Γιούχτας: Και θέλουν... και μπορούν!

Ποδόσφαιρο
Γιούχτας: Και θέλουν... και μπορούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λέξη «πρωταθλητισμός» στην Γ’ Εθνική δεν είναι άγνωστη για τον Γιούχτα. Η εμπειρία που έχει αποκομίσει τα τελευταία χρόνια η ομάδα στην κατηγορία, η καταξίωση για την οποία έχει προσπαθήσει πολύ αλλά και τα βήματα στα οποία βαδίζει, επιβεβαιώνουν ότι αυτό το βάρος μπορεί να το αντέξει στις πλάτες του.

Πριν λίγα χρόνια (2018-2019) είχε βρεθεί πάλι σε θέση πρωταγωνιστή στην Γ’ Εθνική. Μόνο που τότε κάπου χάθηκε στα μισά του δρόμου με αποτέλεσμα να μείνει πίσω. Ίσως όμως τότε από το γεγονός ότι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος προέκυψε, η ομάδα να μην ήταν έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, γεμάτο ντέρμπι και αμφίρροπα παιχνίδια, ο Γιούχτας όχι απλά μένει πίσω αλλά είναι εκείνος που στην κρίσιμη στιγμή βγαίνει μπροστά και επελαύνει προς την κορυφή!

Εξ’ αρχής ο Νίκος Σουργιάς είχε παρουσιάσει ένα πειθαρχημένο σύνολο, άψογο τακτικά, το οποίο κατάφερνε να φεύγει αήττητο από τον αγωνιστικό χώρο αλλά του έλειπαν τα γκολ που θα του χάριζαν νίκες και περισσότερους βαθμούς. Στις πρώτες αγωνιστικές ήταν σαν να επηρεάζεται ο Γιούχτας από μια ψυχολογική πίεση γι’ αυτό και οι συνεχόμενες ισοπαλίες, παρότι άξιζε σε κάποια παιχνίδια να φύγει νικητής από το γήπεδο.

Βάσει της αγωνιστικής του πορείας, η διακοπή των εορτών ήταν… βάλσαμο κι ενώ είχε προηγηθεί στο τελευταίο ματς του 2022 η εντός έδρας ήττα από τον Πόρο, η μοναδική άλλωστε ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ανατολή του 2023 βρήκε τους «πράσινους»… με το πόδι στο γκάζι και το 4-0 επί του Μοσχάτου στο πρώτο παιχνίδι του Ιανουαρίου ήταν η αρχή της εκτόξευσης. Στα πέντε παιχνίδια του νέου έτους ο Γιούχτας μετράει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, δηλαδή 13 κερδισμένους βαθμούς και από εκεί που ήταν λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, διατηρείται πλέον σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Το τρίποντο στο κρητικό ντέρμπι με τον ΑΟΑΝ, το οποίο ήταν ειδικών συνθηκών απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, έρχεται ως επισφράγισμα της εξαιρετικής φόρμας που διανύει η ομάδα του Νίκου Σουργιά. Για τον ίδιο βέβαια πέρα από το σπουδαίο αποτέλεσμα, μετράει και η νοοτροπία μέσα στο γήπεδο και το δήλωσε στον απόηχο του αγώνα: «Το σημαντικό για εμένα και αυτό το είπα και στα παιδιά, είναι ότι στα διαστήματα τα καλά, αλλά και στα αρνητικά, ήμασταν ομάδα, ήμασταν όλοι μαζί. Μας βοηθάει αυτό για τη συνέχεια, μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι, να συνεχίσουμε με σοβαρότητα και σκληρή δουλειά».

Στα συν βέβαια και τα γκολ από τα νέα αποκτήματα στο ντεμπούτο τους μάλιστα, με τον Νίκο Βρετό να ανοίγει το σκορ και τον Γιώργο Κίσσα να κλειδώνει την νίκη στις καθυστερήσεις.

Κύπελλο και ντέρμπι με Μαρκό

Ο Γιούχτας έχει τώρα συνεχόμενα παιχνίδια μπροστά του και άπαντες είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που ακολουθούν. Αύριο για το Κύπελλο ΕΠΣΗ παίζει με τον Αετό Ανωγείων (18:30-Λίντο) σε ένα παιχνίδι που θα δοθούν ευκαιρίες σε όλους και θα πρέπει να δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα για την πρόκριση ως φαβορί. Ακολουθούν τρία ματς πρωταθλήματος, Κυριακή ντέρμπι κορυφής με Μαρκό εντός, Τετάρτη με Εθνικό εκτός και Αγία Παρασκευή εντός. Μια τριάδα αγώνων με μεγάλη σπουδαιότητα για τον Γιούχτα, που εφόσον ξεπεράσει επιτυχώς αυτά τα εμπόδια, προφανώς θα έχει βάλει και τις πιο γερές βάσεις για την διεκδίκηση του τίτλου…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News