Μαζoυλουξής: Δεν … ζαλίζει η κορυφή τον Εργοτέλη

Ποδόσφαιρο
Μαζoυλουξής: Δεν … ζαλίζει η κορυφή τον Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ποδοσφαιριστής των κιτρινόμαυρων μιλάει για το νικηφόρο σερί της ομάδας του και όχι μόνο…

Ο Κυριάκος Μαζουλουξής μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα της Super League 2, τον στόχο της ομάδας του αλλά και το νικηφόρο σερί που αυτοί έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες αγωνιστικές.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται πλέον ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με δύο εντός έδρας ήττες από Ιωνικό και Λεβαδειακό τρέχει πλέον ένα αήττητο σερί με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 7 ματς.

Ο Εργοτέλης αυτή τη στιγμή είναι πρώτος στην βαθμολογία. Μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος;

«Η ομάδα είναι στην πρώτη θέση. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δίκαια βρίσκεται εκεί, με βάσει την μέχρι στιγμής πορεία της. Αφού βρίσκεται εκεί θα μπορούσε και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας να βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να παραμείνει σε αυτή. Ο στόχος που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς είναι η εξάδα και ότι καλύτερο προκύψει…».

Παρά το γεγονός ότι δεν ξεκινήσατε καλά στις πρώτες αγωνιστικές, εν τούτοις στα τελευταία 7 παιχνίδια μετράτε 5 νίκες… Ποιο είναι το μυστικό της «μεταμόρφωσης» αυτής;

«Στα πρώτα δύο παιχνίδια είχαμε ισάριθμες ήττες. Η ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο είναι η αλήθεια. Ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο, κατά τη γνώμη και στα δύο παιχνίδια. Μετά αφού ήρθε η πρώτη νίκη αρχικά και στην συνέχεια η δεύτερη κοιτάξαμε να επεκτείνουμε το σερί. Το μυστικό στην επιτυχία, μέχρι στιγμής είναι η ομοιογένεια της ομάδας. Αποτελείται κυρίως από νεαρά παιδιά, τα οποία έχουν κοινό στόχο και φιλοδοξίες, η αγωνιστικότητα και η ομαδικότητα κατά κύριο ρόλο».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος;

«Στόχος της ομάδας ήταν αρχικά η είσοδος στην εξάδα. Το ποδόσφαιρο το οποίο ο Εργοτέλης προσπαθεί να παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, η ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών από την ακαδημία, όπως κάνει εδώ και καιρό ο Εργοτέλης και αφού βλέπουμε ότι έχει αποτέλεσμα θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο».

Το να μπει κάποια ομάδα στην εξάδα, πόσο εύκολο είναι καθώς όπως βλέπουμε φέτος οι βαθμολογικές διαφορές είναι πολύ μικρές μεταξύ των ομάδων;

«Εννοείται. Μέχρι τώρα βαθμολογικά η διαφορά των ομάδων είναι ελάχιστη. Πιστεύω ότι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Οι περισσότερες ομάδες έχουν επενδύσει στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας στα ρόστερ τους ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας. Οι διαφορές στο πρωτάθλημα θα συνεχίσουν να είναι αυτές. Ακόμα και η είσοδος στην εξάδα για την κάθε ομάδα, θα είναι δύσκολη υπόθεση».

Ο Γιάννης Ταουσιάνης βρίσκεται στην ομάδα για δεύτερη σερί χρονιά. Πόσο μεγάλη και σημαντική είναι η συμβολή του στην μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα;

«Ο προπονητής από την στιγμή που είναι φέτος δεύτερη χρονιά στην ομάδα γνωρίζει φέτος καλύτερα το ρόστερ… Το τι θέλει. Έχει πίστη. Ο ρόλος του είναι πρωταρχικός. Αυτός δίνει οδηγίες. Αυτός έχει τις μεθόδους και τον κυρίαρχο ρόλο σε αυτό που θα παρουσιάζει η ομάδα φέτος».

Η κορυφή ζαλίζει τον Εργοτέλη; Μπορεί να διατηρηθεί σε αυτή;

«Όχι δεν τον ζαλίζει… Ένα πράγμα που έχουμε πει εμείς μεταξύ μας είναι να μην κοιτάμε την θέση μας στην βαθμολογία. Να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό πιστεύω είναι το μυστικό και ο στόχος, για να συνεχίσει η ομάδα την καλή της πορεία».

Μέσα στην έδρα σας έχετε κερδίσει την Ξάνθη και την Παναχαϊκή δύο ομάδες, που είναι μέσα στα φαβορί για την άνοδο. Οι νίκες αυτές αποδεικνύουν ότι ως ομάδα αποτελείται σκληρό καρύδι, για τον οποιονδήποτε αντίπαλο;

«Ναι. Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο μας αποτελεί όπλο για εμάς, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία και ένα από τα καλύτερα θα μπορούσα να πω. Αυτό ευνοεί το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Ωστόσο έχουμε αποδείξει φέτος, ότι κάνουμε κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν κάναμε τόσο. Και εκτός έδρας παρουσιάζουμε καλό πρόσωπο, αν δεν κάνω λάθος δεν έχουμε δεχτεί γκολ ακόμα εκτός έδρας. Οπότε είτε εντός, είτε εκτός έδρας για εμάς φέτος είναι το ίδιο».

Στην μέχρι τώρα παρουσία του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει το γεγονός, ότι ένας μεγάλος αριθμός παικτών είναι μαζί 2-3 χρόνια;

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι 6-7 ποδοσφαιριστές, δεν ξέρω ακριβώς τον αριθμό είμαστε μαζί εδώ και 4 χρόνια με την φετινή σεζόν. Έχουμε περάσει μαζί πολλά. Έχουμε κοινή πορεία τόσα χρόνια. Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Τα θετικά τα αρνητικά ο καθένας του αλλουνού. Γνωρίζουμε τόσο τον χαρακτήρα του έξω από το γήπεδο, όσο και το τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας μέσα στο γήπεδο. Είναι κάτι άκρως θετικό, το ότι η ομάδα έχει καταφέρει να κρατήσει έναν κορμό ποδοσφαιριστών, κάτι το οποίο πιστεύω είναι ένα από τα στοιχεία, που έχουν συμβάλλει στην θετική μας πορεία ως τώρα».

Φέτος το καλοκαίρι μπήκαν στην ομάδα τέσσερα νέα παιδιά, τα οποία ήταν από τα τμήματα υποδομής. Εσείς σαν παλιοί, τι είναι αυτό που προσπαθείτε να περάσετε σε αυτά τα νέα παιδιά…;

«Ο καθένας έχει περάσει από αυτή την θέση, του ποδοσφαιριστή του καινούργιου, του φρέσκου. Ο ρόλος του εμπειρότερου είναι να τον κάνει να αγωνιστεί χωρίς κάποια πίεση, άγχος. Αν και ο κάθε ποδοσφαιριστής το έχει αυτό. Όσο το δυνατόν να τον απελευθερώσει μέσα στο γήπεδο και με τις οδηγίες του να τον κάνει να αισθανθεί δημιουργικότερος».

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2. Πιστεύεις ότι θα είναι συναρπαστικό μέχρι το τέλος;

«Πιστεύω ότι αυτό θα είναι το πρωτάθλημα, μέχρι το τέλος. Η κάθε ομάδα θα προσπαθεί να κρατήσει το μηδέν πρώτα, όπως έχουμε δει. Το κάθε ματς θα κρίνεται στην λεπτομέρεια, γιατί πολλά έχουν κριθεί στο γκολ. Στο τέλος η ομάδα που θα αντέξει να έχει το πιο φρέσκο ρόστερ, να είναι η ομάδα με τους λιγότερους τραυματισμούς κυρίως. Το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών το φετινό. Πιστεύω ότι θα είναι αυτή, που θα βρεθεί στην κορυφή στο τέλος».

Θα μπορούσε η ομάδα να είχε περισσότερους βαθμούς απ΄ότι έχει τώρα;

«Θα μπορούσαμε αν κυρίως στα πρώτα δύο παιχνίδια μέσα στην έδρα μας, δεν είχαμε ισάριθμες ήττες όπως είπα. Το ευχάριστο για εμάς είναι η εικόνα, που δείχνουμε στο κάθε παιχνίδι. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής δικαιούμαστε αυτό που έχουμε. Ναι ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς».

Πόσο βελτιωμένος είναι φέτος ο Εργοτέλης σε σχέση με πέρυσι;

«Πέρυσι είχε και αρκετούς τραυματισμούς η ομάδα. Σοβαρούς τραυματισμούς. Τον Ιατρούδη με χιαστό, τον Κουατένγκ με χιαστό. Ήταν δύσκολη χρονιά, όσον αφορά αυτό το κομμάτι. Το κύριο συστατικό που έχει αλλάξει φέτος είναι όπως είπα η ομοιογένεια της ομάδας. Όλη η ομάδα είναι μια γροθιά, θα μπορούσαμε να πούμε. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η συμβολή όλων των ποδοσφαιριστών και στο επιθετικό, αλλά και στο αμυντικό κομμάτι και το συνεχές πρέσινγκ και τρέξιμο που έχει φέτος η ομάδα».

Η φετινή κατάσταση με τα συνεχόμενα παιχνίδια, πόσο σας έχει επηρεάσει ως ομάδα;

«Είχαμε να αγωνιστούμε 10 μήνες λόγω της πανδημίας… Ωστόσο η ομάδα διαθέτει ένα μεγάλο και ικανό ρόστερ. Αυτό έχει σαν συνέπεια να έχει το μεγαλύτερο ροτέισον στην κατηγορία μέχρι στιγμής, ενώ σε συνδυασμό με το ροτέισον με τις 5 αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι είναι κάτι, το οποίο κρατά φρέσκους τους παίκτες της ομάδας μέχρι στιγμής. Για αυτό και έχουμε αυτή την πορεία».

Επόμενος αντίπαλος σας είναι η Δόξα Δράμας. Μπορείτε να πετύχετε ακόμα μία νίκη και παράλληλα να συνεχίσετε το σερί που έχετε...;

«Και το προηγούμενο σερί που είχαμε ήταν τρεις νίκες. Τώρα έχουμε πάλι τρεις. Εννοείται ότι πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη και σε αυτό το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι παίζουμε με έναν αντίπαλο, ο οποίος όπως όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολος. Φέτος δεν υπάρχει κανένας εύκολος αντίπαλος… στο πρωτάθλημα. Θα κοιτάξουμε αυτά που είναι να κοιτάξουμε και σε αυτόν τον αγώνα. Πιστεύω ότι θα δείξουμε το ίδιο πρόσωπο στην Δράμα και την Τετάρτη».

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News