Σεντονάτη και αστεράτη!

Ποδόσφαιρο
Σεντονάτη και αστεράτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλικαρίσια πρόκριση στους ομίλους του Champions League πανηγύρισε η ΑΕΚ, η οποία ήρθε ισόπαλη με 1-1 με τη Βίντι στο ΟΑΚΑ και χάρη στη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι (1-2), επιστρέφει… στ’ αστέρια έπειτα από 12 χρόνια αναμονής!

Με όρεξη και διάθεση μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ, η οποία δε θέλησε να αρκεστεί στο υπέρ της προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι και πίεσε από την αρχή. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 9’ όταν ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα όμως ο Γιουχάζ έδιωξε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Στοπίρα έδιωξε προ του Κλωναρίδη μέσα στην περιοχή.

Στο 16’ η κεφαλιά του Οικονόμου έπειτα από τη σέντρα του Μάνταλου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 23’ το σου του Κλωναρίδη πέρασε έξω. Η απάντηση από τη Βίντι ήρθε στο 30’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζοβιτς, με τον Μπάρκα να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ έπειτα η ΑΕΚ πήρε εκ νέου την κατοχή.

Στο 31’ το σου του Σιμόες έδιωξε ο Κόβακσικ, ενώ στο 32’ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μάνταλου, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει στα πρώτα 45 λεπτά.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ καθώς στο 48’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φιόλα στον Λόπες, με τον Μάνταλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 1-0 για την Ένωση.

Η Βίντι ανέβασε στροφές και στην δεύτερη αξιόλογη προσπάθειά της στο παιχνίδι κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Νεγό βγήκε στην αντεπίθεση και με πολύ όμορφο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα για το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 70’ το σουτ του Λάζοβιτς ανάγκασε τον Μπάρκας σε εξαιρετική επέμβαση, ενώ ο Μπάρκας απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζοβιτς στο 82’, σε μια φάση που ο Λόπες άφησε την ομάδα του με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε.

Το σκορ να έμεινε μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ να πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης (62’ Πόνσε), Λόπες, Μάνταλος (90’ Τσόσιτς), Λιβάγια (84’ Άλεφ).

Βίντι (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβακσικ, Βινίσιους, Φιόλα, Λάζοβιτς, Νικόλοφ (46’ Πάτκαϊ), Χάτζιτς, Κόβακς, Νέγκο, Στοπίρα, Γιούχαζ, Σέποβιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News