Στο σταυροδρόμι του ΟΦΗ που οδηγεί στη λεωφόρο

Ποδόσφαιρο
Στο σταυροδρόμι του ΟΦΗ που οδηγεί στη λεωφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγώνας καθημερινός γίνεται με τη συνδρομή φίλων, κάποιων μόλις μετόχων ή εραστών του ποδοσφαίρου και του ΟΦΗ, για να βγαίνουν εις πέρας οι πιεστικές οικονομικές απαιτήσεις που ακολουθούν το χθες της ΠΑΕ, συν τις τρέχουσες….

Το μείζον θέμα που μπαίνει αυτονόητα σε προτεραιότητα είναι ακριβώς το οικονομικό, αφού δεν υπάρχει ο μεγαλομέτοχος, που θα μπορούσε να προσφέρει άμεσα τις απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα.Είναι λογικό ότι το ίδιο απασχολεί πολύ -εξίσου δυνατά-  η επόμενη μέρα, καθώς ο ΟΦΗ απαιτείται να έχει σοβαρές υποστηρίξεις και εχέγγυα με την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Κώστας Καζανάκης που έχει έναν υπερέχοντα λόγο (και έργο) στις αναζητήσεις λύσεων, στο διοικητικό σχήμα, διερευνά κάθε τι (και καθένα με  οικονομική δυνατότητα ) που μπορεί να συνδράμει τώρα ή και αύριο την ομάδα, στα πλαίσια της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Κι ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό!

Η περίοδος που διανύει ο ΟΦΗ είναι κρίσιμη, γιατί η ευημερία του στη μεγάλη κατηγορία, θα εξαρτηθεί από τις βάσεις που θα θέσουν από τώρα οι ίδιοι οι άνθρωποι του, ώστε να εμφανιστεί δυνατός, έχοντας να προτάξει οργάνωση, σχέδιο και πρόγραμμα. Η εμπειρία του παρελθόντος από τον ίδιο τον ΟΦΗ, έχει καταδείξει, ότι οι «χύμα ενέργειες», είναι καταστροφικές.

Αυτό αφορά και τα τμήματα ανάπτυξης, όπου αναμένονται ενέργειες που θα διαλύουν τις εμπλοκές που προέκυψαν με τις ακαδημίες, οι οποίες ναι μεν ανήκουν στον ερασιτέχνη (παλιότερα τις είχε και αυτές η ΠΑΕ), αλλά η λειτουργία τους χωρίς την ευλαβική συνεργασία και των δύο (ΠΑΕ και Ερασιτέχνη), θα είναι –με τον οποιοδήποτε υπεύθυνό τους- ένα πολύ δύσκολο έργο.

Πρώτα οι γηπεδικές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν, πόσο μάλλον όταν δημιουργηθούν ομάδες Κ-20, Κ-17 και το επικρατέστερο Κ-15. Υπάρχει και ο ΟΦΗ 94 που λειτουργεί με ανεξάρτητη διοίκηση. Από την άλλη το περιβόητο έξτρα γήπεδο με πλαστικό τάπητα δεν έχει γίνει… ακόμη στο ΒΑΚ, ούτε βεβαίως έχει κινηθεί κάτι χειροπιαστό στις παλιές εγκαταστάσεις του ΟΦΗ στην Αμμουδάρα. Πού θα προπονούνται όλοι αυτοί στην σκιά της πρώτης ομάδας μαζί με τις Ακαδημίες που πρέπει να είναι ενισχυμένης δυναμικής,  με την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα; Καλέσσα, Δαφνές κι αλλού;

Υπάρχουν κι άλλα άξια προσοχής, αλλά εκείνο που προβάλλει ως μείζον είναι να γίνουν οραματικές επιλογές, μακριά από οτιδήποτε στερείται αυτών των θεμελιωδών στοιχείων και αρχών. Επί τάπητος όλα αυτά είναι στο μυαλό συγκεκριμένων παραγόντων της ΠΑΕ ΟΦΗ. Η υλοποίηση μοιάζει με πρόκληση, που μπορεί να γίνει πιο εφικτή με "οικονομικές απαντήσεις".

«Εμείς πάντα έχουμε βλέψεις ταπεινές αλλά υψηλές»!

Σοβαρές τοποθετήσεις έκανε σε συνέντευξη του ο αντιπρόεδρος της Football League και γ' αντιπρόεδρος του ΑΟΧ Κισσαμικού, Άρης Λυχναράς. Στο κρίσιμο ερώτημα αν πρόκειται να αλλάξει κάτι ώστε να μην υποβιβαστεί ο Παναθηναικός, είπε:

«Γίνονται ανήκουστα πράγματα, μεσούσης της περιόδου να πάνε να αλλάξουν τους κανονισμούς. Απορώ πώς δέχονται να συζητάνε τέτοια πράγματα και πάνω από όλα τα βάζω με τις ηγεσίες όλων. Είτε είναι Super League, είτε ΕΠΟ, είτε υπουργός, απορώ πώς το δέχονται. Και επειδή δεν είμαστε χθεσινοί, δεν μπορούμε να ακούμε ότι η πολιτεία δεν εμπλέκεται. Όπου θέλει εμπλέκεται. Πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες, ανεξαρτήτου ομάδας. Πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες, και στις ποινές, και στα τηλεοπτικά και στα πάντα».

Για το αν ο Κισσαμικός ονειρεύεται Super League: «Εμείς πάντα έχουμε βλέψεις ταπεινές αλλά υψηλές».

Αλλά και για το αν κέρδισαν δίκαια Άρης και ΟΦΗ την άνοδο τους: «Το έλεγα από την πρώτη στιγμή ότι ο Άρης ήταν το φαβορί, η έκπληξη είναι ο ΟΦΗ που από την μέση της σεζόν και έπειτα μεταλλάχθηκε».

"Kωμωδία" τα περί ποδοσφαιρικού Grexit;

Την επόμενη βδομάδα θα εξετάσει η FIFA το «ελληνικό ζήτημα». Αυτό, τουλάχιστον, ανέφερε εκπρόσωπος της FIFA (το όνομα του οποίου, δεν αναφέρεται) στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η αρμόδια επιτροπή -είπε- που είναι υπεύθυνη για θέματα διοίκησης εντός των ενώσεων μελών θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα στη Ζυρίχη για να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά με την έκθεση που έχει υποβάλλει η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Μοιάζει με κωμωδία το περί Grexit, αφού αυτό μπορεί να γίνει είτε για κρατική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, είτε για παράβαση του καταστατικού της FIFA. Έτσι αυτό που φουντώνει είναι ο προσωρινός αποκλεισμός, διάρκειας 2-3 εβδομάδων μέσα στον Ιούνιο (χωρίς επιπτώσεις για εθνική και ομάδες), για να ψηφιστούν οι κανονισμοί, στην Τακτικής ΓΣ της ΕΠΟ και όλα καλά κι ωραία! Ζήτω το ελληνικό ποδόσφαιρο!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News