Προβλημάτισε η ΑΕΚ στο φιλικό με την Τρέντσιν

Ποδόσφαιρο
Προβλημάτισε η ΑΕΚ στο φιλικό με την Τρέντσιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ήττα με 2-1 γνώρισε στην Πολωνία η Ένωση κόντρα σε πιο έτοιμη ομάδα…

Αρκετή δουλειά θέλει ακόμα η ΑΕΚ, η οποία προβλημάτισε στο δεύτερο φιλικό της στην Πολωνία και ηττήθηκε 1-2 από την Τρέντσιν, που βρίσκεται σε καλύτερη ετοιμότητα.

Η ομάδα του Καρντόσο ζορίστηκε στα πρώτα 20-25 λεπτά, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσει την μπάλα, ενώ θα μπορούσε να προηγηθεί στο 44’, αλλά ο Μάνταλος αστόχησε σε πέναλτι.

Οι Σλοβάκοι «χτύπησαν» στο 78’ και στο 88’, σε δύο φάσεις που ξεκίνησαν από λάθη των Σιμόες, Μπότου. Στο 93’ μείωσε η «Ένωση» με τον Μπότο. Κορυφαίος του «Δικέφαλου» ο Σιμάο, που έδειξε οργανωτικές ικανότητες.

Το ματς

Ο Μιγκέλ Καρντόσο παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3, έχοντας τον Μάνταλο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Λιβάγια. Στα πρώτα 20-25 λεπτά η «Ένωση» δυσκολεύτηκε αρκετά αφού οι παίκτες της Τρέντσιν πίεζαν αρκετά και κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Σλοβάκοι είχαν τις πρώτες καλές στιγμές στο παιχνίδι, στο 6’ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Ντεπέτρις από μακρινή απόσταση, το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ στο 19’ ο Ρόγκουλιτς πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα.

Η πρώτη ευκαιρία για την «Ένωση» ήρθε στο 24’, όταν ο Ντέλετιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Λιβάγια, που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Καρντόσο ανέβασε στροφές και την πίεσή της από το 20’ και μετά, ενώ είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 42’, με τον Ντέλετιτς να γυρίζει από δεξιά, ωστόσο οι αμυντικοί της Τρέντσιν έδιωξαν προ του Λιβάγια.

Στο 44’, ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και κάπως έτσι σπατάλησε τη σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, που ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως τέρματα.

Στην ανάπαυλα, ο Καρντόσο έκανε 6 αλλαγές στην ενδεκάδα του, με τους Μπάρκα, Σβάρνα, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλο και Κλωναρίδη να περνούν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να «φρεσκάρει» την ομάδα του.

Η «Ένωση» μπήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να κυριαρχήσει, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την εδαφική υπεροχή. Εντούτοις, της έλειψε το κάτι παραπάνω στην τελική προσπάθεια.

Στο 59’, ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κλωναρίδη να σουτάρει με δύναμη μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο γκολκίπερ των Σλοβάκων έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με παρόμοιο τρόπο απείλησε ο «Δικέφαλος» στο 72’, αυτή τη φορά με τον Σιμάο, που σούταρε στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, αλλά πάλι ο τερματοφύλακας της Τρέντσιν είπε «όχι».

Στο 78’, το σύνολο του Κόλερ προηγήθηκε, με τον Κορίν να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Σιμόες μέσα στην περιοχή και να πασάρει στον αμαρκάριστο Ντεπέτρις, που πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Κλωναρίδης έκανε την κούρσα από τα αριστερά, γύρισε στην περιοχή στον ελεύθερο Γιακουμάκη, ωστόσο η μπαλιά του ήταν πιο δυνατή και ο επιθετικός της ΑΕΚ δεν πρόλαβε.

Στο 88’, ο Ντεπέτρις έκανε εξαιρετική πάσα στον Μπουκαρί, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας της «Ένωσης» και πλάσαρε τον Μπάρκα για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Μπότου.

Η ομάδα του Καρντόσο πέτυχε το γκολ της τιμής στο 93’, με τον Κλωναρίδη να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον τερματοφύλακα των Σλοβάκων να διώχνει και τον Μπότο να παίρνει το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΕΚ (Καρντόσο): Τσιντώτας (46’ Μπάρκας) - Παουλίνιο, Οικονόμου (46’ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (46’ Βράνιες), Χουλτ (66’ Λόπες) - Σιμάο, Κρίστιτσιτς (46’ Σιμόες), Σαμπανάτζοβιτς (46’ Γαλανόπουλος) – Ντέλετιτς (46’ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια (66’ Γιακουμάκης)

Τρέντσιν (Κόλερ): Σέμρινετς – Ρούμπεν, Σούλεκ, Λάτσκο, Σκοβάισα – Ρόγκουλιτς, Κουλβάικ, Ζουμπάιρου – Ντεπέτρις, Μπουκαρί, Κορίν

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News