Βήμα παραμονής με ανατροπή ο Εργοτέλης, 3-1 τον Απόλλωνα Λάρισας

Ποδόσφαιρο
Βήμα παραμονής με ανατροπή ο Εργοτέλης, 3-1 τον Απόλλωνα Λάρισας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο ο Εργοτέλης στάθηκε στα πόδια του και καταφέρνοντας να κάνει την ολική ανατροπή επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Λάρισας και έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Football League.

Με διάθεση να πιέσει από τα πρώτα λεπτά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Εργοτέλης και μόλις στο 5’ έχασε πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Σταματάκος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Έφορντ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο ανέβαινε ο ρυθμός του παιχνιδιού και στο 12’, ο Κάιπερς βρήκε τον Σταματάκο, εκείνος έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Φιρινίδη.

Ο Απόλλωνας βρήκε εκ νέου απάντηση με το σουτ του Τσιλούλη στο 13’, το οποίο δεν ανησύχησε, ενώ ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη μπλόκαρε τη μπάλα και στην προσπάθεια του επιθετικού των φιλοξενούμενων στο 26’.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά των «κιτρινόμαυρων» να απειλήσουν με το σουτ του Κάιπερς, το οποίο πέρασε άουτ, ενώ ο Βέλγος στο 31’ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει στην τελική του προσπάθεια.

Την καλύτερη στιγμή στην αναμέτρηση έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 43’, όταν ο Κανούλας έστρωσε στον Καρακατσάνη, όμως εκείνος ανενόχλητος απέναντι στον Κατσιμήτρο δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Απόλλωνα. Ο Τσέλιος έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή στο 49’, ο Αγροδήμος έβγαλε στον Τσιλούλη στην πλάτη της άμυνας και εκείνος, αφού πέρασε τον Κατσιμήτρο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη για το 0-1.

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 58’. Ο Νικολακάκης από τα δεξιά σε μια εξαιρετική προσπάθεια, έβγαλε στον Κάιπερς και εκείνος μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φιρινίδη για το 1-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» δε σταμάτησαν εκεί και στο 61’ με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία και σε εκτέλεση τέρμα κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή. Ο Μπουτσάκης βρήκε έξοχα τον Σταμόπουλο, εκείνος έστρωσε στον Σταματάκο και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-1.

Στο 64’ οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κλειδώσουν τη νίκη τους όταν ο Μπουρσέλης εκτέλεσε το κόρνερ και στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα ο Πάτας με κεφαλιά έκανε το 3-1.

Στο 74’ ο Τσιλούλης σε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μπουρσέλη αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με ποδοσφαιριστή λιγότερο, ενώ στο 78’ η κεφαλιά του Κάιπερς σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Φιρινίδη και το 3-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσαγκαράκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης: Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Μπάτζιος, Πάτας (77’ Μαζουλουξής), Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπουτσάκης (69’ Βογιατζής), Κάιπερς, Έφορντ, Σταματάκος (83’ Σταματάκος).

Απόλλων Λάρισας: Φιρινίδης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης (83’ Δημολιός), Παπαζαχαρίας, Ανδρέου, Αγροδήμος, Μαυρίας, Χατζής (83’ Κακαμής), Κανούλας, Τσιλούλης, Καρακατσάνης (67’ Λίταινας).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News