Ντέρμπι Ολυμπιακού- ΑΕΚ με υψηλό κίνητρο

Ποδόσφαιρο
Ντέρμπι Ολυμπιακού- ΑΕΚ με υψηλό κίνητρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με φόντο το … «σεντόνι» οι δύο ομάδες αναμετρώνται στις 19:30 στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα (19:30, Novasports 1).

Λίγες μέρες πριν οι Πειραιώτες ταξιδέψουν στο Κίεβο για τη ρεβάνς του 2-2 με την Ντιναμό, υποδέχονται στο Καραϊσκάκη την «Ένωση», με τις δύο ομάδες να απέχουν πέντε βαθμούς (και ενώ αναμένεται η απόφαση του CAS για την προσφυγή που έχει καταθέσει η ΑΕΚ για την αφαίρεση των τριών βαθμών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος).

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το αποψινό ματς αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού εκείνος αποκτά προβάδισμα για το «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν. Αν κερδίσει ο «Δικέφαλος» μειώνει στους 2 βαθμούς και αν η προσφυγή στο CAS έχει θετικά αποτελέσματα, μπορεί και να περάσει εκείνος στη δεύτερη θέση.

Φυσικά ενδιαφέρον έχει και ο ΠΑΟΚ, αφού αν για παράδειγμα το ντέρμπι λήξει ισόπαλο και εκείνος κερδίσει τη Δευτέρα στη Ριζούπολη απομακρύνεται κι άλλο από τους διώκτες του.

Το πρόγραμμα ανοίγει με το παιχνίδι της ΑΕΛ με την Ξάνθη, στις 15:00. Οι «βυσσινί» έχουν να γευτούν πάνω από έναν μήνα τη γεύση της νίκης, όταν είχε επικρατήσει του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης, και έκτοτε μετράει τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Ανάλογη εικόνα έχουν και οι Ακρίτες, αφού μετά την επικράτηση επί του Ατρομήτου έχουν τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Τη νίκη με την οποία θα συνεχίσει την προσπάθειά του να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού θα κυνηγήσει (στις 17:15) ο Λεβαδειακός, ο οποίος υποδέχεται τον Παναιτωλικό που με τα τελευταία του αποτελέσματα «φλέρταρε» με την πεντάδα. Οι Βοιωτοί κατάφεραν να κερδίσουν τον Άρη πριν από περίπου είκοσι μέρες και έκτοτε έχουν δύο ήττες και μία ισοπαλία. Οι δύο ομάδες σε σύνολο δέκα αγώνων, έχουν από τέσσερις νίκες και δύο ματς έχουν λήξεις ισόπαλα.

Ένα… ημίχρονο αγώνα αργότερα, στις 18:00, ο Άρης φιλοξενεί τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε ανοδική πορεία, καθώς έχουν κάνει το «τρία στα τρία» με Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης. Από την πλευρά τους, οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική από τον Απόλλωνα Σμύρνης και τώρα θέλουν να πάρουν ένα αποτέλεσμα με το οποίο δε θα μπλέξουν σε ενδεχόμενες περιπέτειες. Στα τελευταία παιχνίδια, οι Νεοσμυρνιώτες έχουν έξι νίκες και οι Θεσσαλονικείς τέσσερις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News