Με Νίκκι για να γίνει ξανά πρωταγωνιστής!

Ποδόσφαιρο
Με Νίκκι για να γίνει ξανά πρωταγωνιστής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή Νίκκι Παπαβασιλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από την ΠΑΕ Εργοτέλης, παρουσία του γενικού διευθυντή Γιώργου Τουτζάρη.

Το στίγμα που δόθηκε είναι ο Εργοτέλης να συνεχίσει το πλάνο του με νέα παιδιά και σωστό ποδόσφαιρο, με στόχο να πρωταγωνιστήσει και να επιστρέψει στο μέλλον στην Α’ Εθνική, χωρίς αυτό τη δεδομένη στιγμή να αποτελεί αυτοσκοπό. Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι η συμφωνία της ΠΑΕ Εργοτέλης με το Νίκκι Παπαβασιλείου θα έχει 3ετή διάρκεια!

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Τουτζάρης, που έκανε έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Όπως τόνισε: «Πέρυσι στις 28 Ιουλίου στο Μαρτινέγκο είχαμε αναλύσει με τον ιδιοκτήτη Μάγκετ Σάμι ένα πλάνο για να μεγαλώσει ο Εργοτέλης και να είναι αυτοδύναμος και αυτάρκης οικονομικά. Ένα πλάνο με νέα παιδιά με όρεξη και κίνητρο να υποστηρίξουν αυτό το μοντέλο, ενώ κρίναμε ως καταλληλότερο για προπονητή πάνω σε αυτή τη διαδικασία ότι είναι ο Τάκης Γκώνιας. Κάθε αρχή είναι και δύσκολη, συναντήσαμε δυσκολίες και παρότι κάναμε έναν κακό α’ γύρο στο πρωτάθλημα, ήμασταν κάτω από τη ζώνη αλλά δε σταματήσαμε να πιστεύουμε στο πλάνο μας. Στο β’ γύρο συγκεντρώσαμε 30 βαθμούς, τερματίσαμε στην 9η θέση πολύ μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και φλερτάραμε με ψηλότερες θέσεις. Για εμένα ως διοίκηση η χρόνια είναι επιτυχημένη, αν αναλογιστούμε ότι αυτό το πρότζεκτ στηρίχθηκε σε νέα και άπειρα παιδιά, τα οποία όμως ανταπεξήλθαν και τώρα απασχολούν μεγάλα clubs. O προπονητής μας πήγε σε μια ομάδα με νέα προοπτική και θα είναι πάντα ένας φίλος για τον Εργοτέλη».

Αναφορικά με τη νέα σεζόν και το Νίκκι Παπαβασιλείου ο κ. Τουτζάρης ανέφερε: «Άμεσα ξεκινάμε τη δημιουργία και προετοιμασία της ομάδας για το νέο πρωτάθλημα της Football League, το οποίο όλοι περιμένουν να μάθουν πως θα είναι. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί. Να είμαστε πιο δυνατοί και να πάμε πιο ψηλά. Γι’ αυτό επιλέξαμε να συνεχίσουμε το πλάνο μας με έναν προπονητή που τον γνωρίζετε όλοι, ο οποίος έχει εμπειρία και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Αυτός είναι ο Νίκκι Παπαβασιλείου που πιστεύουμε ότι θα κάνει το όνειρό μας πραγματικότητα και να οδηγήσει τον Εργοτέλη στην Σούπερ Λίγκα. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο, θα τον στηρίξουμε και θα είμαστε αρωγοί πάνω στις επιθυμίες που έχει στο αγωνιστικό πλάνο».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Νίκκι Παπαβασιλείου τονίζοντας τα εξής για τη συνεργασία του με την ΠΑΕ Εργοτέλης: «Ευχαριστώ τον κ. Τουτζάρη και τον ιδιοκτήτη κ. Μάγκετ Σάμι για την πρόταση. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στον Εργοτέλη. Δεν ήταν δύσκολο να καταλήξουμε σε συμφωνία. Μίλησα με ανθρώπους που έχουν όραμα και φιλοδοξίες. Το πρότζεκτ του Εργοτέλη είναι πρόκληση για εμένα, έχοντας πρώτο στόχο την ανάπτυξη και χτίζοντας μια ομάδα με νέα παιδιά. Ξεκινάμε με σκληρή δουλειά και έχοντας μια πολύ καλή βάση. Παρακολούθησε παιχνίδια του Εργοτέλη, είδα ότι προσπάθησε να παίξει σωστό ποδόσφαιρο και κάποια παιδιά είχαν μεγάλη βελτίωση. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το συνεχίσω. Θα υποσχεθώ ότι θα δουλέψω πολύ σκληρά, με πάθος και όρεξη, για να φέρουμε τον Εργοτέλη εκεί που του αξίζει. Άλλωστε υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται για την υλοποίηση του στόχου».

Με καθυστέρηση... ενός χρόνου!

Μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε ο Νίκκι Παπαβασιλείου παραδέχτηκε ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε συζητήσει την πιθανότητα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Εργοτέλη. «Υπήρχε μια κουβέντα τότε με τον Γιώργο Τουτζάρη αλλά τα δεδομένα για εμένα ήταν διαφορετικά. Ήμουν σε συζητήσεις με μία ομάδα, κάτι που τελικά δεν προχώρησε. Τώρα υπήρξαν οι προϋποθέσεις για να ξανακάνουμε κουβέντα και τελικά να φτάσουμε σε συμφωνία».

Στο αγωνιστικό κομμάτι ανέφερε ότι «δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές και θα δουλέψουμε για την βελτίωση κυρίως της αμυντικής λειτουργίας» ενώ σημαντικά είναι τα όσα είπε σχετικά με το στόχο της επόμενης περιόδου: «Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός. Θέλουμε αρχικά να χτίσουμε πάνω σε αυτό που υπάρχει και η ομάδα την επόμενη χρονιά να αναδείξει 1-2 ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να φτιάξουμε παίκτες για το μέλλον».

Αναφορικά με τις Ακαδημίες, ο Νίκκι Παπαβασιλείου είπε ότι ασφαλώς και θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα ενώ 4-5 παίκτες από την Κ19 θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία, ενώ ο ίδιος θα είναι παρών στον τελικό της Κ19 όπου θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα Νέων.

Τι γίνεται με Κάιπερς

Μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο έχουν και τα όσα είπε ο Γιώργος Τουτζάρης για το θέμα του Ούγκο Κάιπερς: «Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πολλές δηλώσεις επίσημες και ανεπίσημες. Για τον Εργοτέλη υπάρχει συμφωνία με την ΑΕΚ. Η μόνη περίπτωση να μην προχωρήσει είναι να κάνει πίσω η ΑΕΚ. Για εμάς έχει τελειώσει το θέμα. Το μέλλον του παίκτη εξαρτάται από εκείνον».

Τέλος ο κ. Τουτζάρης ανέφερε ότι η ΠΑΕ Εργοτέλης βρίσκεται στο τελικό στάδιο συζητήσεων με την αμερικανική εταιρεία ένδυσης Capelli η οποία θα ντύσει του χρόνου την ομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News