Εργοτέλης

Οι γυναίκες Εργοτέλη στο φεστιβάλ «Όλες για το παιχνίδι»

Μόνο απαρατήρητη δεν περνάει η δουλειά που γίνεται στο γυναικείο τμήμα ποδόσφαιρου των «κιτρινόμαυρων» αλλά και το ταλέντο που υπάρχει

Τέσσερις παίκτριες του Εργοτέλη και η προπονήτρια Γιάννα Δούκα, κλήθηκαν να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη στις 11 Απριλίου προκειμένου να συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Όλες για το παιχνίδι» (#itsawomansgame), που εντάσσεται στα προγράμματα της UEFA και της Ε.Π.Ο. για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΣ Μακεδονίας.

 

Πιο συγκριμένα πρόσκληση για την προεπιλογή παικτριών της Εθνικής κορασίδων έγινε στις Ειρήνη Λιοδάκη, Κατερίνα Παπαδάκη, Χρυσούλα-Μαρία Παπαδάκη και Ελπίδα Χαλαμπαλάκη ενώ η Γιάννα Δούκα κλήθηκε να συμμετέχει στο προπονητικό τιμ.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες:

 

  1. Τη διεξαγωγή αγώνων ομάδων στελεχωμένων από επιλεγμένα κορίτσια κάτω των 15 ετών από όλη την επικράτεια.

 

  1. Τα σεμινάρια αθλητικής και κοινωνικής θεματολογίας προς τις ταλαντούχες παίκτριες.

 

  1. Τις ανοικτές δράσεις -αποκλειστικά για γυναίκες- στην Πλατεία Αριστοτέλους.

 

Ειδικότερα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Πριόνας απηύθυνε πρόσκληση, έπειτα από προπονήσεις προεπιλογής, σε 72 κορίτσια κάτω των 15 ετών από 39 σωματεία, τα οποία θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα άτυπο final four στο γήπεδο της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα (αγώνες 12 και 14 Απριλίου, ώρες 10:00 και 12:00).

 

Οι εν λόγω αναμετρήσεις, που διεξάγονται για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα δώσουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία στους ομοσπονδιακούς προπονητές των γυναικείων Εθνικών Ομάδων να παρακολουθήσουν από κοντά τις ατομικές ικανότητες των παικτριών και να καταγράψουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Συνεπώς, οι παίκτριες αυτές θα αποτελέσουν την πρώτη δεξαμενή επιλογής για τη μελλοντική Εθνική Ομάδα Κορασίδων (Κ17).

 

Επίσης, τα επιλεγμένα κορίτσια θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά σεμιναρίων με αντικείμενο τη διατροφή, την ψυχολογία και τον προαγωνιστικό ιατρικό έλεγχο από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου.

 

Επιπλέον, στις ταλαντούχες παίκτριες θα μιλήσουν διεθνείς παίκτριες που έχουν διαγράψει σημαντική διαδρομή στις Εθνικές Ομάδες και στην προπονητική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια