Οραματική επιλογή ο "Νίκκι" για το μέλλον του ΟΦΗ

Απόψεις
Οραματική επιλογή ο "Νίκκι" για το μέλλον του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφώνονται οι συζητήσεις του Νίκκι Παπαβασιλείου με τον ερασιτέχνη ΟΦΗ για την ανάληψη των Ακαδημιών του συλλόγου. Ο έμπειρος προπονητής με «χειροπιαστό» έργο στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, συνδυάζει την επιθυμία της οικογένειας του για μόνιμη εγκατάσταση στο Ηράκλειο, όπου διαθέτουν σπίτι (καρπός της ποδοσφαιρικής καριέρας του).

Οι προτάσεις για μια οραματική συνεργασία Νίκκι – ΟΦΗ, που έχουν ήδη αξιολογηθεί από τους νομικούς των δύο πλευρών, θα κριθούν μέσα στην εβδομάδα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Το έργο των Ακαδημιών του Νίκκι Παπαβασιλείου στην Κύπρο με εγκαταστάσεις στη Λεμεσό, την Πάφο και σε συνεργασία με μεγάλες ομάδες του νησιού, έχει αρχίσει πριν από είκοσι χρόνια και συνεχίζεται με την εποπτεία του αδελφού του πρώην παίκτη του ΟΦΗ και της Νιούκαστλ.

Από τα χέρια του Νίκκι και των Ακαδημιών του, έχουν βγει αστέρια όπως ο Πιέρος Σωτηρίου που αγωνίζεται στην Κοπεγχάγη, ο Γιώργος Εφραίμ που χαρακτηρίζεται «παιδί θαύμα», ο Μιχάλης Χριστοδούλου της Κ19 του Παναθηναϊκού, ο Γερολαίμου που είναι έτοιμος να υπογράψει στην Άντερλεχτ.

Αυτή την περίοδο μάλιστα 25 συνολικά ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες του Παπαβασιλείου αγωνίζονται στην Α΄ εθνική της Κύπρου, ενώ 20 παίκτες είναι στις εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών του νησιού.

Γνωστική Ικανότητα

Η ικανότητα και η γνωστική κατάρτιση του Νίκκι Παπαβασιλείου, είναι πασίγνωστη στο φίλαθλο κοινό, πέρα από τα διπλώματά του (UEFA pro), την διαπιστευμένη ιδιότητα του καθηγητή και εισηγητή ειδικών θεμάτων σε Ομοσπονδίες, αλλά και την πολύχρονη σχέση του με τον Άλφ Καλουστιάν και το σύστημα διδασκαλίας «Coerver» και «Coerver Coaching» που έχει ανατεθεί στον «Νίκκι» για την Κύπρο και έχουμε δει να πραγματοποιεί και στην Κρήτη.

Ανεξάρτητα με οποιαδήποτε κατάληξη των επαφών με τον ΟΦΗ, αυτός είναι ο Νίκκι Παπαβασιλείου και δύσκολο να αμφισβητηθεί ότι μπορεί να αποτελέσει μια οραματική επιλογή που μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα (τον ΟΦΗ) στον μοναδικό δρόμο της βιωσιμότητάς της, όπως απαιτούν οι σύγχρονες και ευνόητες απαιτήσεις κάθε λογής.

Ο ερασιτέχνης ΟΦΗ κινείται εδώ και λίγους μήνες σε μια κατεύθυνση, που μπορεί να αναδειχτεί ελπιδοφόρα, τουλάχιστον ως αντίληψη εφαρμογής εξιδεικευμένων επιλογών, όπως κάνουν και όλες οι μεγάλες ομάδες στις υποδομές τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News