ΑΕΚ

Ουζουνίδης: "Ήταν ένα σκληρό μάθημα για εμάς"

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης, χαρακτήρισε ως "μάθημα" την εκτός έδρας ήττα (3-0) από τον Άγιαξ και κάλεσε τους παίκτες του να ξεπεράσουν την απογοήτευση.

 

Εκείνο που ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέμενε να λέει συνεχώς, πριν από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ακόμα και στην προκριματική φάση, ήταν πως έχει τεράστια σημασία η διαχείριση, αν κάτι πάει στραβά.

 

Αν δηλαδή η ΑΕΚ δεχθεί γκολ. Και έφτασε η στιγμή να γίνει αυτή η διαχείριση. Όμως το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ανησυχούσε τον Ουζουνίδη. Η ΑΕΚ μετά το γκολ έδειχνε να καταρρέει. Και φυσικά εκεί απέδωσε ο Ουζουνίδης την βαριά ήττα και έκανε λόγο για σκληρό μάθημα που όμως θα είναι χρήσιμο.

 

- Τι πήγε στραβά;

 

"Νομίζω πως είναι η νοοτροπία μας. Δεχθήκαμε το γκολ και απογοητευτήκαμε πολύ. Σταματήσαμε να παίζουμε και σταματήσαμε να διεκδικούμε το παιχνίδι. Με αποτέλεσμα να μην παίξουμε και να μην δημιουργήσουμε τίποτα. Σ’ αυτό το επίπεδο δεν πρέπει να σταματάς όταν δέχεσαι γκολ. Πρέπει να γίνεσαι πιο δυνατός και να αντιδράς και να προσπαθείς να παίξεις ακόμα καλύτερα. Είναι άλλη η νοοτροπία σ’ αυτό το επίπεδο και πρέπει να αρχίζουμε να μπαίνουμε σ’ αυτή. Δείξαμε πως ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άγιαξ είναι ομάδα με αμυντικά κενά και φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, που θα μπορούσαμε να τα εκμεταλλευτούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, μόλις δεχθήκαμε το γκολ, αντί να το παλέψουμε, είπαμε πως χάσαμε. Αυτές οι ομάδες αν σταματήσεις να παίζεις και αν σταματήσεις να προσπαθείς, δεν θα σε συγχωρήσουν".

 

-  Ποιες ήταν οι εντολές στο δεύτερο ημίχρονο;

 

"Δεν θα έπρεπε να επηρεάσει τόσο πολύ το γκολ. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης. Παίζεις εκτός έδρας με μια μεγάλη ομάδα. Μπορεί να γίνει μέσα στο ματς να δεχθεί γκολ. Και όταν δεχθήκαμε το γκολ, δείξαμε σαν να το παρατάμε. Σταματήσαμε να παίζουμε. Και αυτή ήταν η εικόνα που μ’ ενόχλησε. Δεν έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά από τον Άγιαξ. Το δείξαμε  στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σ’ ολόκληρο το ματς. Ήταν ένα σκληρό μάθημα για εμάς. Μ’ αυτές τις ομάδες δεν μπορείς να σταματάς να παίζεις ούτε στο 70’, ούτε στο 80’, ούτε στο 85’. Διότι θα το πληρώσεις".

 

-  Για την επιλογή του Τσόσιτς στην βασική ενδεκάδα;

 

"Η δύναμη του Άγιαξ ήταν από την αριστερή πλευρά. Θέλαμε να μπορέσουμε να πάρουμε καλύτερη αμυντική λειτουργία, γι αυτό μπήκε ο Τσόσιτς. Θέλαμε και ύψος και ταχύτητα με τον Μπακάκη. Δεν ήταν εκεί το πρόβλημα μας. Ήταν καθαρά στο ότι σταματήσαμε να πιστεύουμε πως θα παίρναμε αποτέλεσμα, μόλις δεχθήκαμε το γκολ. Θέλαμε να έχουμε έναν ακόμα ψηλό παίκτη και να μπορέσουμε να αλλάξουμε σχηματισμό, αν χρειαστεί. Όταν αλλάζεις δυο παίκτες, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Στο επιθετικό κομμάτι, θέλαμε να πάμε στην πλευρά του Μαροκινού, δηλαδή αριστερά. Και από τα δεξιά θέλαμε να είμαστε καλύτεροι στην ανασταλτική λειτουργία. Αυτά τα ματς θα μας δώσουν πολλά μαθήματα. Δεν πρέπει να μας δώσουν απογοήτευση. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να μάθουμε απ’ αυτά τα ματς".

 

-  Προλαβαίνει η ΑΕΚ να ξεπεράσει την απογοήτευση;

 

"Ήδη πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό. Πέρασε. Το σκορ ήταν βαρύ για εμάς γιατί ήταν η απειρία για μας. Ήταν ένα μάθημα για εμάς. Έχουμε να μάθουμε πολλά σ’ αυτό το επίπεδο. Είναι εντελώς τα πράγματα για το ματς της Κυριακής, θα ηρεμήσουμε και από αύριο θα κοιτάξουμε το ματς της Κυριακής".

Σχόλια