Κουνάει... σεντόνι η ΑΕΚ, 2-1 τη Σέλτικ και πρόκριση στα πλέι οφ

Αθλητισμός
Κουνάει... σεντόνι η ΑΕΚ, 2-1 τη Σέλτικ και πρόκριση στα πλέι οφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΕΚ "πάτησε" τη Σέλτικ στο ΟΑΚΑ, δεν αρκέστηκε στο 1-1 του πρώτου παιχνιδιού, επικράτησε με 2-1 και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League, εκεί που θα αντιμετωπίσει τη Βίντι!

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για την ΑΕΚ, καθώς μόλις στο 6' ο Χούλτ από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Γκάλο από το ύψος του πέναλτι με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Οι κιτρινόμαυροι δε σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν να πιέζουν χάνοντας μεγάλη ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα όταν ο Κλωναρίδης έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση όμως η μπάλα πέρασε άουτ, με τη Σέλτικ να απαντά με το χλιαρό σουτ του ΜακΓκρέγκορ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη στιγμή στο 33' όταν ο ΜακΓρέγκορ βρήκε χώρα από δεξιά, ο Γκρίφθις μπήκε στην πορεία της μπάλα, ωστόσο αυτή κατέληξε άουτ.

Όπως όμως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο έτσι συνέβη στην επανάληψη. Η ΑΕΚ κατάφερε να κλειδώσει από νωρίς την υπόθεση νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Γκάλο από δεξιά έκανε το φάουλ, ο Λαμπρόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λιβάγια σκόραρε ανενόχλητος από κοντά για το 2-0.

Η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, ωστόσο στο 78' η Σέλτικ κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ο Τίρνεϊ σέντραρε από τα αριστερά και ο Σινκλέρ αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά για το 2-1.

Η Σκωτσέζικη ομάδα λίγο έλειψε να φέρει την αναμέτρηση στο 2-2 στο 95', όταν ο Σιμούνοβιτς έπειτα από γύρισμα που έγινε από τα αριστερά έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα και έτσι η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News