Εμφατική επιστροφή στις νίκες για τον Εργοτέλη, 5-1 τον Παναιγιάλειο

Ποδόσφαιρο
Εμφατική επιστροφή στις νίκες για τον Εργοτέλη, 5-1 τον Παναιγιάλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με διάθεση να πιέσει από τα πρώτα λεπτά, στο αμυντικό πλάνο των φιλοξενούμενων μπήκε ο Εργοτέλης στον αγωνιστικό χώρο, και μόλις στο 2' οι "κιτρινόμαυροι" είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι. Έπειτα από όμορφο συνδυασμό από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Σταμόπουλο στο ύψος του πέναλτι ωστόσο ο Τσάπαλος απέκρουσε το σουτ που πραγματοποίησε ο μεσοεπιθετικός του Εργοτέλη.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, πίεζαν και στο 10' απείλησαν εκ νέου με το σουτ του Μπουρσέλη το οποίο αποκρούστηκε από τον Τσάπαλο. Η μπάλα στην επαναφορά έφτασε στον Μανουσάκη, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Τσουλακά να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κάιπερς, ωστόσο ο Τσάπαλος έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ηρακλείου απώλεσε σημαντική ευκαιρία.

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν το έβαλαν κάτω και σε μια υποδειγματική επίθεση κατάφεραν και έλυσαν το γόρδιο δεσμό στο 42'. Ο Κάιπερς πήρε τη μπάλα από τον Σταμόπουλο και με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσάπαλου για το 1-0.

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η επανάληψη για τον Εργοτέλη, όταν ο Παναιγιάλειος στο 47' ισοφάρισε και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Ο Σταμάτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της κιτρινόμαυρης άμυνας, βγήκε απέναντι στον Κατσιμήτρο και με άψογο πλασέ έκανε το 1-1.

Από κείνο το σημείο ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές και στο 54' ο Σταμόπουλος με κεφαλιά πάσα έστρωσε στον Κάιπερς, ωστόσο εκείνος ολομόναχος έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναιγιαλείου.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει όμως ο επιθετικός του Εργοτέλη, το πραγματοποίησε τρία λεπτά αργότερα ο Έφορντ. Η "χρυσή αλλαγή" του Τάκη Γκώνια βγήκε από τα δεξιά και με όμορφο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τσάπαλο για το 2-1.

Οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν εκεί και στο 60' ο Σταματάκος με όμορφη κάθετη βρήκε στον Κάιπερς κι εκείνος με όμορφο πλασέ έκανε το 3-1, "κλειδώνοντας" έτσι την πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του Ηρακλείου.

Το 4-1 πραγματοποίησε ο Σταματάκος στο 65' με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Εργοτέλη, ενώ το τελικό  5-1 διαμόρφωσε ο Έφορντ στο 87' με κοντινό πλασέ έπειτα από όμορφο συνδυασμό με τον Κάιπερς.

Εργοτέλης: Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης (78' Αγγελόπουλος), Τσέλιος, Μαζουλουξής, Πάτας, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπουτσάκης (65' Κούτρι), Κάιπερς, Μανουσάκης (51' Έφορντ), Σταματάκος.

Παναιγιάλειος: Τσάπαλος, Ρέλλας (46' Γκάναλς Πέπε), Γραμματίκας, Βλάχος, Σκαρτσίλας (61' Τιμούρ), Γκούμας, Ζαφειράκης (32' Πολιανίδης), Γαβριλίδης, Τζανουλίνος, Μηλιώτης, Σταματής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News