Σε 18 μήνες θα μπει στην «Αγιά Σοφιά» η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Σε 18 μήνες θα μπει στην «Αγιά Σοφιά» η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το καλοκαίρι του 2021 η Ένωση θα είναι στο σπίτι της…

Μικρή καθυστέρηση θα υπάρχει στην είσοδο της ΑΕΚ στην «Αγια-Σοφιά». Το νέο γήπεδο της ομάδας θα είναι έτοιμο προς χρήση μετά το καλοκαίρι του 2021, καθώς θα χρειαστούν περίπου ακόμη 18 μήνες για την ολοκλήρωση των έργων.

Αιτία για αυτή τη μικρή καθυστέρηση είναι σε μεγάλο βαθμό η… συνήθης γραφειοκρατία. Η υπογειοποίηση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το επόμενο στάδιο των εργασιών δεν έχει ακόμη αρχίσει, καθώς παρότι έχουν ήδη εγκριθεί οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο από τους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Ιωνίας, ακόμη δεν υπάρχει η αντίστοιχη της Περιφέρειας και αναμένεται εντός 20 ημερών. Τα έργα της υπογειοποίησης θα διαρκέσουν περίπου 14 μήνες μετά την έναρξή τους.

Πέρα από το κομμάτι αυτό, υπάρχει και η καθυστέρηση που οφείλεται στο πολύπλοκο πλάνο χρηματοδότησης για το γήπεδο, καθώς πέρα από τα ιδιωτικά κεφάλαια υπάρχουν και τα χρήματα του δημοσίου, που καθυστερούν ως προς την εκταμίευσή τους.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΠΑΕ έχει εντείνει τις διαδικασίες για τη μετακόμιση στη Ριζούπολη από τη νέα σεζόν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του θεωρούν πως το συγκεκριμένο γήπεδο είναι καλύτερα ελεγχόμενο ως προς την ασφάλειά του σε σχέση με τον αχανή περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, ενώ συν όλων των άλλων υπάρχει και ο συμβολισμός της γειτνίασης με τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συνεπώς είναι πολύ πιθανό η ΑΕΚ να μετακομίσει στη Ριζούπολη για τη σεζόν 2020/21 και τις αρχές εκείνης του 2021/22, μέχρι να μπορεί να μπει στο νέο της «σπίτι».

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News