Σπουδαίο «διπλό» για την Κ19 Εργοτέλη στην Πάτρα

Ποδόσφαιρο
Σπουδαίο «διπλό» για την Κ19 Εργοτέλη στην Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ήττα από το Λεβαδειακό και την ισοπαλία με Απόλλωνα, η ομάδα του Λευτέρη Κορνάρου επικράτησε με 0-1 επί της Παναχαϊκής

Σπουδαία νίκη εκτός έδρας και μάλιστα την πρώτη της στο πρωτάθλημα Νέων της Super league 2 πέτυχε στην Πάτρα η Κ19 του Εργοτέλη. Οι κιτρινόμαυροι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής επικράτησαν του αντίστοιχου συγκροτήματος της Παναχαϊκής με 1-0.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και κυκλοφορία της μπάλας  από τους παίκτες μας.  Παρά τη πίεση της Παναχαϊκής οι παίκτες του Λευτέρη Κορνάρου  είχαν  κάποιες καλές στιγμές με κορυφαίες την  κεφαλιά του Αζιζι στο 31' που πέρασε  ελάχιστα άουτ και το σουτ του Κομνηνού στο 38’ το οποίο απέκρουσε  δύσκολα ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Μοναδική ευκαιρία για την Παναχαϊκή όταν στο 41' μετά από πολύ καλή  εκτέλεση φάουλ ο Ψιμοπουλος απέκρουσε με υπερένταση.

Το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού  ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ομάδα μας η οποία είχε πολύ καλό ρυθμό και ήταν καταιγιστική. Μόλις στο 49’ η πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου με το σουτ του Αζιζι φεύγει ελάχιστα αουτ.

Στ ο 51’ κόρνερ Αλεξακη δυνατή κεφαλιά του Κολα πέρασε λίγο άουτ. Στο 62’ ο Αζιζι πάτησε για τον Κουταντο που σούταρε με τον τερματοφυλακα του Απολλωνα να αποκρούει με δύσκολα.

Στο 63’ ο Καπουρανης σούταρε απο πλάγια θέση με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 74’ μοναδική ευκαιρία με τον Μπερνικου να βγαίνει στη πλάτη της άμυνας και να κόβει στον Αζιζι και αυτος στον Αλεξακη ο οποίος σούταρε  απο το ύψος της μικρης περιοχής, η μπαλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 80’ ο Μπερνικου σεντράρει και ο Αζιζι με ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκαρι.

Στο 84’ κάθετη μπαλιά του  Αλεξακη στο Μπερνικου, αυτός έκοψε στον Αζιζι που σε θεση τετ α τετ ανατράπηκε με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Αζιζι ανέλαβε την εκτέλεση ο τερματοφύλακας απέκρουσε προς στιγμήν και στην επαναφορά ο Αζιζι έκαν το 0-1.

Στο 89’ ο Αλεξάκης εκτέλεσε φάουλ ο Πλαϊτακης πετάχτηκε στη καρδία της άμυνας  εκανε την  κεφαλιά για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής.

Για την Κ19 Εργοτέλη αγωνίστηκαν οι: Ψιμόπουλος, Λούσι, Βενεράκης (68' Θεοδωράκης), Πλαϊτακης, Κόλα, Πάγια (87' Μεχμετάϊ), Κουτάντος, Αλεξάκης, Καπουράνης (66' Μπερνίκου) Κομνηνός (87' Στεφανάκης), Αζίζι

Χαμηλοί τόνοι από Κορνάρο

Ικανοποιημένος αλλά και με χαμηλούς τόνους ο προπονητής της Κ19 Εργοτέλη, Λευτέρης Κορνάρος, σχολίασε το παιχνίδι και την νίκη της ομάδας στη Πάτρα επισημαίνοντας:

«Γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ενα δύσκολο αντίπαλο κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μέχρι να φτάσουμε στη Πάτρα. Τουλάχιστον, ευτυχώς η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν αρκετά καλή με αποτέλεσμα να μη χρειαστεί να αλλάξουμε τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε σημαντικό ποσοστό κατοχής και καλό ρυθμό όμως δεν είχαμε καθαρή σκέψη στη τελική ενεργεία. Αυτό ήταν το στοιχειό που προσθέσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και γενικά νομίζω κάναμε ενα γεμάτο και χορταστικό παιχνίδι. Επιπρόσθετα είχαμε υπομονή και πίστη και δεν χαλάσαμε ποτέ τις ισορροπίες  μας σε άμυνα και επίθεση. Είναι σημαντικό οι θετικές εμφανίσεις μας να συνδυάζονται με νίκη, όχι για βαθμολογικούς λογούς αλλά περισσότερο για το γεγονός οτι θα πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε αυτό που μας αναλογεί και για να παίρνουμε δύναμη και να πιστεύουμε ακόμα περισσότερο στη δουλεία μας και στην ομάδα μας.

 Γενικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αλλά επίσης ταπεινοί και προσηλωμένοι στους εκπαιδευτικούς μας στόχους. Συγχαρητήρια στα παιδιά και των δυο ομάδων και καλή συνέχεια στην Παναχαϊκή την οποία και ευχαριστούμε για την φιλοξενία.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News