Νίκη πρωτιάς για την Κ19 του Εργοτέλη κόντρα στον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Νίκη πρωτιάς για την Κ19 του Εργοτέλη κόντρα στον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ηρακλειώτικο ντέρμπι σε επίπεδο Κ19 βρήκε νικητή τον Εργοτέλη, που επικράτησε 0-1 του ΟΦΗ στη σημερινή αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΒΑΚ.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» είναι πρώτοι στο Νότιο όμιλο, καθώς πέρα από το γεγονός ότι έχουν ένα αγώνα λιγότερο (αυτό με τη Σπάρτη), υπερτερούν του ΟΦΗ στην ισοβαθμία έχοντας δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η σημερινή αναμέτρηση δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και ειδικά το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, με τον Εργοτέλη πάντως να έχει την υπεροχή στα σημεία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα στο 51’ με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατσούρι.

Μετά το 60’, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άγγιξαν το γκολ με το Νοικοκυράκη στο 65’, όμως η προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι. Ο ίδιος είχε μία ακόμη καλή ευκαιρία, ενώ στο 80’ η κεφαλιά του Αζίζι δε βρήκε στόχο.

Η ομάδα του Βασίλη Πλεσίτη διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι μέχρι τα τελευταία λεπτά, περιορίζοντας τους κινδύνους προς την περιοχή του Κορνηλάκη.

Να σημειωθεί, ότι με βάσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος θα υπάρχει και τρίτος γύρος με μονά ματς. Ο πρωτοπόρος Εργοτέλης θα υποδεχθεί όλες τις ομάδες στην έδρα του, ενώ οι «ασπρόμαυροι» που είναι στη δεύτερη θέση θα δώσουν όλα τα ματς εντός έδρας, με εξαίρεση αυτό στο Μαρτινέγκο.

Πάντως, υπάρχει έντονη φημολογία ότι στην Football League είναι υπό συζήτηση να ματαιωθεί ο τρίτος γύρος. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα αγωνιστούν στο τελικό Final 4. 

ΟΦΗ: Παναγιώτου, Κοκολογιάννης (50’ Περδίκης), Λαγουδάκης, Πλουμής, Ρουσσάκης, Κοντογιάννης (93’ Ξενοκτιστάκης), Σουρνάκης (72’ Λαμπριανίδης), Καλαϊτζάκης (80’ Μαρινάκης), Νοικοκυράκης, Σταυρακάκης (50’ Αζίζι), Κουράκης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κορνηλάκης, Λούσι, Πλαϊτάκης, Δουλγεράκης, Κουτεντάκης, Τσακάνι, Κουτάντος (88’ Μαυροειδής), Κατσούρι (73’ λ.τ. Κεφαλούκος), Μαυρομματίδης, Σαϊτάκης (80’ Μυφτάρι), Κουτσογιαννάκης (78’ Σαμπροβαλάκης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News