Πάτησε ξανά κορυφή η ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο

Ποδόσφαιρο
Πάτησε ξανά κορυφή η ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλέον η ομάδα του Χιμένεθ είναι στο +2 από τον ΠΑΟΚ και περιμένει την Δευτέρα την απόφαση για το ματς της Τούμπας!

Στην κορυφή επέστρεψε η ΑΕΚ! Η Ένωση με γκολ του Λιβάγια νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και θα πάει με πλεονέκτημα στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ενώ εκκρεμεί η απόφαση και για τη μη διεξαγωγή του «δικέφαλου του Βορρά» απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο όπου έβγαλαν 12 τελικές ενώ δεν δέχθηκαν καμία. Στο 21ο λεπτό ο Μάρκο Λιβάγια έστειλε με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γκάλο την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πανιώνιος, που είχε σοβαρές απουσίες, έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο γέμισε με άγχος την Ένωση, που δεν μπόρεσε να καθαρίσει νωρίτερα το ματς και χρειάστηκε να περιμένει το τελευταίο σφύριγμα για να πανηγυρίσει την επιστροφή της στην 1η θέση.

Με τον κόσμο να δίνει ώθηση έπειτα και από τα ευχάριστα νέα από το ματς της Τρίπολης, οι παίκτες του Χιμένεθ μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στρίμωξαν τον Πανιώνιο. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Λιβάγια, που ξέφευγε εύκολα από τα μαρκαρίσματα, προειδοποίησε όμως ο Κότνικ ήταν σε ετοιμότητα. Οι κυανέρυθροι αν και είχαν πολλούς παίκτες στον χώρο του κέντρου δεν μπορούσαν να φρενάρουν την ανάπτυξη της Ένωσης, που δημιουργούσε σταθερά ευκαιρίες και στο 21’ έκανε… τη ζημιά με τον Λιβάγια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γκάλο. Οι κιτρινόμαυροι όπως ήταν φυσικό «λύθηκαν» μετά το 1-0 και στο 25’ θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Αραούχο στάθηκε άτυχος σπαταλώντας μεγάλη διπλή ευκαιρία.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να κοντρολάρει τον ρυθμό και να βγάλει αντίδραση, όμως η Ένωση παρέμεινε στην επίθεση κι έψαξε ακόμη ένα γκολ. Οι κιτρινόμαυροι κυρίως με επιθέσεις από τον άξονα αλλά και τη δεξιά πλευρά κρατούσαν σε εγρήγορση την αντίπαλη άμυνα, όμως δεν κατάφεραν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι από νωρίς. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου οι Νεοσμυρνιώτες ανέβασαν αρκετά τις γραμμές τους και ισορρόπησαν αρκετά το παιχνίδι, χωρίς πάντως να καταφέρουν να εκδηλώσουν ούτε μία τελική προσπάθεια μέχρι το φινάλε (12-0).

Άλλη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι κυανέρυθροι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια πιέζοντας ψηλά με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, που έβγαλε αρκετό άγχος και νευρικότητα. Πάντως μπορεί οι γηπεδούχοι να μην είχαν καλή εικόνα, όμως συνέχιζαν να μην επιτρέπουν στην ομάδα του Γρηγορίου να απειλήσει αλλά απ’ την άλλη δεν μπορούσαν να βρουν την ευκαιρία για το δεύτερο γκολ.

Τα λεπτά στο ΟΑΚΑ περνούσαν με το άγχος να μεγαλώνει για την Ένωση και τον Πανιώνιο να παραμένει στο κόλπο για θετικό αποτέλεσμα. Μετά το 70’ η ΑΕΚ έστω και με αρκετή δυσκολία κατάφερε να κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο και να πάρει για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της πηγαίνοντας το ματς στα δικά της μέτρα.

Οι κυανέρυθροι αναγκάστηκαν να ρίξουν το βάρος στην επίθεση και έδωσαν δικαιώματα στα μετόπισθεν όμως ο Κότνικ τους κράτησε στο παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά, ο Πανιώνιος προσπάθησε με γεμίσματα να κλέψει το ματς, όμως παρά το έντονο άγχος οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έκαναν το λάθος και πανηγύρισαν τη νίκη.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (64' Μασούντ), Λιβάια (69' Μπακάκης), Μπακασέτας, Αραούχο.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου (65' Μπραχίμι), Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Πινιώτης (72' Γεσίλ), Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82' Βουκελάτος)

Πηγή: sport-fm.gr

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News