Έστειλε εξώδικο η ΑΕΚ στον Ολυμπιακό για Χριστοδουλόπουλo

Ποδόσφαιρο
Έστειλε εξώδικο η ΑΕΚ στον Ολυμπιακό για Χριστοδουλόπουλo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε εξώδικο προς τον Ολυμπιακό, το οποίο εστάλη ήδη, με κλήση σε απολογία του Χριστοδουλόπουλου αλλά και κατάθεση του υπογεγραμμένου συμβολαίου του παίκτη για την επόμενη χρονιά, προχωρά η ΑΕΚ την διαχείριση της υπόθεσης του Λάζαρου.

Καταρχήν η Ένωση έστειλε σήμερα (15/5) το πρωί εξώδικο στον Ολυμπιακό, με το οποίο ενημέρωνε πως ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί με καμία ομάδα. Ήταν η απάντηση στο εξώδικο που έλαβε η ΑΕΚ από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, την Δευτέρα (14/5) το βράδυ και με το οποίο κοινοποιήθηκε η έναρξη των συζητήσεων με τον "ελεύθερο" Χριστοδουλόπουλο.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ αναμένεται να καταθέσει, πριν την 1η Ιουλίου, συμβόλαιο που φέρει την υπογραφή του Λάζαρου και αφορά την επόμενη σεζόν. Κάτι που ουσιαστικά θα οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια, με δεδομένο πως έχει ήδη κατατεθεί ή θα κατατεθεί και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο παίκτης με τον Ολυμπιακό.

Το εξώδικο της ΑΕΚ προς τον Ολυμπιακό, με την υπογραφή του Μηνά Λυσσάνδρου ενημερώνει πως ο Χριστοδουλόπουλος έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, το οποίο θα κατατεθεί την 1 μέρα της επερχόμενης μεταγραφικής περιόδου και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το γεγονός αυτό (σ.σ. το συμβόλαιο του Λάζαρου) είναι πανελληνίως γνωστό και για το λόγο αυτό φέρεστε να συγκοινοποιείτε (μη προβλεπόμενα) το ως άνω ανυπόγραφο έγγραφο σε ΕΠΟ, Super League και ΠΣΑΠ, σε μια εμφανή προσπάθεια δημιουργίας τεχνηέντως μιας οιονεί προδικασίας, δείγμα επίσης του ότι γνωρίζετε καλά τις πολυεπίπεδα έννομες συνέπειες, τόσο για εσάς, όσο και για τον ποδοσφαιριστή, στην περίπτωση που κινηθείτε εκτός του πλαισίου των οικείων κανονισμών». Ενώ με το εξώδικό, η ΠΑΕ ΑΕΚ επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός της ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου ή και δικαιοδοτικού οργάνου… «για τυχόν μη νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή μας, όχι μόνο για την προσπάθεια προσέγγισής του παρά το γεγονός ότι η συμβατική μας δέσμευση ολοκληρώνεται στις 30/6/2019, αλλά και για το γεγονός πως φέρεστε να έχετε παρανόμως ξεκινήσει διαδικασίες σύναψης συμβολαίου μαζί του αφενός λίγες ώρες πριν την κρίσιμη για την ομάδα μας διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου το περασμένο Σάββατο 12.05.2018, αφετέρου για χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεσμεύεται συμβατικά με την ομάδα μας βάσει υπογεγραμμένου συμβολαίου».

Μάλιστα στο εξώδικο της η ΑΕΚ, υποστηρίζει πως το έγγραφο που απέστειλε ο Ολυμπιακός «δεν επιφέρει καμία έννομη συνέπεια δεδομένου πως είναι ανυπόγραφο».

Ωστόσο η ΑΕΚ εξήγησε πως ο λόγος που απάντησε με δικό της ενυπόγραφο εξώδικο, είναι «προς αποφυγήν παρερμηνειών που δύνανται να επιφέρουν σκληρές πειθαρχικές κυρώσεις στην ομάδα σας».

Επίσης θα κληθεί και ο Χριστοδουλόπουλος σε απολογία, καθώς στην ΑΕΚ θεωρούν πως εντελώς παράτυπα, διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε με άλλη ομάδα.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News