Γ. Τουτζάρης: «Στήριξη στον Γκώνια, θέλει να έρθει μόνιμα ο Σάμι»

Ποδόσφαιρο
Γ. Τουτζάρης: «Στήριξη στον Γκώνια, θέλει να έρθει μόνιμα ο Σάμι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη τύπου για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο, για τον Τάκη Γκώνια και φυσικά την παρουσία του Μάγκετ Σάμι στο Ηράκλειο πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης Γιώργος Τουτζάρης, στην αίθουσα Τύπου του Παγκρητίου Σταδίου.

«Στηρίζουμε απόλυτα τον προπονητή του Εργοτέλη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τουτζάρης, ενώ αναφορικά με τη φυσική παρουσία του Μάγκετ Σάμι δήλωσε πως ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» θέλει να απεμπλακεί εντελώς από τα διοικητικά της βέλγικης Λίρς και να αφοσιωθεί στον Εργοτέλη, ερχόμενος μόνιμα στο Ηράκλειο.

Πάντως τόσο ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, όσο και όλη η διοίκηση των "κιτρινόμαυρων" είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τη μέχρι στιγμής λειτουργίας της ομάδας στο οργανωτικό κομμάτι.

«Το καλοκαίρι όταν ανέλαβε ο κ. Σάμι την ομάδα ξεκινήσαμε στις 28 Ιουλίου, είναι η μέρα που έγινε αποδεκτή η πρότασή του. Στις 25 Αυγούστου αναχωρήσαμε 14 άτομα για την προετοιμασία. Είναι μια διαδικασία αναδιοργάνωσης και η οποία συνεχίζει να είναι επίπονη, μετά από 6 μήνες και στο τέλος του πρώτου γύρου έχουμε μια ομάδα με 27 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και με τις προσθαφαιρέσεις με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στηριζόμαστε στα παιδιά που έχει η ομάδα ήδη από τη Γ' Εθνική και από τα σπλάχνα του Εργοτέλη, καθώς και με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, θα δημιουργεί θέαμα και να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Το πρώτο το έχουμε καταφέρει, για τα αποτελέσματα σίγουρα δεν τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά και στο δεύτερο γύρο θέλουμε να πάνε τα πράγματα καλύτερα για την ομάδα και τον κόσμο και να είμαστε ευχαριστημένοι μ' αυτό που έχουμε καταφέρει», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Τουτζάρη, ο οποίος συνέχισε με τον αγωνιστικό απολογισμό:

«Έχουμε τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και εννέα ήττες. Ο απολογισμός δεν είναι καλός και ούτε αυτός που περιμέναμε. Σε πολλά παιχνίδια έπρεπε να πάρουμε παραπάνω και στους βαθμούς δεν είμαστε ευχαριστημένοι αλλά συνεχίζουμε και το μέλλον θα είναι καλύτερο. Κάνοντας μια ανάλυση των γκολ που δεχόμαστε έχουμε δεχθεί από τα 26 τα 14 στο πρώτο ή στο τελευταίο 15επτό. Υπάρχει μια έλλειψη συγκέντρωσης στην αρχή ή το άγχος στο τέλος για να πάρουμε αποτέλεσμα. Συγκέντρωση και προσπάθεια στη διάρκεια του αγώνα και χρειάζονται λύσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα από το προπονητικό τιμ, απέναντι σε ομάδες που κλείνονται και δεν έχουν διάρκεια».

Αναφορικά με τον Τάκη Γκώνια, ο ίδιος ανέφερε: «Δε μένω στο όνομα. Στηρίζουμε τον προπονητή του Εργοτέλη. Είμαστε ευχαριστημένοι στη διαδικασία από τη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή που έρχεται το παιχνίδι. Αλλά η διαδικασία περνάει από τη στήριξη του προπονητή και των παικτών. Αν βλέπαμε κάτι που δε δουλεύει καλά ο Σάμι, εγώ και ο Σταύρος Λαμπράκης από πλευράς προπονητή σίγουρα θα προσπαθούσαμε να αλλάζαμε κάτι. Στηρίζουμε διαχρονικά τον προπονητή του Εργοτέλη γιατί η δουλειά του δε μπορεί να φανεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Πιστεύουμε ότι δουλεύει καλά και είναι ο λόγος που δεν έχουμε πάρει κάποια άλλη απόφαση».

Στο δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης τύπου ο Γιώργος Τουτζάρης αναφέρθηκε στη μη φυσική παρουσία του ιδιοκτήτη της ομάδας Μάγκετ Σάμι: «Δεν είναι ο ιδιοκτήτης ομάδας που θα τον βλέπουμε καθημερινά να ασχολείται με την ομάδα και αυτό το κάνει σε όποιες ομάδες είναι. Το μοντέλο που έχει θεσπίσει είναι να έχει έναν τζένεραλ μάνατζερ που τρέχει όλα τα θέματα στην ομάδα και αυτός κρίνεται βάση αποτελεσμάτων από τον ιδιοκτήτη. Το ίδιο ακολουθεί και στον Εργοτέλη με κορυφή εμένα και έτσι θα συνεχίσει στην ομάδα. Δε θα τον δείτε ποτέ να είναι ο άνθρωπος που θα τρέχει την ομάδα. Δεν είναι παράξενο που δεν είναι εδώ. Το συνηθίζει και αυτό κάνει συνέχεια και δε νομίζω να αλλάξει. Ξέρω ότι θέλει εδώ και 1 - 1,5 χρόνο να απεμπλακεί από την ομάδα στο Βέλγιο τη Λιρς. Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό αλλά είναι κάτι το οποίο θα γίνει πολύ σύντομα. Θέλει να έρθει να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο για να ασχολείται και να βλέπει την ομάδα περισσότερο και να επεκταθεί σε μπίζνες στο Ηράκλειο και στην Ελλάδα γενικότερα».

Για τη δήλωση του κ. Στειακάκη: «Δεν έχει να κάνει με τη δήλωση του κ. Στειακάκη αυτή η συνέντευξη τύπου, η οποία ήταν προγραμματισμένη. Με τον πρόεδρο τα είπαμε και κατ' ιδίαν. Η τοποθέτηση του κ. Στειακάκη δεν ήθελε απάντηση, Ήταν μια παρότρυνση να έρθει να τον δει ο κόσμος και θα είναι παρών μέσα στις επόμενες ημέρες».

Αναφορικά με τη γνώμη του Μάγκετ Σάμι για την αγωνιστική εικόνα του Εργοτέλη, ο ίδιος δήλωσε: «Δεν είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα της ομάδας. Η όλη διαδικασία και η λειτουργία  όμως τον αφήνει ευχαριστημένο και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει κάποια αλλαγή και πορεύεται η ομάδα όπως ξεκίνησε. Είναι κάτι που τον χαροποιεί και τον εξιτάρει θα έλεγα. Δεν είναι εύκολο μέσα σε έξι μήνες να κάνει τις αλλαγές που ήθελε, όπως να έχει ο Εργοτέλης το δικό του προπονητικό κέντρο. Χρειάζεται χρόνος, είμαστε ευχαριστημένοι με το Παγκρήτιο και μας παρέχουν ένα γήπεδο που είναι πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Φυσικά και υπάρχουν σχέδια, είναι ενήμερος για τα πάντα, απλά θέλει κι αυτός το χρόνο του».

Τέλος ο κ. Τουτζάρης αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας δηλώνοντας: «Θέλω να τους ευχαριστήσω που έρχονται και βλέπουν τα παιχνίδια της ομάδας. Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε. Κανείς δε μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα να σκέφτεται διαφορετικά. Ζητάμε συγνώμη αν τους στεναχωρούμε αλλά καθημερινά παλεύουμε. Στεναχωριόμαστε πιο πολύ από αυτούς στις αποτυχίες και χαιρόμαστε αντίστοιχα στις επιτυχίες. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση και αυτά τα αποτελέσματα θα ξαναέρθουν και στο επόμενο διάστημα. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό και οι παράγοντες που έχουν τις ομάδες είναι ήρωες. Είναι ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα που έχει ερασιτεχνικές αποδοχές. Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά. Είναι ένα πρωτάθλημα με πολύ δυνατές ομάδες, ανταγωνιστικό αλλά δεν υπάρχει η προβολή της προσπάθειας που κάνουμε όλοι για να ανταπεξέλθουμε. Είναι ένα ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα αναφορικά με τις απολαβές. Είναι δυσάρεστο να φεύγει η Βέροια στον πρώτο γύρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News