ΑΕΚ

Δύο αγωνιστικές στην ΑΕΚ, οκτώ μήνες στον «Τίγρη»

Ανακοινώθηκε η τιμωρία της Ένωσης για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό με τον Άρη

Βαριές καμπάνες επιβλήθηκαν σε Δημήτρη Μελισσανίδη και ΑΕΚ για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό με τον Άρη

Στον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας για οκτώ μήνες, καθώς και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

«Φυσικά και θα κάνουμε έφεση, τόσο για τις δύο αγωνιστικές όσο και για την ποινή του Μελισσανίδη» ήταν η αντίδραση της Ένωσης.

Όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη στο ΟΑΚΑ και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του δευτέρου μέρους, είχαν προκαλέσει την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

Στην έκθεση του παρατηρητή είχε αναφερθεί ότι φίλαθλος της Ένωσης έπιασε από τα γεννητικά όργανα τον Πορτογάλο βοηθό στο ημίχρονο, καθώς και ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης χαστούκισε τον Θόδωρο Καρυπίδη, πρόεδρο του Άρη. Ο αγώνας Κυπέλλου των δύο ομάδων είχε γίνει στις 4 Μαρτίου και η ΑΕΚ είχε νικήσει 2-1. Απομένει η ρεβάνς του "Κλ. Βικελίδης".

Η απόφαση:

"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Απάλλαξε τον Δημήτριο Μελισσανίδη για το πειθαρχικό αδίκημα που προβλέπεται στα άρθρα 12, 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 1γ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Κήρυξε, κατά τα λοιπά, την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Δημήτριο Μελισσανίδη πειθαρχικά ελεγκτέους για τα αναλυτικά αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά αδικήματα.

Επέβαλε στην εγκαλούμενη ΠΑΕ ΑΕΚ: ι) συνολική χρηματική ποινή ποσού εξήντα οκτώ χιλιάδων (68.000) ευρώ και ιι) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές, εκτιτέα από την πρώτη, μετά την επιβολή της αγωνιστική ημέρα, κατά την οποία είναι γηπεδούχος.

Επέβαλε στον εγκαλούμενο Δημήτριο Μελισσανίδη, αξιωματούχο, τις ποινές: ι) της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας για οκτώ (8) μήνες και ιι) της χρηματικής ποινής ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, της εγκαλουμένης ΠΑΕ ευθυνόμενης εις ολόκληρον με τον ως άνω εγκαλούμενο.

Απειλεί σε βάρος της εγκαλουμένης ΠΑΕ χρηματική ποινή ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας, που επιβλήθηκε στον ως άνω  εγκαλούμενο (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Άρης)".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια