Με Γιακουμάκη η φιλική νίκη της ΑΕΚ απέναντι στα Τρίκαλα

Ποδόσφαιρο
Με Γιακουμάκη η φιλική νίκη της ΑΕΚ απέναντι στα Τρίκαλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλικό ξεμούδιασμα για την ΑΕΚ στα Τρίκαλα, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να επικρατεί με το ευρύ 4-1 της τοπικής ομάδας. Η Ένωση ήταν καταιγιστική στα πρώτα 26’ καθώς κατάφερε να πετύχει τέσσερα τέρματα με τους Γιακουμάκη, Λόπες, Γαλανόπουλο και Κλωναρίδη. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν το ντεμπούτο του Γιαννιώτη με τα κιτρινόμαυρα αλλά και η χρησιμοποίηση του Μοράν.

«Καταιγίδα» η ΑΕΚ στα πρώτα 26’

Η ΑΕΚ με το «καλησπέρα» στην αναμέτρηση πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν στο 2’ μετά από κόρνερ του Γκάλο, ο Τσιγκρίνσκι έκανε την κεφαλιά, ο Ταΐρης απέκρουσε και ο Γιακουμάκης έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Επτά λεπτά αργότερα, η Ένωση έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με τον Λόπες να μην χάνει την ευκαιρία από θέση τετ-α-τετ. Η «καταιγίδα» των γκολ συνεχίστηκε καθώς στο 12’ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο με άπιαστο σουτ του Γαλανόπουλου.

Η ομάδα της Θεσσαλίας βρήκε τρόπο να αντιδράσει και να μειώσει άμεσα στο σκορ καθώς στο 15’ ο Συμελίδης αξιοποίησε την λάθος πάσα του Λόπες στην κιτρινόμαυρη άμυνα και με όμορφο τελείωμα «έγραψε» το 1-3. Η χαρά των γηπεδούχων όμως κράτησε λίγο καθώς η ΑΕΚ κατάφερε γρήγορα να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ στο 26΄ όταν μετά από πολύ όμορφη ενέργεια του Γαλανόπουλου, ο Κλωναρίδης με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ταΐρη για το 1-4.

Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα

Όπως είναι λογικό, στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ιδιαίτερες ευκαιρίες. Έπρεπε να φτάσουμε στο 43’ για να σημειώσουμε την επόμενη αξιόλογη φάση στο ματς όταν το απευθείας φάουλ του Αϊντάρεβιτς πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Τσιμίκας βρέθηκε σε καλή θέση απέναντι στον Τσιντώτα όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ προηγούμενη με το ευρύ 4-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να προχωράει σε δύο αλλαγές βάζοντας στο ματς τους Σβάρνα και Μοράν αντί των Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλου. Οι παίκτες του ΑΟΤ προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο χωρίς όμως επιτυχία. Στο 56’ ο Τσιμίκας δοκίμασε ένα σουτ που όμως δεν ανησύχησε τον Τσιντώτα.

Ντεμπούτο Γιαννιώτα με τα κιτρινόμαυρα

Τρία λεπτά αργότερα ο Συμελίδης θέλησε να απειλήσει με ένα νέο σουτ όμως δεν βρήκε στόχο. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Γιαννιώτας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους Γιαννίκογλου, Λαμπρόπουλο και Πόνσε αντί των Αιντάρεβιτς, Γκάλο, Κλωναρίδη και Τσιντώτα. Έτσι, ο Έλληνας χαφ πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο προπονητής των Θεσσαλών προχώρησε και αυτός με την σειρά του σε αρκετές αλλαγές με αποτέλεσμα να πέσει ακόμα περισσότερο το τέμπο της αναμέτρησης.

Μόνο αξιοσημείωτο στοιχείο... οι αλλαγές!

Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα είναι πως δεν υπήρξε απολύτως καμία αξιόλογη φάση για την ΑΕΚ ή τα Τρίκαλα. Οι παίκτες των δύο ομάδων έμοιαζαν απλά να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που βρήκε το 4-1 να είναι το τελικό σκορ και να «σφραγίζει» τις προσπάθειές τους. Πλέον, η Ένωση στρέφει την προσοχή της στο ματς του προσεχούς Σαββάτου με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η αρχικές ενδεκάδες

Τρίκαλα: Ταϊρης, Πάνος, Γκόλιας, Γκότοβος, Πατσατζόγλου, Τσιάρας, Τσιμίκας, Γιουκαρής, Ρούνει, Συμελίδης, Ράντι

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Κλωναρίδης, Αϊντάρεβιτς, Γιούσης, Γιακουμάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News