Επίσημα κιτρινόμαυρος ο Οικονόμου

Ποδόσφαιρο
Επίσημα κιτρινόμαυρος ο Οικονόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ΑΕΚ θα αγωνίζεται με κάθε επισημότητα ο Μάριος Οικονόμου, με την Ένωση να ανακοινώνει την επίτευξη της συμφωνίας με την Μπολόνια και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θα φοράει τα "κιτρινόμαυρα" για τον επόμενο χρόνο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΚ: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ιταλική Μπολόνια και τη συνεργασία της με τον Μάριο Οικονόμου για συμβόλαιο ενός έτους με δικαίωμα ανανέωσης και οψιόν απόκτησης του ποδοσφαιριστή τον Ιούνιο του 2019.

Ο Μάριος Οικονόμου είναι γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου 1992 στα Ιωάννινα και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 2012-13 και την ολοκλήρωσε έχοντας συμπληρώσει 17 συμμετοχές.

Το 2013 υπέγραψε συμβόλαιο στην ιταλική Κάλιαρι, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα του εξωτερικού μόλις στην πρώτη του σεζόν. Το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε από την Μπολόνια και αγωνίστηκε για λογαριασμό της έχοντας τρεις γεμάτες χρονιές με 71 συμμετοχές και 4 τέρματα. Πέρυσι το καλοκαίρι δόθηκε ως δανεικός στην ΣΠΑΛ 2013 και τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε επίσης ως δανεικός από την Μπολόνια στην Μπάρι.

Ο Μάριος Οικονόμου έχει συνολικά 42 συμμετοχές στην πρώτη και 36 στη δεύτερη κατηγορία του καμπιονάτο με τέσσερα γκολ, ενώ είναι πέντε φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας με τελευταία του κλήση τον Νοέμβριο στα μπαράζ με την Κροατία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Επιστρέφω για την πρωταθλήτρια και το Champions League»!

Στις πρώτες του δηλώσεις ως Κιτρινόμαυρος, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ, ο Οικονόμου είπε τα εξής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γυρίζω στην Ελλάδα για να παίξω στην ΑΕΚ, η οποία είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδας και αυτό τα λέει όλα. Θέλω να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο και να κάνω γεμάτες σεζόν. Η προοπτική να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι που δεν μπορεί να με αφήνει ασυγκίνητο και ανυπομονώ να αρχίσω δουλειά με την ομάδα μου. Ξέρω ότι στη θέση μου η ΑΕΚ έχει ήδη αξιόλογους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν φοβάμαι τον συναγωνισμό. Ολοι μαζί θα δουλέψουμε για να εκπληρώσει η ΑΕΚ τους στόχους της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News