Μαγική εικόνα η ήττα του Εργοτέλη στη Δράμα

Ποδόσφαιρο
Μαγική εικόνα η ήττα του Εργοτέλη στη Δράμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη έπεσε σε έναν ανίκητο Στεφανάκο και έχασε το ματς με 1-0 από τη Δόξα-Έμεινε μόνος πρώτος ο Εργοτέλης αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο από τους διώκτες του...

Κρίμα για τον Εργοτέλη...

Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη έκανε τα πάντα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στη Δράμα από τη Δόξα αλλα έπεσε σε ένα ανίκητο Στεφανάκο που...έπιανε τα πάντα και πλήρωσε ένα δικό της λάθος στο 43΄ με τον Μενσά να σκοράρει και το 1-0 να ειναι το τελικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που δεν έριξε τον Εργοτέλη από την κορυφή όπου παραμένει μόνος πρώτος αλλά σίγουρα δεν του επέτρεψε να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο από τους διώκτες του. Κάτι που με βάση την εικόνα του αγώνα και τους αριθμούς έπρεπε να είχε επιτευχθεί για την ηρακλειώτικη ομάδα...

Χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι η Δόξα τέλειωσε το ματς με 4 τελικές προσπάθειες και ο Εργοτέλης με 12(!) με τους "κιτρινόμαυρους" να είναι φανερά ανώτεροι ειδικά στο πρώτο μέρος. Ο Μανουσάκης που ήταν και πάλι μέσα στις περισσότερες φάσεις είχε δοκάρι στο δεύτερο μέρος μετά από σουτ που επιχείρησε και αρχικά απέκρουσε ο κορυφαίος του γηπέδου, γκολκίπερ της Δόξας Στεφανάκος...

Στο 25’ αλλά και στο επόμενο λεπτό ο Εργοτέλης είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες με Μανουσάκη και Μαζουλουξή αλλά ο Στεφανάκος έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα και αντέδρασε με υπερπροσπάθεια! Είναι χαρακτηριστικό πως παραλίγο να τραυματιστεί σε αυτές τις φάσεις!

Οι γηπεδούχοι είχαν μια υποψία ευκαιρίας στο 30’ με τον Κουκόλη, ωστόσο στο 32’ ο Εργοτέλης «άγγιξε» ξανά το γκολ: Ο Τσέλιος έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση,  πιέστηκε αλλά βρήκε τον τρόπο να πλασάρει. Ωστόσο ο Στεφανάκος τον σταμάτησε!

Δυο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως και χωρίς η Δόξα να είναι απειλητική μετά από λάθος της άμυνας του Εργοτέλη, ο Μενσά  με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Κατσιμήτρο και άνοιξε το σκορ.

Αν μη τι άλλο το γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους ήταν "μαχαιριά"! Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να συνέλθουν στα αποδυτήρια και είναι γεγονός πως μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη! Ωστόσο στο 47’ ο Στεφανάκος νίκησε πάλι τον Μανουσάκη όταν ο τελευταίος προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά.

Ο Στεφανάκος έμοιαζε ανίκητος χθες και στο 76’ είχε ακόμη μία σπουδαία επέμβαση: Μετά από σέντρα που έγινε από τα αριστερά ο πολύ καλός αλλά άτυχος σήμερα Μανουσάκης έπιασε το μονοκόμματο σουτ με τον γκολκίπερ της Δόξας να αποκρούει και τη μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Ακόμα και τότε δεν πτοήθηκαν οι φιλοξενούμενοι και στο τελευταίο δεκάλεπτο έκλεισαν τη Δόξα στην περιοχή της!

Υπήρχαν άλλες δύο φάσεις, με τον Κωστανάσιο, στο 82’ και στο 88’. Ίσως αν ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν πιο ομαδικός να είχε φτάσει ο Εργοτέλης στο γκολ της ισοφάρισης αλλά αυτό δεν έγινε με το 1-0 τελικό σκορ! Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ο Στεφανάκος απέκρουσε ακόμα και στο απευθείας κόρνερ του Μπουρσέλη στο 88΄που πηγε να τον αιφνιδιάσει και να πετύχει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γκολ για...Όσκαρ!

Δόξα Δράμας (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Σπυρόπουλος, Μαυρίας, Παπαργυρίου, Παρασκευάς, Αγιώτης (18’ λ.τρ. Κουκόλης), Χάμοντ, Μένσα (84’ λ.τρ. Φυτόπουλος), Αγγελόπουλος (84’ Πινδώνης), Βαντερσον (64’ Μπελεβώνης), Μπαράνκο (84’ Σαμπανίδης).

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Neral (63’ Κατσούρι), Σερβιλάκης (85’ Μποτέ), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέϊος, Τσέλιος, Μπουτσάκης (63’ Κωστανάσιος), Μανουσάκης, Κοκκίνης (46’ Μπουρσέλης), Πατρινός (46’ Κόνρααντ).

                                      Ο καθρέπτης της Super League 2

Εξ αναβολής 2ης αγωνιστικής

Δόξα Δράμας-Εργοτέλης 1-0

(45’ Μενσά)

1. Εργοτέλης 19

2. Ιωνικός 18

3. Διαγόρας 17

-. Λεβαδειακός 17

5. Ξάνθη* 15

6. Παναχαϊκή 14

————————————————–

7. Τρίκαλα 12

8. Χανιά 11

-. Δόξα Δράμας** 11

10. Απόλλων Λάρισας* 9

11. Καραϊσκάκης 7

12. ΟΦΙ 3

* ματς λιγότερο

Επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

14.45 Διαγόρας-Καραϊσκάκης (ERTSPORTS 2)

14.45 ΟΦΙ-Τρίκαλα (ERTSPORTS)

14.45 Χανιά-Ιωνικός (ΕΡΤ3)

Κυριακή (28/2)

13.45 Εργοτέλης-Απόλλων Λάρισας (ERTSPORTS 2)

14.45 Λεβαδειακός-Δόξα Δράμας (ERTSPORTS)

14.45 Παναχαϊκή-Ξάνθη (ΕΡΤ3)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News