ΑΕΚ

Μπήκαν τα πρώτα κεφάλαια για την «Αγιά Σοφιά»

Οι επιχειρηματίες κατέβαλαν τις προηγούμενες μέρες το πρώτο μέρος των κεφαλαίων

Η διαδικασία θεμελίωσης θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα για την «Αγια-Σοφιά». Ένα ακόμη βήμα που δείχνει πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, είναι το γεγονός ότι άρχισαν να εισρέουν τα πρώτα μεγάλα κεφάλαια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Σύμφωνα με τη Live Sport, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι επιφανείς φίλοι της ΑΕΚ που θα συνδράμουν στην κατασκευή του έργου κατέβαλαν τις προηγούμενες μέρες το πρώτο μέρος των κεφαλαίων που τους αναλογούν μετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», που είναι σε εξέλιξη.

 

Βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα συμμετέχει με 15 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ, άλλα 4 εκατ. ευρώ θα βάλουν οι Πέτρος Παππάς και Πόλυς Χατζηϊωάννου, ενώ ακόμη 1 εκατ. ευρώ θα επενδύσει ένας ακόμη επιχειρηματίας φίλος της ΑΕΚ που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του (συνολικά δηλαδή 20 εκατ. ευρώ).

 

Το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί και ένα δεύτερο μέρος των κεφαλαίων, προκειμένου να καλυφθούν τα ποσά που απαιτούνται για την απρόσκοπτη πρόοδο των έργων, μέχρι στη χρηματοδότηση να εμπλακούν και κάποιες εμπορικές συμφωνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 

Σε ό,τι αφορά στα έργα, η διαδικασία θεμελίωσης θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες και από τον Ιούνιο το γήπεδο θα παίρνει μορφή, με τις κάμερες που σιγά-σιγά τοποθετούνται να δίνουν καθημερινά μια γεύση από τις εργασίες στον κόσμο που αδημονεί.

 

Η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου εξαρτάται και από την υπογειοποίηση, η οποία θα γίνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα επικυρωθεί η απόφαση που είχε πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο και θα προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο, με την ελπίδα τα έργα να αρχίσουν προς τα τέλη του καλοκαιριού.

 

Πηγή: sportfm.gr

 

 

Σχόλια