Τουρκικό ενδιαφέρoν για Μάνταλο

Ποδόσφαιρο
Τουρκικό ενδιαφέρoν για Μάνταλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιο ποσό θα μπορούσε να τον παραχωρήσει η Ένωση…

Δεν πάει καιρός από τότε που ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς, μετέβη στην Τουρκία όπου και παρακολούθησε τον αγώνα ανάμεσα στην Μπασάκσεχίρ και στην Σπόρτιγκ Λισαβόνας, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa League. Δεν σηκώθηκε πολλή σκόνη γύρω από αυτό το ταξίδι, ωστόσο δεν αποκλείεται ένας από τους λόγους να ήταν και το ενδιαφέρον συλλόγων από το τουρκικό πρωτάθλημα για τον Πέτρο Μάνταλο.

Στην ΑΕΚ έχουν γνώση ότι όντως υπάρχουν περισσότεροι από ένας σύλλογοι που εδρεύουν στην Τουρκία (και ειδικότερα στην Κωνσταντινούπολη) οι οποίοι παρακολουθούν στενά τον αρχηγό της Ένωσης, να διαγράφει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με την κιτρινόμαυρη φανέλα (εξαιρείται μόνο η χαμηλών απαιτήσεων χρονιά στη Β΄Εθνική). Ο Μάνταλος έχει φέτος 11 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τον περασμένο Γενάρη, άνθρωποι της Αλ Ουάχντα από τα Εμιράτα (μετά από εισήγηση του προπονητή της ομάδας Μανόλο Χιμένεθ), είχαν συνάντηση στην Αθήνα με τον Ίβιτς για να καταθέσουν επίσημη πρόταση αγοράς του Μάνταλου. Ωστόσο δεν έδειχναν πρόθεση να ξεπεράσουν τα 3 εκατ. ευρώ, όταν η ΑΕΚ αξίωνε περισσότερα.

Μάλιστα, στον ίδιο τον Μάνταλο, ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1,5 εκατ. ευρώ. Τελικά η πρόταση δεν έφτασε ποτέ καθώς οι Άραβες κατάλαβαν ότι στα ποσά που εκείνοι σκέφτονταν να κινηθούν, θα... έτρωγαν πόρτα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ουδείς γνωρίζει αν οι απαιτήσεις της ΑΕΚ θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα το ερχόμενο καλοκαίρι, λόγω της εξαιρετικής σεζόν του Μάνταλου, εφόσον τουρκικές ομάδες σπεύσουν να συζητήσουν την αγορά του, καταθέτοντας επίσημες προτάσεις.

Το σίγουρο είναι ότι ο αρχηγός της Ένωσης έχει πέραση στην Τουρκία. Άλλωστε το πρόσφατο παράδειγμα του Μπακασέτα, ο οποίος "ξεπουλήθηκε" από την ΑΕΚ σε ευτελές για την αξία του ποσό το περασμένο καλοκαίρι, δείχνει το δρόμο της επιτυχίας στους άσπονδους γείτονες.

Πολλά λέγονται για τον Μάνταλο. Για το αν έχει κλείσει ή όχι τον κύκλο του στην ομάδα, ενώ διανύει την έκτη σεζόν του στην ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι το ερχόμενο καλοκαίρι, ίσως να είναι το πιο καθοριστικό για εκείνον και πιθανή καριέρα του στο εξωτερικό. Είναι πλέον 28, βρίσκεται στα καλύτερά του και αυτή μοιάζει με τη μεγάλη ευκαιρία για εκείνον. Είτε στην Τουρκία, είτε αλλού.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News