Με ισχυρό κίνητρο αναμετρώνται σήμερα ΟΦΗ και Εργοτέλης

ΟΦΗ
Με ισχυρό κίνητρο αναμετρώνται σήμερα ΟΦΗ και Εργοτέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι δύο θέλουν τη νίκη όμως για διαφορετικούς λόγους

Η ώρα για το δεύτερο ηρακλειώτικο ντέρμπι της φετινής Football League έφτασε, αφού ΟΦΗ και Εργοτέλης κοντράρονται σήμερα στις 5 το απόγευμα στο γήπεδο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" για την 23η αγωνιστική.

Η αναμέτρηση των συμπολιτών μαγνητίζει τα βλέμματα του ενδιαφέροντος, ενώ αμφότεροι έχουν ισχυρό κίνητρο, ο καθένας για τους λόγους του.

Ο ΟΦΗ θέλει τη 10η σερί νίκη, που μπορεί να τον... απογειώσει για την άνοδο, αφού Άρης και Παναχαϊκή έχουν δύσκολες εκτός έδρας δοκιμασίες με ΑΟΧ/Κισσαμικό και Δόξα Δράμας αντίστοιχα.

Για τον Εργοτέλη, από την άλλη, η νίκη είναι στόχος σε κάθε παιχνίδι, σύμφωνα με τη βαθμολογική του κατάσταση. Τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα κράτησαν τους "κιτρινόμαυρους" κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και κάθε αγώνας έχει τη σημασία του.

Με Βουό και... βλέπουμε

Η προετοιμασία για το γηπεδούχο ΟΦΗ ολοκληρώθηκε χθες, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να επιλέγει 20 ποδοσφαιριστές για την αποστολή. Μεταξύ αυτών και ο Πάτρικ Βουό, που συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος του κανονικού προγράμματος και η τελική απόφαση θα παρθεί μερικές ώρες πριν τη σέντρα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να συμπεριληφθεί ο Ιβοριανός στράικερ στη 18άδα και να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα. Έτσι, σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα δεν αναμένονται πολλές αλλαγές, με εξαίρεση το αριστερό άκρο της άμυνας όπου θα αγωνιστεί ένας εκ των Μονιάκη και Κοιλιάρα.

Στο... απουσιολόγιο είναι ο τραυματίας Παπαστεριανός, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και ο Μπολάκης που θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής.

Στην 20άδα μετέχουν οι Στρέζος, Δερμιτζάκης, Γιαγκιόζης, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Βαφέας, Αργυρόπουλος, Νάστος, Πουρτουλίδης, Παπατόλιος, Μαχαίρας, Κοέλιο, Περογαμβράκης, Μάνος, Λεάλ, Κουτσιανικούλης, Ντίνας και Βουό.

Με τη γνωστή... συνταγή

Σε ό,τι αφορά τον Εργοτέλη, ο Τάκης Γκώνιας θα ανακοινώσει την τελική 18άδα σήμερα μετά το γεύμα της ομάδας, μερικές ώρες πριν μεταβούν στο γήπεδο. Εκτός δράσης είναι ο Μπούζας λόγω τραυματισμού στη μέση και ο Ροβίθης, που υπεβλήθη σε επέμβαση πρόσθιου χιαστού.

Ο 45χρονος προπονητής δεν αναμένεται να προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με εξαίρεση την επιστροφή του Μπάτζιου στο κέντρο της άμυνας. Πιθανότερος παρτενέρ του είναι ο Μαζουλουξής, με τον Πάττα να μένει εκτός 11άδας.

Διαιτητής του σημερινού αγώνα έχει οριστεί ο Σωτηριάδης του Συνδέσμου Λασιθίου, με βοηθούς τους Τρουλινό και Πάγκαλο από Ηράκλειο και Λασίθι αντίστοιχα.

Με σπουδαία παιχνίδια συνεχίζεται αυτό το σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Football League, με την 23η αγωνιστική να περιλαμβάνει καθοριστικές αναμετρήσεις ειδικά στην κορυφή. Πέραν του ηρακλειώτικου ντέρμπι ΟΦΗ-Εργοτέλης ξεχωρίζει και η "μονομαχία" ΑΟΧ/Κισσαμικός-Άρης.

Αύριο Κυριακή, στο ματς που "κλείνει" την αγωνιστική, η Παναχαϊκή έχει δύσκολη... έξοδο στη Δράμα με αντίπαλο τη Δόξα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σήμερα (15:00)

ΑΟΧ/Κισσαμικός-Άρης (γήπ. Περιβολίων, ΕΡΤ3): Ζαραβίνος (Αθηνών), Οικονόμου (Δυτ. Αττικής), Πολυχρονιάδης (Αν. Αττικής), 4ος: Αντιπαριώτης (Αν. Αττικής).

Αναγέννηση Καρδ.-Α.Ε. Καραϊσκάκης (γήπ. Καρδίτσας): Δραγάτης (Αν. Αττικής), Λεωνίδας (Τρικάλων), Κάλλης (Αν. Αττικής), 4ος: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας).

Παναιγιάλειος-Καλλιθέα (γήπ. Αιγίου): Σελίμος (Λακωνίας), Παπαδάκης (Ηρακλείου), Πριόνας (Εύβοιας), 4ος: Κακριδής (Πειραιά).

Αιγινιακός-Απόλλων Λάρ. (γήπ. "Ι. Παρακυλίδης"): Σιδηρόπουλος (Έβρου), Τίκας (Καρδίτσας), Τερζόπουλος (Έβρου), 4ος: Κιγιτζή (Ξάνθης).

Απόλλων Πόντου-Τρίκαλα (γήπ. Καλαμαριάς): Κουκούλας (Λέσβου), Καρμίρης (Λέσβου), Κρυωνάς (Σερρών), 4ος: Φωτιάδης (Σερρών).

Σήμερα (17:00)

ΟΦΗ-Εργοτέλης (γήπ. "Θ. Βαρδινογιάννης"): Σωτηριάδης (Λασιθίου), Τρουλινός (Ηρακλείου), Πάγκαλος (Λασιθίου), 4ος: Κουναλάκης (Ηρακλείου).

Αύριο (15:00)

Δόξα Δράμας-Παναχαϊκή (γήπ. Δράμας, ΕΡΤ3): Φωτιάδης (Καστοριάς), Δημόπουλος (Φλώρινας), Κελεσίδης (Ημαθίας), 4ος: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας).

Σπάρτη-Βέροια      Δε διεξάγεται

Πανσερραϊκός-Αχαρναϊκός      Δε διεξάγεται

  1. ΟΦΗ 54
  2. Άρης 54
  3. Παναχαϊκή 47
  4. ΑΟΧ/Κισσαμικός 40
  5. Δόξα Δράμας 40
  6. Απόλλων Λάρ. 37
  7. Απόλλων Πόντου 37
  8. Α.Ε. Καραϊσκάκης 36
  9. Τρίκαλα 34
  10. Σπάρτη 29
  11. Αιγινιακός 23
  12. Εργοτέλης 23
  13. Αναγέννηση Καρδ. 22
  14. Παναιγιάλειος 20
  15. Πανσερραϊκός 19
  16. Καλλιθέα 15
  17. Βέροια 5
  18. Αχαρναϊκός -51
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News