ΑΕΚ

ΑΕΚ: 96 χρόνια ζωής και μνήμης για την προσφυγιά...

Τα γενέθλιά της έχει σήμερα η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως που ιδρύθηκε στις 13 Απριλίου του 1924 από πρόσφυγες που επιβίωσαν και βρέθηκαν στην Αθήνα, από την Πόλη, τον Πόντο και βέβαια τη Μικρά Ασία...

Η ΑΕΚ κλείνει σήμερα 96 χρόνια ζωής αφού οι πρόσφυγες από τις αλησμονητες πατρίδες (Πόλη-Πόντο και βέβαια Μικρά Ασία) ιδρυτές της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως την ίδρυσαν επίσημα στις 13 Απριλίου του 1924...

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

ΠΑΕ ΑΕΚ

"Η ομάδα, που γεννήθηκε όσο έκαιγαν ακόμα οι φλόγες της καταστροφής, αντιπροσωπεύει τον αγώνα για την επιβίωση, τη νίκη και τη δικαίωση μέσα από τα δύσκολα. Αυτά τα δύσκολα, που σήμερα βιώνουμε, θα τα ξεπεράσουμε για μία ακόμα φορά όλοι μαζί, έχοντας μπροστά μας τον μεγάλο στόχο. Η επιστροφή στο σπίτι μας στη Νέα Φιλαδεέλφεια θα αποτελέσει την μοναδική έκφραση σεβασμού και τιμής στη μνήμη των προγόνων μας για τη μεγάλη Ιδέα που μας κληροδότησαν!"

 ΚΑΕ ΑΕΚ

"Τα γενέθλια της Βυζαντινογέννητης βρίσκουν την Πατρίδα αλλά και την ανθρωπότητα να βιώνουν μία από τις δυσκολότερες περιόδους.

Η ΑΕΚ των υπεραξιών και των υπεριδανικών εξακολουθεί να εμπνέει, να διδάσκει, να καθοδηγεί.

Το μήνυμα των Κωνσταντίνου Σπανούδη, Κωνσταντίνου Δημόπουλου, αδελφών Ιωνά, αλλά και των λοιπών Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών, ας γίνει οδηγός για τα μελλούμενα. Η υγεία και η επιβίωσή μας δοκιμάζονται, όμως με ψυχή, δύναμη και γνώση μπορούμε πάντα να κατορθώσουμε τα ακατόρθωτα.

«Αυτή είναι η Ιστορία μας… Μπροστά οι χαρές και πίσω το βαρύ φορτίο».

Υπερήφανοι για τους προγόνους μας. #AEKBC #AEKFamily #AEKHistory."

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΚ

"13/04/1924 - 13/04/2020

96 Χρόνια Ιστορίας!

96 Χρόνια Υπερηφάνειας!

96 Χρόνια με οδηγό τις αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας που μία ημέρα σαν σήμερα ίδρυσαν το Σύλλογο που έμελλε να κρατήσει για πάντα αναμμένη τη φλόγα του Ελληνισμού της Πόλης, της Μικρασίας, του Πόντου, της Ανατολίας!

96 ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ."

Δήλωση του Προέδρου της ΑΕΚ, κ. Αλέξη Αλεξίου, για τα γενέθλια του Συλλόγου:

"Σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια, γεννήθηκε ο μεγαλύτερος σύλλογος του κόσμου. Η ΑΕΚ. Γεννήθηκε, χωρίς να έχει ως αυτοσκοπό την κατάκτηση της νίκης. Γεννήθηκε για να μεταδώσει την ιστορία αυτών που την ίδρυσαν και όλων όσων εκπροσωπούσαν. Τις χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού της Ανατολής, τη νέα πατρίδα στην Ελλάδα, τον ελληνισμό, τον πολιτισμό, τα αθλητικά ιδεώδη.

Αυτές οι ιερές ηθικές αξίες μας έχουν κληροδοτηθεί από τους ιδρυτές της και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα και θα μεταφέρονται συνεχώς στο μέλλον, διατηρώντας στο διηνεκές αναλλοίωτη τόσο τη μοναδική της φυσιογνωμία, όσο και τα ιδεώδη της, ως φάρο που φωτίζει όλους όσους συμμετέχουμε στην ιστορική της διαδρομή, από οποιοδήποτε πόστο. Η ΑΕΚ συνεχίζει να μεγαλουργεί και να κάνει αθλητισμό, διδάσκοντας ήθος, ιστορία, πολιτισμό.

Στον πρώτο αιώνα ζωής που σύντομα συμπληρώνεται, η ομάδα μας θα έχει ξαναχτίσει το σπίτι της με τείχη ψηλά και άτρωτα και θα συνεχίσει να ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον της.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους ενωσίτες σε όλο τον πλανήτη.

Τούτη τη χρονιά γιορτάζουμε τα γενέθλια της ομάδας μας από το σπίτι για να την απολαμβάνουμε ξανά σε λίγο σε όλα τα σπορ από κοντά.

Χρόνια σου Πολλά ΑΕΚάρα μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια