Απέσπασε σημαντικό βαθμό στην Καλλιθέα ο Εργοτέλης

Ποδόσφαιρο
Απέσπασε σημαντικό βαθμό στην Καλλιθέα ο Εργοτέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Εργοτέλης «έφυγε» με το βαθμό της ισοπαλίας από την Καλλιθέα, στο τελικό 0-0 των δύο ομάδων στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Football League.

Παρά τις πρωτοβουλίες των γηπεδούχων το παιχνίδι μέχρι το 20’ εξελίχθηκε χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην αφήνουν τους ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας να απειλήσουν τα καρέ του Λαδά.

Ένα λεπτό μετά το πέρασμα του εικοσάλεπτου όμως, οι ισορροπίες στην αναμέτρηση άλλαξαν, όταν ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη Λαδάς ανέτρεψε μέσα στην μεγάλη περιοχή τον Σμυρλή και ο άρχοντας του παιχνιδιού Ρατσιάτος επέβαλε την εσχάτη των ποινών, αποβάλλοντας παράλληλα τον Λαδά.

Παρόλα αυτά, ο Σμυρλής δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο πέναλτι που προηγουμένως ο ίδιος κέρδισε, αφού ο Κατσιμήτρος έπεσε σωστά και κράτησε όρθια την ομάδα του, σε ένα δύσκολο σημείο του παιχνιδιού.

Τα επόμενα λεπτά πέρασαν χωρίς φάσεις και για τις δύο ομάδες, με εξαίρεση την προσπάθεια του Μήλιου (40’) από πλευράς Καλλιθέας όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε κόρνερ έπειτα από κόντρες στα πόδια των αμυνόμενων. Ίδια κατάληξη δύο λεπτά αργότερα είχε και η ενέργεια του Κάιπερς, για λογαριασμό του Εργοτέλη αυτή τη φορά.

Στην επανάληψη, η Καλλιθέα είχε σαφώς το πλεονέκτημα απέναντι στον Εργοτέλη ο οποίος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το πρώτο μέρος. Έτσι, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 49’ ο Γκέτσι βρήκε τον χώρο από δεξιά, έκανε το σουτ όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν ενοχλήθηκε ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων» Κατσιμήτρος.

Απάντηση στις ευκαιρίες πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 50’ από τον Εργοτέλη με τον Μπουρσέλη να απειλεί από τα όρια της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να περνά αόυτ.

Στο 63’ ο Μάκο πέρασε ωραία μπαλιά στο Γκέτσι, όμως προτού ο τελευταίος καταφέρει να φανεί απειλητικός ο Κατσιμήτρος πρόλαβε και μάζεψε τη μπάλα. Ο Μπούζας από πλευράς Εργοτέλη λίγο έλλειψε να κάνει τη ζημιά στην άμυνα της Καλλιθέας αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 72’ πέρασε δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Θεοδωράκης.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη στιγμή της αναμέτρησης μέχρι εκείνο το σημείο άνηκε στους γηπεδούχους όταν στο 76’ ο  Μάκο εκτέλεσε το φάουλ, με το Λαδά να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κάϊπερς θα μπορούσε να γίνει «ήρωας» για την ομάδα του Τάκη Γκώνια αφού βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με το Θεοδωράκη, με τον τελευταίο να «πέφτει» στα πόδια του Βέλγου επιθετικού και να παραχωρεί το κόρνερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλιθέα: Θεoδωράκης, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Συριόπουλος, Σεζάϊ, Μίγγος(51’ Γλυνός), Καντέ, Μήλιος(46’ Μάκο), Χοτζάλι(73’ Ζυγκερίδης), Γκέτσι, Σμυρλής

Εργοτέλης: Λαδάς, Μπούρσελης(74’ Αγγελόπουλος), Τσέλιος, Νικολακάκης, Μπάτζιος, Μπουτσάκης(23’ Κατσιμήτρος), Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Κάϊπερς, Σταματάκος (88' Ιατρούδης), Μπουζάς

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News