ΟΦΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σωτήρια κίνηση Αντώνη Παπαδάκη για την ΠΑΕ ΟΦΗ

Μπορεί την Δευτέρα να ενημέρωσε μέσω επιστολής ότι δεν θα εμπλακεί στην ΠΑΕ ΟΦΗ, όμως την επόμενη ημέρα έσωσε την ομάδα από αφαίρεση βαθμών!

Το όνομα του επιχειρηματία Αντώνη Παπαδάκη έρχεται και πάλι στο προσκήνιο για την ΠΑΕ ΟΦΗ, με τον ίδιο να αποτελεί πρόσωπο-κλειδί στις εξελίξεις των τελευταίων ωρών και στο ότι κατατέθηκε πλήρης ο φάκελος επιτήρησης στην ΕΠΟ.

Όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr, ο κ. Παπαδάκης την Δευτέρα απέσυρε μέσω επιστολής το ενδιαφέρον για εμπλοκή στην ΠΑΕ ΟΦΗ, όμως το βράδυ της Τρίτης τον προσέγγισαν στελέχη της διοικούσας επιτροπής για να βοηθήσει οικονομικά, καθώς ο φάκελος επιτήρησης θα πήγαινε ελλιπής στην ΕΠΟ. Ο κ. Παπαδάκης υπό την απειλή της αφαίρεσης βαθμών στον ΟΦΗ έβαλε προσωπικά ένα τεράστιο για την εποχή ποσό που απαιτούνταν για να γλιτώσει η ομάδα τα χειρότερα!

Ασφαλώς αποτελεί μεγάλη εντύπωση στις κρίσιμες ώρες που πέρασε η ΠΑΕ τις τελευταίες ημέρες να έρχεται ένας επιχειρηματίας και πρόεδρος τοπικής ομάδας, της Δαμάστας, και να σώζει… ολοκληρωτικά την κατάσταση!

Επίσης το neakriti.gr αποκαλύπτει και την επιστολή που εστάλη την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου από την εταιρεία «MMI MARINE MEDICAL INVESTEMENTS GROUP LTD» και τους βασικούς μετόχους κ.κ. Παπαδάκη και Κάτσικα προς την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ,  σχετικά με την απόσυρση της πρόθεσης εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι θα παραμείνουν αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, όπως επιβεβαιώθηκε αμέσως την επόμενη ημέρα με το τεράστιο οικονομικό ποσό που δόθηκε για να γλιτώσει ο ΟΦΗ την αφαίρεση βαθμών.

Aναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

 

«Προς: Την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ          

 

Θέμα: ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ

 

Αξιότιμοι κύριοι

 

Η εταιρεία μας MMI MARINE MEDICAL INVESTEMENTS GROUP LTD και οι βασικοί μέτοχοι της Dr. Παπαδάκης και Κος Κάτσικας θέλουν από καρδιάς να ευχαριστήσουν τόσο την διοίκηση του ΟΦΗ που εκπροσωπείται από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, όσο και τους νομικούς Συμβούλους της ΠΑΕ ΟΦΗ και του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ.κ. Λυπαράκη και Λιονάκη αντίστοιχα,  για την αγαστή συνεργασία το τελευταίο διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου έλαβε χώρα η κοινή μας προσπάθεια , για την πρόοδο της ομάδας, κατόπιν της εκδηλώσεως του ενδιαφέροντός μας για την εξαγορά μετοχών και την ανταπόκριση των ανωτέρω στην παροχή όλων των δυνατών οικονομικών στοιχείων, ώστε να καταστεί δυνατή η επενδυτική μας προσπάθεια.

 

Κατά την έναρξη των μεταξύ μας συζητήσεων και πριν ακόμη ακολουθήσει ενδελεχή μελέτη των απαραιτήτων στοιχείων, είχαμε μία ασαφή εικόνα για τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, πλην όμως είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το εγχείρημά μας θα αντιμετώπιζε πλείστες δυσκολίες στην υλοποίησή του, παρά τον ενθουσιασμό που μας διακατείχε, δεδομένης της συστηματικής ενασχόλησής μας με τον επιχειρηματικό χώρο του φαρμάκου και της παροχής των ευρύτερων ιατρικών υπηρεσιών και ελλείψεως κυρίως προηγούμενης εμπειρίας μας στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου .

 

Ο μετέπειτα έλεγχος των οικονομικών στοιχείων- ισολογισμών και καταστάσεων αποτελεσμάτων χρήσεων αποτύπωσε την πραγματική θέση της ΠΑΕ ΟΦΗ .

 

Η ενδελεχή αποτύπωση στο Business Plan των άμεσων αναγκών της ΠΑΕ όπως και της μακροπρόθεσμης ανάγκης για ρευστότητα καταδεικνύει την πραγματική έλλειψη εσόδων και κεφαλαίων για την οικονομική ανόρθωση της ομάδας .

 

Οι πρόσφατες αναλύσεις των εσόδων καταδεικνύουν την αδυναμία των οικονομικών για την day to day απρόσκοπτη λειτουργία της ομάδας χωρίς όμως αυτό να αποκλείει και εκπλήξεις στην περίπτωση πρόκρισης και αλλαγής Κατηγορίας.

 

Οι πιθανότητες για την ανάπτυξη της ΠΑΕ συνδέονται άμεσα με την πραγματική οικονομική εμπλοκή και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΦΗ, όπως αυτή περνάει μέσα από την χρήση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και πραγματική εμπορική εκμετάλλευση προς όφελος του ΟΦΗ ώστε η ομάδα να αποκτήσει εισοδηματική βάση. Μία στενή συνεργασία της ΠΑΕ και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΦΗ στο οικονομικό επίπεδο , θα είχε με βεβαιότητα ως αποτέλεσμα το λιμνάζον κεφάλαιο του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΦΗ να βοηθήσει την ανάπτυξη της ΠΑΕ, μέσα από δυνητική εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των ακινήτων, προς όφελος και σκοπό την αποκόμιση εσόδων, καθώς και τη δημιουργία φυτωρίων ποδοσφαιριστών και ανάδειξης των ποδοσφαιρικών ταλέντων της Κρήτης από άκρη σε άκρη.

 

Επειδή όμως οι προθέσεις μας, τις οποίες γνωρίζατε εξαρχής, εκτός του φιλάθλου πνεύματος και των αισθημάτων που τρέφει ιδιαίτερα ο εξ υμών Dr Παπαδάκης, οι τυχόν μετέπειτα κινήσεις μας θα γινόταν με κύριο γνώμονα την οικονομική βιωσιμότητα- απόδοση της επένδυσή μας, χωρίς σε αυτή να εμπλέκεται η ανάμειξή μας με τα διοίκηση- διαχείριση του Αθλητικού Σωματείου του Ερασιτέχνη.

 

Τα ανωτέρω, καθιστούν την ανάμειξή μας, τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες και στο άμεσο μέλλον, ανέφικτη.

 

Δηλώνουμε ωστόσο ότι θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, ενδιαφέρον το οποίο θα καταδεικνύουμε, κάθε φορά που η ΠΑΕ θα το έχει ανάγκη, γεγονός που δε χρήζει αποδείξεως από την πλευρά μας, αφού η μέχρι τώρα συνδρομή μας  (με τη μορφή χορηγιών) θα εξακολουθήσει εντός των πλαισίων των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

 

Για οιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία, ή τυχόν νέα πρόταση από την πλευρά σας την οποία δεν αποκλείουμε, αν τα ανωτέρω σήμερα απαγορευτικά εκλείψουν, δεκτικός αιτημάτων –προτάσεων ορίζεται με  την παρούσα μας ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της εταιρείας μας κος Ιωάννης Καραϊσκάκης, με τον οποίο θα δύνασθε να συνδιαλέγεστε.. 

            

Με εκτίμηση, για την εταιρεία MMI MARINE MEDICAL INVESTEMENTS GROUP LTD

Ο Πρόεδρος

Κάτσικας  Κωνσταντίνος

Σχόλια