«Να συνδυαστεί με την άνοδο»

Ποδόσφαιρο
«Να συνδυαστεί με την άνοδο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διανύει την πιο ώριμη περίοδο της ποδοσφαιρικής του ζωής, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Η εικόνα του στο γήπεδο ενθουσιάζει ακόμη και αυτούς που δεν… τρελάθηκαν εξ αρχής με την επιστροφή του στον ΟΦΗ.

Ο λόγος για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, που με το… σπαθί του έδωσε… φωναχτά την «απάντηση». Με 8 γκολ μέχρι τώρα και αρκετές ασίστ στο ενεργητικό του, είναι σημείο αναφοράς για τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο 30χρονος άσος μίλησε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV για την εκπομπή «Μικτή Ζώνη Highlights» και άνοιξε την καρδιά του για όλα τα θέματα, αγωνιστικά και όχι μόνο.

Βασίλη, είμαστε στο «Γεντί Κουλέ» και θα ήταν ωραίο να περιγράψεις πως είναι οι στιγμές για σας τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, λίγες ώρες πριν από κάθε παιχνίδι;

«Έχουμε πάντα τον ίδιο στόχο. Μέσα από τα αποδυτήρια, από την ώρα που ερχόμαστε στο γήπεδο, να κερδίσουμε. Η προσέλευση του κόσμου είναι νωρίς, γιατί από τη στιγμή που βγαίνουμε για ζέσταμα είναι στις κερκίδες. Έχει δημιουργηθεί ένα τέλειο κλίμα εδώ στο Γεντί Κουλέ και νομίζω αυτό βγαίνει στο γήπεδο αγωνιστικά».

Από την προηγούμενη φορά που φορούσες τη φανέλα του ΟΦΗ έχουν αλλάξει πολλά, εσύ τι διαφορές εντόπισες με την επιστροφή σου;

«Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά. Ξεκινάνε όλα από τις εγκαταστάσεις στο Βαρδινογιάννειο, που είδα διαφορές στα αποδυτήρια. Έχουν φτιαχτεί τα αποδυτήρια, το κέντρο αποκατάστασης. Νομίζω ότι ο προπονητής έχει κάνει μεγάλες αλλαγές, ώστε ο ποδοσφαιριστής που έρχεται για προπόνηση να είναι χαρούμενος και να έχει αυτά που χρειάζεται ένα προπονητικό κέντρο».

Πάμε στο ματς με τον Εργοτέλη. Το ρολόι δείχνει 3ο λεπτό και το σκορ είναι ήδη 0-2. Εκείνη τη στιγμή τι περνάει από το μυαλό σου;

«Εκείνη τη στιγμή κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι 0-2, γιατί μέσα σε τρία λεπτά έγιναν δύο φάσεις και δεχθήκαμε δύο πολύ γρήγορα γκολ και το δεύτερο που πέτυχε ο Εργοτέλης ήταν πολύ ωραίο. Ευτυχώς για εμάς ήταν πολύ άμεση η απάντηση, στο 5ο λεπτό έγινε το 1-2 και από κει και πέρα με την ώθηση του κόσμου και η ψυχολογία ισορρόπησε. Δεν είχαμε την παγωμάρα της αρχής και πιστεύαμε ότι θα γίνει η ανατροπή».

Εσύ, βάζεις δύο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, είναι θέμα πίστης με το πρώτο όπως είπες να έρχεται νωρίς;

«Πραγματικά ήταν άμεση αντίδραση, όχι μόνο προσωπικά, αλλά από όλη την ομάδα. Νομίζω και ο κόσμος, μετά το 1-2 υπήρχε τεράστια ώθηση από τις κερκίδες. Ένα σύνολο από αυτά τα γεγονότα έφεραν στα ίσα το παιχνίδι άμεσα».

Πάντως, ακόμη και μετά το 0-2 από τον Εργοτέλη, η ενθάρρυνση από τον κόσμο ήταν το ίδιο δυναμική;

«Κατάλαβε και ο κόσμος, ότι η εικόνα τριών λεπτών δεν ήταν αυτό που περίμενε ή περιμέναμε εμείς. Σωστά αντέδρασε, αυτό χρειαζόμαστε και πιστεύω τον δικαιώσαμε».

Για άλλη μια φορά κόντρα στην παλιά σου ομάδα, καθώς στον Εργοτέλη αγωνίστηκε 3 χρόνια;

«Όπως είχε συμβεί και στην Σούπερ Λίγκα όταν ήμουν στον ΟΦΗ, έτσι και τώρα ανταμώσαμε και στη Football League. Για μένα έχω πει ότι ο Εργοτέλης ήταν το ξεκίνημα της καριέρας μου και από εκεί πήρα μια μεγάλη μεταγραφή. Υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα και για τον Εργοτέλη, αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, όμως κάτι θα με αγγίζει όταν θα είμαστε αντίπαλοι».

Το κεφάλαιο ΟΦΗ, τι σημαίνει για σένα;

«Για μένα καθημερινά γράφει κάτι καινούριο. Συνολικά είναι ο 4ος χρόνος στην ομάδα και νομίζω ότι έχει φανεί πως έχω δεθεί με την ομάδα, τον κόσμο, αυτό το γήπεδο, με το μέρος. Υπάρχουν πολλά θετικά για μένα και με ευνοούν πάρα πολύ».

Κάνεις με εξαιρετική σεζόν, με 8 γκολ ως τώρα και ασίστ στο ενεργητικό σου. Θεωρείς ότι μια δική σου προσωπική «απάντηση»;

«Για μένα ήταν ένα μεγάλο στοίχημα η εφετινή χρονιά. Εκτός του ότι στόχος ήταν η άνοδος, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Έφυγα κάπως περίεργα από τη Λάρισα, μετά την 1η αγωνιστική στα τέλη Αυγούστου. Η τύχη ήταν να έρθω εδώ και πάλι, έστω την τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Σεπτεμβρίου. Για μένα ξεκίνησε ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μου και νομίζω ότι από τα μισά του πρώτου γύρου και μετά άρχισα να βρίσκω τα πατήματα μου και να ανεβαίνω συνέχεια, σε κάθε αγώνα».

Ο ΟΦΗ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Άρη, στο +10 πλέον από την Παναχαϊκή και ο στόχος της ανόδου δείχνει πολύ κοντά;

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε πάρα πολύ κοντά να πετύχουμε το στόχο που βάλαμε το καλοκαίρι, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα με πολλά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή είμαστε κοντά, έχουμε ένα σερί αγώνων ντέρμπι. Έχουμε ένα πολύ καλό προβάδισμα από την 3η ομάδα, που μας κυνηγούσε σε όλο το πρωτάθλημα, είτε είμαστε εμείς από κάτω. Με την ψυχολογία που έχουμε αυτή τη στιγμή, θα τα καταφέρουμε αν όχι εύκολα, θα τα καταφέρουμε καλά».

Σάββατο και Τετάρτη, ακολουθούν τα δύο ντέρμπι με Παναχαϊκή και Άρη. Θεωρείς ότι τα ματς αυτά μπορεί να «κλειδώσουν» το στόχο;

«Θα τον κλειδώσουν αν είναι θετικά προς εμάς τα αποτελέσματα. Αν ξεκινήσουμε από το Σάββατο κιόλας με νίκη, νομίζω ότι για εμάς στο θέμα αυτό θα είναι πιο εύκολο, να πούμε ότι κλείδωσε η άνοδος. Μετά έχουμε το ματς της Τετάρτης, που πάμε σε άλλο κομμάτι. Παίζουμε ένα ντέρμπι, που είναι οι δύο πρώτες ομάδες της Football League, και εννοείται θέλουμε να έχουμε γεμάτο γήπεδο να πάρουμε και τη νίκη».

Την εφετινή χρονιά υπήρχαν δυσκολίες, βιώσατε οι παίκτες κάποιες καταστάσεις, όμως η αγωνιστική παρουσία έμεινε σε υψηλό επίπεδο. Αυτό το δείχνουν και οι 10 συνεχόμενες νίκες…

«Πράγματι τα Χριστούγεννα φτάσαμε στο μηδέν σε όλα τα επίπεδα. Είδαμε παίκτες να φεύγουν καθημερινά. Νομίζω ότι το κλειδί εκείνη την περίοδο, ήταν ότι είχαμε απανωτά παιχνίδια ανά τρεις μέρες. Δεν μας άφησε να μπούμε σε διαδικασίες και να σκεφτόμαστε τι γίνεται στο εξωαγωνιστικό. Ξεκινήσαμε με το ματς απέναντι στον ΑΟΧ/Κισσαμικό, το 3-0 εδώ μέσα, που ήμασταν ήδη 12-13 άτομα ετοιμοπόλεμοι. Αυτό ήταν το ξεκίνημα για ότι κάναμε μέχρι σήμερα».

Ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, τα στελέχη της ομάδας, έχετε πει πολλές φορές όσο κι αν ακούγεται κλισέ, ότι είστε μια οικογένεια. Αυτό σας κράτησε;

«Μόνο αυτό μας κράτησε. Το οικογενειακό κλίμα που είχαμε και μεταξύ μας τα παιδιά, αλλά και το τεχνικό τιμ, που είναι πάρα πολύ κοντά στην ομάδα. Ήταν όλο το κλειδί της επιτυχίας. Βλέπουμε και σε κάθε αγώνα, ότι υπάρχει οικογενειακό κλίμα».

Για την παρουσία του Νίκου Παπαδόπουλου. Κάποια στιγμή ήταν κάτι περισσότερο από προπονητής;

«Δεν ήταν, είναι ακόμη κάτι περισσότερο από προπονητής. Ασχολείται με όλα τα κομμάτια. Είναι δίπλα μας σε ότι χρειαζόμαστε και μιλάμε μαζί του καθημερινά. Είναι άνθρωπος, ο οποίος καταλαβαίνει τον ποδοσφαιριστή, καθώς έχει αγωνιστεί και ξέρει τη θέση μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για ένα προπονητή, να ξέρει και να μπορεί να κατανοήσει την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή».

Η επιστροφή του ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα, όταν έρθει με το καλό, τι σηματοδοτεί για σένα;

«Για μένα είναι μια νέα πρόκληση για τον εαυτό μου. Εννοείται ότι θα είναι κάτι σπουδαίο για τον ΟΦΗ, γιατί μετά από τρία χρόνια, που αγωνίστηκε στη Γ’ και στη Β’ Εθνική, έλειπε από την πρώτη κατηγορία. Φαίνεται κιόλας. Είναι μια ομάδα που ανταγωνίζεται τις μεγάλες ομάδες, σε θέμα πληρότητας στο γήπεδο, σε κόσμο, έχει τεράστια ιστορία, βαριά φανέλα και ελπίζω η άνοδος να έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Έχεις αγωνιστεί και στην πρώτη κατηγορία, έχεις εμπειρία, πως βλέπεις τις καταστάσεις που βιώνουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Γίνονται πράγματα πάρα πολλά, αυτή τη στιγμή είχε διακοπεί το πρωτάθλημα. Αυτό το κομμάτι, δε μπορώ ούτε εγώ να το εξηγήσω. Το βλέπει ο κόσμος, το βλέπουμε όλοι τι γίνεται. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και να υπάρχει μια ομαλότητα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας».

Έχεις φανταστεί τον Βασίλη μετά το τέλος της καριέρας σου, είναι εντός ποδοσφαίρου;

«Δεν το σκέφτομαι ακόμη αυτό. Δόξα το Θεό είμαι γερός, έχω χρόνια ακόμα και άμα έρθει αυτή η στιγμή θα αρχίσω να το σκέφτομαι πιο σοβαρά. Τώρα κοιτάω μόνο να αγωνίζομαι, μ’ αρέσει αυτό που κάνω, το αγαπώ πολύ και ελπίζω να είμαι γερός για να παίξω χρόνια ακόμα».

Φέτος η χρονιά πέρα από καλή ποδοσφαιρικά για σένα, είναι και οικογενειακά με τον ερχομό του γιου σου;

«Είναι η χρονιά μου σε όλα τα επίπεδα και προσωπικά και αγωνιστικά. Ήρθε και ο γιος μου αυτή τη σεζόν, είναι ένα φανταστικό συναίσθημα. Όσο μπορώ τον απολαμβάνω, με τα πεταχτά ταξίδια στη Λάρισα, γιατί η κατάσταση δεν ήταν ευνοϊκή για να τον έχω μαζί μου εδώ. Ελπίζω από τη νέα σεζόν, αφού πάνε όλα καλά να είμαστε και οι τρεις μας κάτω».

Κλείνοντας, θες να στείλεις ένα «μήνυμα» στο φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ…

«Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είναι ο 12ος παίκτης στο γήπεδο. Μας έχει στηρίξει αφάνταστα και το κάνει όλα τα χρόνια, όχι μόνο φέτος. Στο επόμενο ματς με τον Άρη, να είναι γεμάτο το γήπεδο να του δώσουμε τη χαρά που θέλει. Το βλέπω ότι το θέλει πολύ, αυτή τη νίκη. Να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News