Σε εγρήγορση είναι στον ΟΦΗ, δεν εφησυχάσει το +5 από την Παναχαϊκή

Αθλητισμός
Σε εγρήγορση είναι στον ΟΦΗ, δεν εφησυχάσει το +5 από την Παναχαϊκή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσοχή είναι στραμμένη στο ματς της Κυριακής με τα Τρίκαλα

Ο ΟΦΗ “πατάει” γερά πλέον στις θέσεις ανόδου, καθώς η ολοκλήρωση της 20ής αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Football League διαμόρφωσε νέους βαθμολογικούς σχηματισμούς. Η ομάδα του Ηρακλείου είναι στο -2 από την κορυφή και σε απόσταση βολής από τον Άρη, ενώ αύξησε τη διαφορά στους 5 βαθμούς από την Παναχαϊκή, που έχασε χθες στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη. 

Ασφαλώς πρόκειται για ευνοϊκή εξέλιξη, όμως το πιο σημαντικό είναι η αποφασιστικότητα που πηγάζει από το εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο ενθουσιασμός που απορρέει από τις καλές εμφανίσεις και την αγωνιστική σταθερότητα, αλλά ταυτόχρονα η ωριμότητα με την οποία όλοι προσεγγίζουν τη συνέχεια της “μάχης”.

Η πνευματική προετοιμασία και ετοιμότητα είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι στον ομαδικό αθλητισμό και στον ΟΦΗ έχουν καταφέρει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο. Όχι μόνο στο συνολικό στόχο, που είναι η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και στη φιλοσοφία «παιχνίδι με παιχνίδι για τη νίκη», που ουσιαστικά θα... σφραγίσει το “διαβατήριο” της ανόδου.

Ο εφησυχασμός είναι... άγνωστη λέξη για τους Κρητικούς, που ήδη έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο επόμενο... βήμα. Το παιχνίδι με τα Τρίκαλα την ερχόμενη Κυριακή έχει τον ίδιο τίτλο: «Μόνο νίκη», ενώ η δύναμη της έδρας αναμένεται και πάλι να παίξει καθοριστικό ρόλο. Άλλωστε, ο φίλαθλος κόσμος έχει αποδείξει ότι είναι ο 12ος παίκτης, δείχνοντας περίσσια δυναμική και συνάμα ωριμότητα.

Την ίδια ώρα, ο Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του φροντίζουν να κρατούσαν την εγρήγορση σε υψηλά επίπεδα, περνώντας συνεχώς στους παίκτες το “μήνυμα” ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αυτή είναι και η πραγματικότητα, αν και η εικόνα του ΟΦΗ δείχνει ότι είναι... καβάλα στ’ άλογο, κάτι που στόχος όλων είναι να διατηρηθεί. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είναι πρώτος στη βαθμολογία, όμως αυτός είναι ο στόχος και, με βάση το πρόγραμμα ως τη διακοπή του Πάσχα, θα έχει το δικό του μερίδιο στις πιθανότητες για να τα καταφέρει. Είναι ξεκάθαρο ότι, σε σχέση με τους άλλους δύο ανταγωνιστές, είναι στο καλύτερο... φεγγάρι. Η εμπειρία συνολικά του αγωνιστικού γκρουπ ξέρει πώς θα διατηρήσει αυτή τη φόρμα, ενώ το τεχνικό επιτελείο επισημαίνει συνεχώς ότι η πραγματική “μάχη” τώρα άρχισε και φυσικά τίποτα δεν έχει τελειώσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News