ΑΕΚ- Παναθηναϊκός:Το ντέρμπι της 3ης θέσης

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ- Παναθηναϊκός:Το ντέρμπι της 3ης θέσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιχνίδι ψυχολογίας για τις δύο ομάδες στις 19:30 στο ΟΑΚΑ…

Ώρα για το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League 1. Δεν διακυβεύεται μόνο το γόητρο, αλλά και η οικονομία της έκβασης της μάχης κιτρινόμαυρων και πράσινων για την τρίτη θέση.

Η Ένωση έχει εξασφαλισμένη την παρουσία στα playoffs, ενώ με νίκη και το τριφύλλι κατοχυρώνει την είσοδο στην εξάδα. Ο Μάσιμο Καρέρα και ο Γιώργος Δώνης ετοιμάζονται για την πρώτη τους σύγκρουση στη σκακιέρα των πάγκων.

Ο Δικέφαλος παρουσιάζει διαρκώς βελτιωμένη εικόνα με τον Ιταλό στην τεχνική ηγεσία, ενώ ο Παναθηναϊκός έρχεται με φόρα και φόρμα, η οποία επιβεβαιώθηκε και στο πρόσφατο νικηφόρο (2-0) ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΕΡΑ

Τα προβλήματα για την ΑΕΚ γνωστά. Εκτός είναι αναμενόμενα οι δυο Πορτογάλοι, Νέλσον Ολιβέιρα και Αντρέ Σιμόες. Ο πρώτος λόγω ενοχλήσεων και ο δεύτερος καθώς έχει συμπληρώσει κάρτες. Η πιο σημαντική είδηση ήταν ότι μπήκαν στην αποστολή τόσο ο Έλντερ Λόπες, όσο και ο Χρήστος Αλμπάνης.

Ο Μπάρκας θα υπερασπιστεί την εστία της Ένωσης, ενώ δεξιά θα είναι ο Μπακάκης. Στο κέντρο τη άμυνας θα βρίσκονται οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες, ενώ αριστερά παίζεται μια θέση μεταξύ Λόπες και Χουλτ. Προφανώς και η τελική απόφαση εναποτίθεται στην πλήρη ετοιμότητα του Πορτογάλου.

Το δίδυμο των Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι που φαίνεται να έχει δέσει στα τελευταία ματς θεωρείται σίγουρο, ενώ μπροστά τους σε πιο οργανωτικό ρόλο θα βρίσκεται ο Μάνταλος. Οι Αραούχο και Λιβάγια θα είναι δεδομένα στην επίθεση ενώ ο Βέρντε είναι το φαβορί για τη θέση που μένει στο 4-3-3.

ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΕΩΣ ΕΞΙ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί απόψε στο ΟΑΚΑ θέλοντας να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ο Γιώργος Δώνης θέλει η ομάδα του να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα αλλά και να ξεκουράσει παίκτες ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί την Τετάρτη. Για αυτό και η ενδεκάδα των πράσινων αναμένεται να έχει από τρεις έως έξι αλλαγές.

Σίγουρη θεωρείται η παρουσία του Χατζηθεοδωρίδη στο αριστερό άκρο αντί του Ινσούα ενώ οι Ανουάρ, Μπουζούκης, Καμπετσής διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.

Συγκεκριμένα κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Διούδης με τον Γιόχανσον να παίζει στο δεξί άκρο και τον Χατζηθεοδωρίδη στο αριστερό. Ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Σένκεφελντ και Πούγγουρα. Στο κέντρο θα αγωνιστεί ο Ανουάρ με τον Δώνη ως δίδυμο. Ενώ η τριάδα μπροστά τους θα αποτελείται από τους Νάγκι, Μπουζούκη και έναν εκ των Χατζηγιοβάνη ή Μπεκ. Όσο για την κορυφή της επίθεσης τόσο ο Μακέντα όσο και ο Καμπετσής διεκδικούν τη θέση με τις ίδιες πιθανότητες.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News