Νταμιέν Ντα Σίλβα "βλέπει" ο Ταυλαρίδης για την άμυνα

Ποδόσφαιρο
Νταμιέν Ντα Σίλβα "βλέπει" ο Ταυλαρίδης για την άμυνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηλά ο πήχης στην Ένωση για αμυντικό...

Ο Στάθης Ταυλαρίδης έκανε τον τελευταίο καιρό κάποια ταξίδια στη Γαλλία για να δει παίκτες και να έχει επαφές για την ενίσχυση της ΑΕΚ. Ο βασικός... στόχος του σκάουτερ της Ένωσης ήταν ο Νταμιέν Ντα Σίλβα. Πρόκειται για τον αρχηγό της Ρεν και αναντικατάστατο στο κέντρο της άμυνα της. Ο έμπειρος στόπερ βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα της Ένωσης.Οι πρώτες επαφές έχουν γίνει και ο Ταυαλαρίδης έχει δει τον παίκτη από κοντά. Μέσα στο επόμενο διάστημα οι συζητήσεις θα ενταθούν με στόχο ο παίκτης να κλείσει και να αποτελέσει κολώνα στο κέντρο της άμυνα της Ένωσης. 

O Ντα Σίλβα γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1988 στη μικρή γαλλική πόλη Ταλένς. Ο πατέρας του είναι Πορτογάλος και η μητέρα του Γαλλίδα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νιόρ και ακολούθησαν οι Σατορού, Ρουέν, Κλερμόν και Καέν. Το 2018 αποκτήθηκε από τη Ρεν με ελεύθερη μεταγραφή. Εκεί καθιερώθηκε άμεσα στη βασική 11άδα και πλέον είναι αρχηγός της ομάδας με την οποία έχει κάνει 112 συμμετοχές (8 γκολ και 3 ασίστ). Με τη φανέλα της Ρεν έχει και 19 ευρωπαϊκές συμμετοχές εκ των οποίων οι έξι στο Champions League. Επίσης έχει δύο συμμετοχές στην εθνική ελπίδων της Γαλλίας.

Το ύψος του είναι 1,84 και είναι δεξιοπόδαρος. Βασικότατος στη Ρεν, σπάνια βγαίνει αλλαγή και συνήθως βγάζει ολόκληρα τα ματς. Αξιόπιστος και δυναμικός κεντρικός αμυντικός με προσωπικότητα και ελάχιστους τραυματισμούς. Διαθέτει όλο το πακέτο που ψάχνει η ΑΕΚ καθώς εκτός από έμπειρος είναι ένας στόπερ με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Γρήγορος, αλτικός και με πολύ καλή τεχνική για τη θέση. Στην παρουσία του στη Ρεν δεν έχει αποβληθεί ποτέ και έχει πάρει συνολικά 19 κίτρινες κάρτες. Το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο και αν η Ένωση καταφέρει να τον κλείσει θα μιλάμε για μια πολύ σημαντική μεταγραφή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News