Εργοτέλης

Η αγκαλιά του Εργοτέλη για το Μπαγκλαντές!

Ιστορική στιγμή και αγώνας φιλίας στο Μαρτινέγκο, με τον Εργοτέλη να χαρακτηρίζεται ως «γέφυρα ανάμεσα στους δύο λαούς»

Ένας αγώνας φιλίας έγινε στο γήπεδο «Ν. Καζαντζάκης» του Μαρτινέγκο, ανάμεσα σε μία ομάδα του Εργοτέλη και μία ομάδα με ποδοσφαιριστές από το Μπαγκλαντές, παρουσία του πρέσβη της ασιατικής χώρας στην Ελλάδα Μντ Τζασίμ Ουντίν, ο οποίος ευχαρίστησε τους «κιτρινόμαυρους» αναφέροντας ότι «ο Εργοτέλης αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στους δυο λαούς».

Τον πρέσβη αλλά και τους αξιωματούχους της πρεσβείας του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα, όσο και τους ανθρώπους της χώρας οι οποίοι βρέθηκαν στο Μαρτινέγκο και αγωνίσθηκαν, τους υποδέχθηκε και τους καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΓΣ Εργοτέλης, Γιώργος Στειακάκης.

Ο επικεφαλής της διοίκησης του κρητικού συλλόγου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί φίλοι από το Μπαγκλαντές αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά, τιμή και υπερηφάνεια που βρισκόμαστε μαζί σας σήμερα σε αυτόν τον ιερό χώρο του Μαρτινέγκο, δίπλα στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες στοχαστές.

Να ξέρετε ότι ο Εργοτέλης ανέκαθεν εκπροσωπούσε τη συναδέλφωση των ανθρώπων και των λαών, την αλληλεγγύη, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, για αυτό νομίζω ότι δεν επιλέξατε τυχαία αυτόν τον χώρο για να βρεθούμε.

Αυτό που μας κάνει να νιώθουμε και υπερηφάνεια για αυτό το σωματείο είναι ότι είμαστε και μια μεγάλη αγκαλιά που φιλοξενεί όλους εσάς για να νιώθετε σαν στο σπίτι σας, για αυτό έχουμε μεγάλη υπερηφάνεια που είσαστε σήμερα εδώ και θα θέλαμε η σημερινή ημέρα να σηματοδοτήσει αυτό ακριβώς το πράγμα. Να είμαστε σε όλο τον κόσμο όλοι ίσοι από όπου και αν προερχόμαστε, όπου και αν ζούμε.

Είμαστε ο Εργοτέλης, είμαστε εδώ, ένας χώρος και δικός σας και θέλουμε να νιώθετε έτσι και πάντα θα είμαστε δίπλα σας. Σας ευχαριστούμε που είσαστε σήμερα εδώ».

Από την πλευρά του ο πρέσβης Μντ Τζασίμ Ουντίν ευχαρίστησε τον Εργοτέλη για τη φιλοξενία, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε εδώ, σε ένα ξεχωριστό και ιστορικό μέρος όπως είναι το Μαρτινέγκο και το γήπεδο του Εργοτέλη. Η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί τη φιλία και την αλληλεγγύη των δύο λαών, με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ να αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσά τους.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τον Εργοτέλη και όλους εσάς που ήρθατε σήμερα εδώ για να τιμήσετε με την παρουσία σας την ξεχωριστή αυτή αθλητική αναμέτρηση».

Οι κ.κ. Στειακάκης και Ουντίν αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, με τον πρόεδρο του Εργοτέλη να δωρίζει στον πρέσβη το βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου.

Η εκδήλωση εκτός από τα μηνύματα συναδέλφωσης, είχε και αγωνιστικό χαρακτήρα. Μπαγκλαντεσιανοί οι οποίοι ζουν στο Ηράκλειο, μαζί με αθλητές των ομάδων υποδομής του Εργοτέλη αγωνίσθηκαν σε ένα παιχνίδι στο οποίο νικητής ήταν η φιλία και η αλληλεγγύη.

Σχόλια