Σημαντική νίκη ο Βόλος, 1-0 την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Σημαντική νίκη ο Βόλος, 1-0 την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτη στο βαθμολογικό πίνακα η Ένωση…

Ο Βόλος επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό για την 26η αγωνιστική, τερματίζοντας έβδομος, ενώ η Ένωση πήρε την τρίτη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Super League Interwetten. Την Καθαρά Δευτέρα (15/03) στις 18:30 θα γίνει η κλήρωση των playoffs, ενώ στις 19:15 αυτή των playouts.

Στα καθαρά αγωνιστικά, η Ένωση παρουσίασε σε ακόμα ένα παιχνίδι προβληματική εικόνα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και να παίρνουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα με εύστοχο πέναλτι του Τάσου Δουβίκα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

ΝΩΧΕΛΙΚΗ ΑΕΚ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ... ΠΟΥΘΕΝΑ

Ο Βόλος, όπως και στον αγώνα του Κυπέλλου, μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γιώργου Αθανασιάδη, αφού τα δύο μακρινά σουτ του Σωτήρη Νίνη και η κεφαλιά του Τάσου Δουβίκα δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ παρουσίασαν μία νωχελικότητα, περιμένοντας τα πάντα από τον Λιβάι Γκαρσία που είχε "κλειστεί" από τους αντιπάλους του.

Αποτέλεσμα, η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων να έρθει στο 37ο λεπτό από στημένη φάση, με τον Γκαρσία να εκτελεί το φάουλ, την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Καρίμ Ανσαριφάρντ μέσα από την περιοχή πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, ο Μάριο Μιτάι υπέπεσε σε ένα χαζό πέναλτι στον Χουάν Χοσέ Περέα, δίνοντας την ευκαιρία στον Δουβίκα να ευστοχήσει από την "άσπρη βούλα".

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Στράτο Σβάρνα και Γεβγέν Σάκχοφ αντί των Μιτάι και Σιμάνσκι, με σκοπό να δει μία βελτιωμένη εικόνα από την ομάδα του τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ωστόσο, και πάλι ο Βόλος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με δύο σουτ σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Πρώτα ο Περέα απείλησε τον Αθανασιάδη, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το τελείωμα του Νίνη.

Από την άλλη πλευρά, οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν αισθητή την παρουσία τους για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 51ο λεπτό, αλλά το σουτ του Νέναντ Κρίστιστιτς δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Το ίδιο συνέβη και με το σουτ του Πέτρου Μάνταλου στο 63', ύστερα από όμορφη ατομική προσπάθεια. Ο Χιμένεθ θέλησε να φρεσκάρει κι άλλο την επιθετική γραμμή, περνώντας στο γήπεδο και τον Νέλσον Ολιβέιρα αντί του αρνητικού Ανσαριφάρντ. Κι η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος εμφανίστηκε δραστήριος, έχοντας δύο καλές στιγμές στο 70' και το 78'.

Στα τελευταία λεπτά, ο Βόλος έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαριέντος για κουτουλιά στην κοιλιά του Μάνταλου, ύστερα από "κοκορομαχία" των δύο παικτών. Παρ' όλα αυτά, τίποτα δεν άλλαξε, με τον Βόλο να παίρνει ένα σημαντικό αποτέλεσμα, που του δίνει το δικαίωμα να έχει το "πάνω χέρι" στη διαδικασία των playouts.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News