Η πορεία παραμονής του Εργοτέλη στη Football League

Ποδόσφαιρο
Η πορεία παραμονής του Εργοτέλη στη Football League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Εργοτέλης επέστρεψε φέτος στην Football League μετά από έναν χρόνο παρουσίας του στην Γ΄Εθνική και τα κατάφερε παρότι κάποιοι πίστευαν ότι δύσκολα  θα εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία!

Η ομάδα του Τάκη Γκώνια η οποία στο φινάλε του πρώτου γύρου βρισκόταν μέσα στην ζώνη του υποβιβασμού, καθώς είχε μόλις 4 νίκες (οι τρεις απέναντι σε Βέροια, Πανσερραϊκό, Αναγέννηση Καρδίτσας και η μια στα χαρτιά κόντρα στον Αχαρναϊκό που είχε αποχωρήσει) σε 17 αγώνες. Οι αλλαγές που υπήρξαν το καλοκαίρι τόσο στο διοικητικό κομμάτι (με τον Γιώργο Βρέντζο να αποχωρεί και τον Μάγκετ Σαμί να αναλαμβάνει τις τύχες των «κιτρινόμαυρων»), όσο και στο αγωνιστικό όπου και αποχώρησαν αρκετοί παίκτες οι οποίοι είχαν βοηθήσει την ομάδα στο να ανέβει κατηγορία (Μίσελ, Λεάλ, Κατσικοκέρης κ.α.), αλλά και η καθυστέρηση στην έναρξη της προετοιμασίας είχαν σαν συνέπεια το συγκρότημα του Ηρακλείου να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Μόλις σε δύο αγώνες οι κιτρινόμαυροι ηττήθηκαν με βαρύ σκορ. Στην Δράμα όπου και έχασαν με 4-0 από την Δόξα, αλλά και στο ντέρμπι με τον συντοπίτη ΟΦΗ όπου και έχασαν με 4-2. Ωστόσο υπήρξαν και παιχνίδια όπου ο Εργοτέλης παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ, τα έχασε (3-2 εντός από τον Άρη και 3-2 εκτός από τον Αιγινιακό). Ωστόσο από τον Φεβρουάριο κι έπειτα οι κιτρινόμαυροι οι οποίοι είχαν αρχίσει να δένουν καλύτερα σαν ομάδα και να προσαρμόζονται περισσότερο στο στυλ παιχνιδιού, που προσπαθούσε να τους εμφυσήσει ο Τάκης Γκώνιας εμφάνισαν άλλο πρόσωπο.

Με πρώτο βιολί τον Βέλγο Ούγκο Κάιπερς (είχε πετύχει 11 γκολ μέχρι την αναμέτρηση με τον Αιγινιακό), ο οποίος βρήκε 22 φορές τον δρόμο για τα δίχτυα από τον Φεβρουάριο και μετά ο Εργοτέλης εμφάνισε άλλο πρόσωπο, καθώς ηττήθηκε στο Παγκρήτιο σε μόλις τρεις αγώνες( Τρίκαλα, Δόξα Δράμας και Πανσερραϊκό) ματς στα οποία είχε καλή εικόνα αλλά έμεινε με άδεια χέρια.

Από εκεί κι έπειτα οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν σημαντικές εντός έδρας νίκες (5-1 τον Παναιγιάλειο, 3-1 τον Απόλλωνα Λάρισας, 4-1 τον Καραϊσκάκη), ενώ μεταξύ άλλων κατάφεραν να πάρουν και σημαντικά τρίποντα όπως αυτό επί του ΑΟΧ Κισσαμικού (3-0 εκτός) σε μια έδρα όπου τα «δελφίνια» είχαν μόλις τέσσερις ήττες, αυτό επί της Παναχαϊκής (2-1 εντός) απέναντι σε ομάδες που βρίσκονταν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Η αντεπίθεση αυτή είχε σαν συνέπεια ο Εργοτέλης να σκαρφαλώσει στην 9η θέση της βαθμολογίας (την υψηλότερη στην φετινή σεζόν) και σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη του επί του Αιγινιακού με 5-1, να κλειδώσει για τα καλά την παραμονή του και να αποφύγει τις όποιες τυχόν περιπέτειες. Συνοπτικά ο Εργοτέλης, όπως αναφέρει το sdna.gr, αν και καθυστέρησε να ξεκινήσει την προετοιμασία του για φέτος κατάφερε τελικά να σωθεί χάρη στην πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποίησε στον δεύτερο γύρο, διαψεύδοντας παράλληλα όλους όσους πίστευαν ότι δεν θα κατάφερνε την παραμονή του στην κατηγορία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News