Απέσπασε βαθμό στη Σπάρτη ο Εργοτέλης

Ποδόσφαιρο
Απέσπασε βαθμό στη Σπάρτη ο Εργοτέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικό βαθμό απέσπασε στη Σπάρτη ο Εργοτέλης μένοντας στο 2-2 απέναντι στην ομώνυμη ομάδα στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Football League.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ξεκίνησαν καλά στην αναμέτρηση και στην πρώτη καλή στιγμή η Σπάρτη κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Παναγιώτου βρήκε τον Φουρτάδο και εκείνος με πλασέ έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους.

Τα πράγματα φάνηκε να γίνονται δυσκολότερα για τον Εργοτέλη στο 14ο λεπτό όταν ο Κάιπερς δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Οικονομόπουλο, ωστόσο κόντρα στην αρνητική αυτή εξέλιξη, η κρητική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 19’ ο Τσέλιος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Βοσνακίδη, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Μπουρσέλης ευστόχησε από τα έντεκα βήματα κάνοντας 1-1.

Η αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων αποκαταστάθηκε στο 41’ όταν ο ποδοσφαιριστής της Σπάρτης, Αντρέι Τσιόφου δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το παιχνίδι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να πάρει την κατοχή της μπάλας και με την έναρξη της επανάληψης οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν την ολική ανατροπή στο 61ο λεπτό, όταν οι Σταματάκος και Έφορντ συνδυάστηκαν άψογα με τον τελευταίο με πλασέ να κάνει το 1-2.

Όμως η ομάδα του Ηρακλείου δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ το υπερ της σκορ καθώς στο 80’ ο Κατσιμήτρος εκτίμησε λάθος τη φάση, ο Γουόρντεν μπήκε στην πορεία της μπάλας και έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.

Το 2-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης με τον Εργοτέλη να παίρνει το εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους.

Σπάρτη: Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Οικονομόπουλος, Βοσνακίδης (46’ Γραικός), Σάββα (66’ Μουζακίτης), Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Τσιόφου, Δεινόπαπας, Φουρτάδο (58’ Γουόρντεν).

Εργοτέλης: Κατσιμήτρος, Τσέλιος, Νικολακάκης, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπουτσάκης (75’ Μπούζας), Σταμόπουλος, Μπουρσέλης (90’ Αγγελόπουλος), Σταματάκος, Κάιπερς, Έφορντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News