Τα γήπεδα "για γουρούνια" χαλάνε τα ωραία του Εργοτέλη

Απόψεις
Τα γήπεδα "για γουρούνια" χαλάνε τα ωραία του Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι αυτό κάνει τον Εργοτέλη να είναι ευάλωτος όσο και οι ομάδες που κινδυνεύουν, όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, σε ένα κατ’ εξοχήν πρωτάθλημα έδρας;

Οι δύο νίκες του (Χανιά 1-2, Σπάρτη 0-2) και η μία ισοπαλία (Βόλος 1-1) σε οκτώ ματς αποτελούν χαμηλό δείκτη, ενώ ακόμη πιο πικρό είναι ότι οι πέντε του ήττες εκτός έδρας είναι συνεχόμενες.

Όλα άρχισαν από την αναμέτρηση με τον Ηρόδοτο (1-0) και συνέχισαν με Αιγινιακό (1-0), Ηρακλή (2-1), Καραϊσκάκη (1-0) και τώρα με Απόλλωνα Πόντου (3-0).

Στην έδρα του ωστόσο έχει την τρίτη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή (16 βαθμοί), μετά τον… πρωταθλητή Βόλο(19) και την Παναχαϊκή (18).Ο Εργοτέλης είναι «εργοστάσιο» νέων παικτών, διδάσκει ποδόσφαιρο που θέλει σωστά γήπεδα, τα οποία όμως τα συναντάς σε αυτή την κατηγορία με το κιάλι, αλλά σίγουρα οι απουσίες του Γιακούμπου και του Κοζορώνη, έχουν μετρήσει στη… διαφορά.

Με τα γήπεδα φάνηκε και με την Κέρκυρα όταν ο Εργοτέλης την υποδέχτηκε στη Νέα Αλικαρνασσό αλλά και από τις ομάδες που έχασε στις έδρες τους.

Η δήλωση του Νίκκι Παπαβασιλείου μετά το ματς με τον Απόλλωνα Πόντου για την γηπεδική άθλια κατάσταση στο γήπεδο της Καλαμαριάς, που την είδαμε στις τηλεοπτικές φάσεις, τα λέει όλα:

«Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που κάναμε στο Κύπελλο, ήρθαμε μετά από τέσσερις μέρες να παίξουμε ποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο που είναι μόνο για... γουρούνια, όχι για ποδοσφαιριστές. Δε γνωρίζω αν μπορεί ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά με αυτές τις συνθήκες και αυτά τα γήπεδα. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα πέναλτι που... δεν ξέρω τι να πω... Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά μετά το δεύτερο γκολ και με δέκα παίκτες ήταν πολύ δύσκολο».

Από την άλλη έχει καταναλωθεί και πολλή ενέργεια στα ματς κυπέλλου με συνέπεια παίκτες πρώτης γραμμής όπως ο Ιατρούδης ή ο Έφορντ που χτες δεν έπαιξε, να έχουν όπως λέμε «ξεζουμιστεί».

-Να ήταν και πέναλτι αυτό που δόθηκε χτες στην Καλαμαριά, να πεις κομμάτια να γίνει. Έλα όμως που δεν ήταν και έγινε το 1-0… Το εννόησε ότι δεν ήταν πέναλτι και ο τεχνικός του Εργοτέλη: «Ναι, αυτό εννοώ».

Ο Νίκκι και οι συνεργάτες του ψάχνουν το αντίδοτο εδώ και καιρό, για τα εκτός έδρας όπου η ομάδα του δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα: «Είναι κάτι που μας προβληματίζει και πρέπει να βρούμε τρόπο να το λύσουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News