Με φόρα στον τελικό η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Με φόρα στον τελικό η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Λαμία, επικρατώντας 4-0- Τραυματίστηκε ο Μπογέ…

Η ΑΕΚ, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και έχοντας τρία δοκάρια, έκανε επίδειξη δύναμης στη Λαμία (4-0) και έδειξε αποφασισμένη για την κατάκτηση του Κυπέλλου, στον τελικό του οποίου θα βρει για τρίτη σερί χρονιά τον ΠΑΟΚ.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΑΕΚ είναι στον τελικό του κυπέλλου και θα επιδιώξει να κλείσει με μια κούπα τη φετινή σεζόν. Εχοντας σαφές προβάδισμα μετά το 2-0 του πρώτου ημιτελικού στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκε απολύτως σοβαρή στη ρεβάνς και πήρε ακόμη μία νίκη, έχοντας για σκόρερ τους Πόνσε, Οικονόμου, Μπακασέτα και... Βάντερσον με (πολύ ωραίο) αυτογκόλ. Ετσι, οι Κιτρινόμαυροι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό και ο Χιμένεθ τη 12η πρόκριση του σε 12 νοκ-άουτ αναμετρήσεις για τον θεσμό, με την ομάδα να βγάζει αντίδραση μετά την ήττα από τη Λάρισα και να δείχνει πόσο πολύ θέλει αυτή την κούπα...

Το ματς άρχισε με τους παίκτες της Λαμίας να είναι γεμάτοι νεύρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μπαράλες, ο οποίος θα έπρεπε να έχει αποβληθεί στο 5λεπτο. Ο Τζήλος αποφάσισε να του χαρίσει όμως, με συνέπεια στη συνέχεια να έρθει σε δύσκολη θέση, αφού ο Μπαράλες επέμενε... Οπως επέμενε και η ΑΕΚ να σημαδεύει τα δοκάρια, έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ από την έναρξη της φετινής σεζόν. Αυτή τη φορά το... καλό έγινε στο 25' με την κεφαλιά του Πόνσε και στο 28' με το κοντινό σουτ του Μάνταλου, μετά την πολύ ωραία συνεργασία με τους Λιβάια-Μπακασέτα. Η ευκαιρία του Χουλτ που ακολούθησε, με το χαμένο τετ α τετ στο 33', θα μπορούσε να στοιχίσει στην Ενωση αν η μπάλα στο 36' κατέληγε στα δίχτυα του Μπάρκα και όχι στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο.

Ηταν η στιγμή που η τύχη, για μια φορά, στάθηκε στο πλευρό της ΑΕΚ, η οποία δευτερόλεπτα μετά άνοιξε το σκορ. Ο Λιβάια, βέβαια, είδε την μπάλα -κλασικά- να καταλήγει πάλι στο δοκάρι, έχοντας κοντράρει και σε αντίπαλο, αλλά στην επαναφορά ο Πόνσε την έστειλε στο παραθυράκι για το 0-1. Ενα γκολ που είχε ως αποτέλεσμα να... ηρεμήσουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι το πλήρωσαν με το 0-2 του Οικονόμου στο 42', μετά το λάθος του Αντέτζο. Και θα μπορούσε ή μάλλον θα έπρεπε να είναι 0-3 το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με το πλασέ του Μάνταλου, αλλά ο Τζήλος "είδε" φάουλ του αρχηγού των Κιτρινόμαυρων στον Ρόμανιτς...

Οπως και να έχει, το 0-3 έπρεπε να γίνει και έγινε τελικά στο 53' από το σουτ του Μπακασέτα, μετά το συνδυασμό με τον Μάνταλο. Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές αφού τα πάντα είχαν κριθεί, η ΑΕΚ έβγαζε διάθεση και στο 66', από την σέντρα του Χουλτ και την κεφαλιά του Βάντερσον, ήρθε ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ για το 0-4. Ο Χιμένεθ έβγαλε και τον Μάνταλο για να περάσει στο ματς τον Γιούση, ο Λιβάια έψαχνε το γκολ αλλά ο Κατσικάς απέκρουε, όπως έκανε και σε σουτ του Μπογέ, ενώ η Λαμία άγγιξε το γκολ της τιμής στο 82', όταν είχε δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά σε εντυπωσιακό σουτ του Πίτι στο οριζόντιο δοκάρι.

Αν έμπαινε, θα ήταν μια καλή τελευταία εικόνα για την Λαμία στη φετινή εντυπωσιακή πορεία της στο κύπελλο, την ώρα που ο Μπογέ αποχωρούσε με τραυματισμό στο 88ο λεπτό...

Ο ποδοσφαιριστής της «Ένωσης» έφυγε από το ματς με πρόβλημα στο γόνατο, με όλο το επιτελείο της ομάδας να «πέφτει» πάνω του, αφού υπάρχει και ο τελικός του Κυπέλλου. Στο πόδι του τοποθετήθηκε πάγος, αλλά θα πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις για να εξακριβωθεί το μέγεθος του προβλήματος. 

Λαμία (Μάκης Χάβος): Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46' Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (58' Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασούμπρε (69' Βασιλαντωνόπουλος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (75' Μπότος), Μπακασέτας, Μάνταλος (67' Γιούσης), Λιβάια, Πόνσε (59' Μπογέ).

Πηγή: Gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News