Το έπος Ογκουνσότο στην Τούμπα με την πρώτη νίκη του Εργοτέλη στην Α΄εθνική

Απόψεις
Το έπος Ογκουνσότο στην Τούμπα με την πρώτη νίκη του Εργοτέλη στην Α΄εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2004 ο Εργοτέλης παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία και έχει δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Έτσι στην 7η αγωνιστική (7/11) πηγαίνει στην Τούμπα σαν αουτσάιντερ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Όμως με δύο γκολ του Πάτρικ Ογκουνσότο (63’ κεφαλιά, 78’ σουτ) πετυχαίνει την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει από το 40’ με 10, λόγω αποβολής του Ανδράλα.

Το ρεπορτάζ από την μεγάλη νίκη!

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 0-2

Την πρώτη εφετινή νίκη, αλλά και την πρώτη στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής, πέτυχε ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Μύρωνα Σηφάκη, επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ και κατάφερε να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εν μέσω διαμαρτυριών από τους φίλους του ΠΑΟΚ για τη διοίκηση της ομάδας και ειδικά για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Γούμενο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και επιζήτησαν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος.

Όμως, τόσο στο 4ο λεπτό, όσο και στο 18ο, ο Χανιωτάκης είπε δύο φορές «όχι» σε τετ α τετ με το Σαλπιγγίδη, αφού την πρώτη φορά έδιωξε σε κόρνερ, ενώ τη δεύτερη μπλόκαρε το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ.

Στο 39` έγινε η φάση, που, όπως φάνηκε, σημάδεψε την εξέλιξη του αγώνα. Ο Ανδράλας, μετά από λογομαχία με τον Γωνιωτάκη, έσπρωξε τον παίκτη του Εργοτέλη, ο διαιτητής Φινοκαλιώτης είδε την ενέργεια του παίκτη των γηπεδούχων και του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους με 10 παίκτες.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν οι Κρητικοί στο β` ημίχρονο και με φουλ επίθεση κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ. «Δράστης» και των δύο τερμάτων ο Νιγηριανός Ογκουνσότο, ο οποίος στο 63` άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής (0-1), ενώ στο 77` με πλασέ νίκησε τον Ατματσίδη για δεύτερη φορά (0-2). Η αντίδραση των γηπεδούχων όχι μόνο δεν ερχόταν, αλλά ο Εργοτέλης είχε κάποιες ευκαιρίες για να αυξήσει το δείκτη του σκορ, οι οποίες όμως δεν βρήκαν στόχο και δεν άλλαξαν το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Χασιώτης (72` Χάγκαν), Ουντέζε, Ζησόπουλος, Κούτσης, Ανδράλας, Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης, Γιασεμή, Σπάσιτς (46` Καραδήμος).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Οικονομάκης, Ιβάνοφ, Αργυράκης, Δημήτρης, Γωνιωτάκης (65` Γκίρτσα), Σουτζής, Σπυριδάκης, Κοιλιάρας (+90` Χαραλαμπάκης), Ογκουνσότο, Πάρβου (84` Βοσκαρίδης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News