Νίκκι Παπαβασιλείου: «Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν»

Ποδόσφαιρο
Νίκκι Παπαβασιλείου: «Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εμπιστοσύνη προς του παίκτες του αλλά και την όλη προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα εξέφρασε ο Νίκκι Παπαβασιλείου κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε του αγώνα του Εργοτέλη με την Κέρκυρα.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» μιλώντας για το παιχνίδι επεσήμανε: «Ήταν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το προηγούμενο. Σήμερα είχαμε μπροστά μας μια πολύ ποιοτική ομάδα και ξέραμε ότι έπρεπε να έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση και δεν θα έπρεπε να  χαλαρώσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο γιατί η Κέρκυρα είναι μια ομάδα με παίχτες ποιότητας, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα και να πετύχουν γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως ζυγισμένο. Προσπαθήσαμε και εμείς να σταματήσουμε τον αντίπαλο όπως και αυτός εμάς. Μετά το γκολ της Κέρκυρας αντιδράσαμε γρήγορα, βρήκαμε τα πατήματα μας και βρήκαμε το παιχνίδι μας. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία και φαινόταν ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι όμως σε μια κακή στιγμή, χάθηκε η μπάλα και η Κέρκυρα μας τιμώρησε.

Είναι δύσκολο γιατί πρόκειται για το δεύτερο παιχνίδι που χάνουμε. Έχουμε συνηθίσει να κερδίζουμε και να παίζουμε το παιχνίδι μας όμως δεν παίζουμε μόνοι μας. Έχουμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες.

Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί είχαμε αντίδραση και προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Αν συνεχίσουμε έτσι το ποδόσφαιρο θα σε δικαιώσει. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά σε καλή ψυχολογία και να πιστέψουμε σε αυτό που κάνουμε. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι όλοι μας και ο κόσμος και η διοίκηση θα δικαιωθούμε».

Σε ερώτηση για το αν η άμυνα αντιμετωπίζει προβλήματα, ο κόουτς απάντησε:

«Είχαμε αρκετά προβλήματα και αλλάξαμε πολλά πράγματα γιατί έλειπε ο Γιακούμπου και ο Μπουρσέλης. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μια αλλαγή με τον Μπουτσάκη και τον Κοζορώνη για να έχουμε ασφάλεια, σε μια θέση που θέλαμε να κλείσουμε την Κέρκυρα. Όμως κάποιες στιγμές στο παιχνίδι η μια ομάδα που έχει την ικανότητα να δει πράγματα δεν μας άφησε να πετύχουμε αυτό που θέλαμε. ‘Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αντιδράσαμε, παίξαμε αλλά νομίζω ότι δε μπορώ να έχω παράπονα απ’ τα παιδιά».

Κλείνοντας αναφέρθηκε γενικότερα στην παρουσία του Εργοτέλη, τονίζοντας ότι ο στόχος παραμένει ο ίδιος, δηλαδή η άνοδος στην Super League 2 με την ταυτόχρονη ανάδειξη νέων παιδιών:

«Συνεχίζουμε με τον στόχο που είχαμε απ’ την αρχή. Να είμαστε δηλαδή στη SuperLeague 2  ώστε να αναδείξουμε παιδιά και να υπάρχει εξέλιξη. Αυτό μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να πουλήσει η ομάδα  παίχτες ώστε να έχει τα χρήματα να κάνει κι’ άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση σύμφωνα με επαγγελματικά πρότυπα. Δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι απ’ αυτό. Αν κάποιοι στα πρώτα τέσσερα ματς που κάναμε νίκες, θεωρούσαν ότι είναι τόσο εύκολο με ένα μέσο όρο ηλικίας 22 χρονών να κάνουμε πρωταθλητισμό εγώ το ήξερα ότι θα είναι δύσκολο. Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν. Δεν αποπροσανατολιζόμαστε με όλη αυτή τη δημοσιότητα που πήρε η ομάδα. Συνεχίζουμε στο πλάνο μας και πιστεύουμε ότι θα πάρουμε πάρα πολλά πράγματα».

Τα συγχαρητήρια του Σπανού

Ο προπονητής της Κέρκυρας Δημήρης Σπανός με την σειρά του μίλησε για το παιχνίδι τονίζοντας ότι η ομάδα του πήρε μια σημαντική νίκη απέναντι σ έναν αντίπαλο με μεγάλη αξία.

«Ήταν ένα παιχνίδι ισάξιας δυναμικότητας, δύο ομάδων που μπορούν να παίξουν και να δημιουργήσουν. Ο Εργοτέλης το έχει δείξει αυτό. Ήταν μια ώριμη και μεστή εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος και δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες όπως έκανε και ο αντίπαλος. Ένα μελανό σημείο στην εμφάνιση μας είναι ότι δεν μπορείς να δέχεσαι σε αντεπίθεση γκολ ενώ προηγείσαι αλλά αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε γιατί έχει ξανατύχει.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ την σοβαρότητα της ομάδας σε ένα πλάνο του Εργοτέλη που το δουλέψαμε πολύ μέσα στην εβδομάδα και είναι δύσκολο να κατανοηθεί αλλά και να το αντιμετωπίσεις.

Για μένα πολύ σημαντικό είναι ότι η ομάδα μου κέρδισε έναν αντίπαλο με πάρα πολύ μεγάλη αξία και του δίνω τα συγχαρητήρια για την δουλειά που έχει κάνει. Δεν έχω να πω περισσότερα, συνεχίζουμε και περιμένουμε να κλείσει ο πρώτος γύρος για να πούμε πράγματα ανάλογα με το που θα βρισκόμαστε.

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία, πραγματικά ο Εργοτέλης παράγει ποδοσφαιρικό πολιτισμό και επιφυλασόμεθα στη Κέρκυρα να κάνουμε τα καλύτερα.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News