Νίκη της ΑΕΚ 3-1 στον Βόλο

Ποδόσφαιρο
Νίκη της ΑΕΚ 3-1 στον Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δυο γκολ του Λιβάγια και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 τον Βόλο με δυο γκολ του Λιβάγια και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της. Αποκλείστηκε η ομάδα της Μαγνησίας.

Δεδομένων των συνθηκών στην ΑΕΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει παίκτες από τους λεγόμενους "βασικούς", στο ματς κυπέλλου με τον Βόλο. Ένας εξ αυτών των "βασικών", ο Μάρκο Λιβάγια, ήταν αυτός που πήρε την Ένωση από το χέρι και την οδήγησε εκ του ασφαλούς στη νίκη με 3-1. Και μ' αυτή η νίκη η ΑΕΚ "κλείδωσε" και την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά άφησε και εκτός διοργάνωσης τον Βόλο.

Η αλήθεια είναι πως ο Λιβάγια, παρόλο που θεωρητικά δεν προβλεπόταν να παίξει σ' ένα τέτοιου είδους ματς, είχε κέφι. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα ο Κροάτης επιθετικός άγγιξε ακόμα και το χατ τρικ. Ωστόσο και τα δυο που πέτυχε, ήταν αρκετά για να δώσουν στην ΑΕΚ τη νίκη.

Ο Λιβάγια στο 59' με προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά για το 2-1, ενώ στο 72' πήρε ωραία παράλληλη σέντρα από τον Κλωναρίδη και εξ επαφής έκανε το 3-1. Και δυο λεπτά μετά, ο Γιαννιώτας ήταν εκείνος που έβγαλε την παράλληλη σέντρα, αλλά το τακουνάκι του Κροάτη πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ίσως πάντως το χατ τρικ δεν το έκανε τελικά ο Λιβάγια, διότι στα τελευταία δέκα λεπτά, φαινόταν να παίζει με πόνους στο πόδι μετά από ένα κτύπημα. Αλλά ο Ουζουνίδης είχε ήδη συμπληρώσει τις αλλαγές.

Κατά τα άλλα η ΑΕΚ πέρασε ένα πολύ νευρικό και με λάθη πρώτο ημίχρονο. Παρόλο που προηγήθηκε με δυνατό σουτ του Μοράν από τα όρια της περιοχής μόλις στο 4ο λεπτό. Όμως ο Πίσπας με κεφαλιά που "κρέμασε" τον Τσιντώτα, ισοφάρισε μόλις δυο λεπτά μετά. Και από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ ήταν νευρική και πολλά λάθη. Όμως ο Βόλος δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και να απειλήσει για να φτάσει σ' ένα δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης έριξε σχετικά νωρίς στο ματς και τον Μπογέ και τον Κλωναρίδη. Η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική, ο Λιβάγια βρήκε δυο φορές δίχτυα και όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους. Φυσικά παιχνίδι της ΑΕΚ χωρίς δοκάρια, δεν γίνεται.

Ο πιτσιρικάς ο Μπότος (που ξεκίνησε ως δεκάρι και ήταν και καλός) σούταρε στο δοκάρι στην αμέσως προηγούμενη φάση του γκολ του Μοράν. Όσο για το δεύτερο δοκάρι της ΑΕΚ, αυτό ήρθε στο 83' από τον πολύ κινητικό και δραστήριο Γιαννιώτα, από σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Τσόσιτς, Ενγκουέμ, Πίσπα και Ηλιόπουλο.

ΒΟΛΟΣ(Χουάν Φεράντο): Μπουργάνης, Καρρίκι (62' Πίτου Γκαρσία), Ρούσσος, Δημόπουλος (46' Γκαλίτσιος), Ενγκουέμ, Δόρης, Ηλιόπουλος, Λούκας (46' Κορέλας), Δεμηρτζόγλου, Φράγκος, Πίσπας.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Μοράν (76' Μπάμπης), Τσόσιτς, Αλμπάνης (55' Μπογέ), Γιαννιώτας, Μπότος (55' Κλωναρίδης), Λιβάγια.

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News