Ήττα στην πρόβα τελικού της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο

Ποδόσφαιρο
Ήττα στην πρόβα τελικού της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ένωση σε φιλική αναμέτρηση έχασε με 2-1 στο ΟΑΚΑ…

Η ΑΕΚ μία εβδομάδα πριν από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της Κυριακής (30/8) απέναντι στον Ολυμπιακό αντιμετώπισε τον Ατρόμητο σε φιλική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση δεν παρουσίασε καλή εικόνα και ηττήθηκε με 2-1 από την ομάδα του Περιστερίου.

Ο Μάσιμο Καρέρα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στη βασική 11άδα ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Ένωση από την περσινή σεζόν και έτσι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό. Ο Νταμίρ Κάναντι από την άλλη συνέχισε την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν προσπαθώντας να περάσει στην ομάδα του την δική του φιλοσοφία.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ μπορεί να είχε την κατοχή, αλλά δύσκολα έβρισκε λύσεις μπροστά από την εστία του Γιαννιώτη. Στο 3' έγραψε μία σημαντική στιγμή, όταν ο Ολιβέιρα ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, πλάσαρε, όμως ο Γούτας έδιωξε στην γραμμή.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να τρέξει στην αντεπίθεση και να γίνει με αυτόν τον τρόπο απειλητικός. Στο 16ο λεπτό ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα έπειτα από παρέμβαση του Σβάρνα.

Η ομάδα του Περιστερίου είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 ξανά από κόρνερ, με την Ένωση να δείχνει αδυναμία σε αυτό τον τομέα. Ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ωστόσο, η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα επίθεση, ο Λιβάγια τροφοδότησε τον Παουλίνιο, ο οποίος πλάσαρε τον Γιαννιώτη για το 1-1. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αυτό το αποτέλεσμα και την ομάδα του Καρέρα να δυσκολεύεται να γίνει επικίνδυνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος με τις δύο ομάδες να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές. Με εννέα διαφορετικούς παίκτες ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Περιστερίου, ενώ ο Καρέρα θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους ποδοσφαιριστές ενόψει του τελικού.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να περάσει εκ νέου μπροστά στο σκορ στο 58'. Ο Τσιντώντας έπεσε στα πόδια του Αθανασίου, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Ούμπιδες δεν αστόχησε.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 73ο λεπτό με ένα σουτ του Αλμπάνη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Ντεμπούτο για την Ένωση έκαναν οι Ινσούα και Χνιντ που μπήκαν ως αλλαγή.

Μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού, η ομάδα του Καρέρα προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά η εξεύρεση διόδων ήταν δύσκολη, εφόσον ο Ατρόμητος κάλυπτε καλά τους χώρους. Μάλιστα, η ομάδα του Κάναντι παραλίγο να πετύχει και τρίτο γκολ στο 82', αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε, ενώ στο 90+2 είχε ακόμη ένα δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας (59' Αθανασιάδης), Λάτσι (70' Μαχαίρας), Οικονόμου (59' Τσιγκρίνσκι), Σβάρνας, Λόπες (70' Ινσούα), Σιμόες (70' Μάνταλος), Παουλίνιο (59' Μπακάκης), Σαμπανάτζοβιτς (59' Βέρντε), Κρίστιτσιτς (46' Μπότος), Λιβάγια (78' Χριστόπουλος), Ολιβέιρα (46' Αλμπάνης)

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Γούτας, Γκάλο, Τομάσεβιτς, Νταβιώτης, Νάτσος, Σάλομον, Μανούσος, Αγκάγιεβ, Βέλλιος

Αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο: Μανδάς, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Μπουσούλατζιτς, Αθανασίου, Ραμπέγιο, Γιακουμάκης, Κωτσόπουλος

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News