλλά το τι θα γίνει στην οργάνωση της ομάδας. Μπορεί να είναι κουραστικό να το λέω συνέχεια, αλλά έτσι είναι. Είναι σημαντικό όλοι αυτοί οι παίκτες που έκαναν υπερήφανο τον κόσμο να είναι ευχαριστημένοι και αυτοί. Υπάρχει συμφωνία και όλα αυτά που είπαμε περιμένω να γίνουν πράξεις. Ο σχεδιασμός εκ μέρους μου έχει ξεκινήσει αμέσως μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Με γνώμονα το μέλλον της ομάδας, αλλά και το καλό της, να μην κάνουμε τρέλες. Θα κινηθούμε ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν. Θα χρειαστούν προσθήκες στην ομάδα, αλλά όχι πάρα πολλές, καθώς ο κορμός θα μείνει ο ίδιος. Πρέπει να κοιτάξουμε και τις ομάδες υποδομής. Δεν έχει να κάνει το θέμα της παραμονής μου μόνο για εμένα, αλλά να είναι χαρούμενοι όλοι. Εγώ δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος και να μην είναι οι παίκτες».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε κάποιες βασικές οργανωτικές προϋποθέσεις που έχει ζητήσει από τη διοίκηση: «Το πρώτο έχει να κάνει με την οργάνωση του ΒΑΚ. Αν δεν φτιάξουμε από αύριο τα γήπεδα, οι ομάδες “K” δεν θα μπορούν να κάνουν προπόνηση. Έχουμε ορίσει και πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία στις 2 Ιουλίου, να γίνουν στην ώρα τους όλα τα εργομετρικά, να επανδρωθεί η ομάδα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να μην πηγαίνουμε στα τυφλά σε ότι έχει να κάνει με την προπόνησή της. Θέλω να έρθει στην ομάδα ένας γυμναστής αποκατάστασης, αλλά να υπάρχουν και μόνιμοι φυσικοθεραπευτές, όλα αυτά είναι προτεραιότητες για εμένα ώστε να είναι η ομάδα σε υψηλό επίπεδο, ώστε να είναι και η ομάδα και οι παίκτες χαρούμενοι. Υπάρχει χαρά και υπερηφάνεια σε όλους τους παίκτες, αλλά βλέπω στην άκρη του ματιού τους πως έχουν ακόμα κάποια προβλήματα».

Ερωτηθείς για το όραμα του και τον ΟΦΗ της επόμενες ημέρες επισήμανε: «Αν δεν έχεις όραμα δεν πας πουθενά. Το δικό μου όραμα είναι να παίζουν παιδιά από την Ακαδημία. Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται δουλειά και μεθοδικότητα. Έχω κάνει συνάντηση με τον Νίκκι Παπαβασιλείου και την άποψή μου την έχω πει και στον ίδιο και στους διοικούντες του Ερασιτέχνη. Οι Ακαδημίες πρέπει να είναι στην αιγίδα της ΠΑΕ, να έχει την επίβλεψη, να έχει την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο τρόπο δουλειάς, ώστε τα επόμενα χρόνια να βγάλει παίκτες. Καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν υπάρχει χωρίς να είναι η Ακαδημία στην ΠΑΕ».

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου είχε αναφέρει για το αγωνιστικό σκέλος: «Μια ακόμα νίκη, μια ωραία νίκη και σε ένα ημίχρονο. Στο πρώτο δεν ήμασταν καλοί, δεν είχαμε ηρεμία, ούτε και κυκλοφορία με τις γραμμές μας να είναι μακριά. Αλλάξαμε όμως στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ βοήθησε και το γρήγορο γκολ. Εκνευριστήκαμε στο πρώτο μέρος, αλλά το αλλάξαμε όμως στην επανάληψη. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και μένουν ακόμα δυο ματς για να το κατακτήσουμε. Χαρά μου είναι και το ότι έπαιξαν και δυο παιδιά από την Ακαδημία και αυτό είναι κάτι που είναι και στόχος μας επίσης».

Θεοδοσιάδης: «Γκρεμίσαμε το καλό πρώτο ημίχρονο»

Ο προπονητής του Απόλλων Λάρισας, Νίκος Θεοδοσιάδης συνεχάρη τον ΟΦΗ για την άνοδο και τόνισε για τη δική του ομάδα: «Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ και τον Νίκο Παπαδόπουλο, δίκαια  πήρε την άνοδο, ήταν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και της εύχομαι να έχει μια καλή χρονιά με επιτυχίες στη Super League. Εμείς ήρθαμε στο Ηράκλειο μόνο για 45 λεπτά. Τότε ήμασταν συγκεντρωμένοι δεν αφήσαμε τον ΟΦΗ να μας κάνει φάσεις. Αντίθετα εμείς είχαμε κάποιες προσπάθειες μέσα από τις οποίες θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Στο ημίχρονο όμως και ενώ είχα πει στους παίκτες μου ότι οι παίκτες το ΟΦΗ θα πίεζαν και ότι θα πρέπει να προσέξουν πολύ, ήρθαν τα γκολ σε 2 λεπτά και μετά ήταν δύσκολα για εμάς να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.  Μένω μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά, θα πρέπει και αυτά να τις εκμεταλλεύονται. Κοιτάμε τώρα τη συνέχεια, να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά σε μια πάρα πολύ καλή χρονιά όντες νεοφώτιστοι. Τον ΟΦΗ τον νικήσαμε στον πρώτο γύρο και νομίζω πως του κάναμε καλό. Όλοι μας εφέτος προσπαθήσαμε να κάνουμε μια νεανική ομάδα με καλά αποδυτήρια και το καταφέραμε. Παράλληλα έχουμε και τη στήριξη της διοίκησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News