Γ' Εθνική: Από τον ΑΟΤ στον Πόρο ο Λεονάρντο Σένκα

Ποδόσφαιρο
Γ' Εθνική: Από τον ΑΟΤ στον Πόρο ο Λεονάρντο Σένκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόκτηση του Λεονάρντο Σένκα από τον ΑΟΤ ανακοίνωσε απόψε ο Πόρος, αποκτώντας έναν παλιό του γνώριμο λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική προθεσμία. Ο Σένκα είχε φορέσει την φανέλα του Πόρου και την σεζόν 2019-2020. Η ανακοίνωση:

«Ο Α.Ο. Πόρου ανακοινώνει την επιστροφή ενός παλιού γνώριμου, του Λεονάρντο Σένκα ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας στην πρώτη της ιστορική παρουσία στην Γ' Εθνική, την σεζόν 2019-2020. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε στην Κρήτη για λογαριασμό του Πόρου και από τότε έχει... ριζώσει στο νησί, φορώντας στη συνέχεια για δύο χρόνια την φανέλα του ΠΟΑ και φέτος του ΑΟΤ στην Γ' Εθνική. Ο ίδιος είναι γνωστός από την θητεία του στον Λεβαδειακό με τον οποίο μέτρησε τρεις συμμετοχές στη Super League. Καλωσορίζουμε και πάλι μετά από τρία χρόνια τον "Λέο" στην οικογένεια του Πόρου και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τα "μπλε" βοηθώντας την ομάδα με ασίστ, γκολ και με τα εξαιρετικά στημένα που διαθέτει.

Ποιος είναι

Ο Λεονάρντο Σένκα γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1997 στην Αλβανία κι έχει ύψος 1.73μ. Αγωνίζεται ως ελεύθερος μπροστά από τα αμυντικά χαφ, ενώ μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια στο δεξί αλλά και στο αριστερό "φτερό". Είναι ντριπλαδόρος, πατάει περιοχή και γενικά μπορεί να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι. Τέλος Αυγούστου του 2016 υπέγραψε πενταετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό (προωθήθηκε από τους Νέους του συλλόγου στην πρώτη ομάδα) με τον οποίο κατέγραψε τρεις συμμετοχές στη Super League την σεζόν 2016-2017 και άλλες τόσες στο Κύπελλο Ελλάδος την ίδια σεζόν. Το καλοκαίρι του 2017 δόθηκε δανεικός από τους Βοιωτούς στη Θήβα και στη συνέχεια στον Αμβρυσσέα Διστόμου (ομάδες Γ’ Εθνικής). Αρχές Οκτωβρίου του 2019 ο παίκτης έλυσε την συνεργασία του με τον Λεβαδειακό με τον Πόρο να τον φέρνει στο Ηράκλειο. Ακολούθησαν δύο σεζόν στο Ατσαλένιο ως παίκτης του ΠΟΑ και ειδικά η πρώτη ήταν μία από τις καλύτερες στην καριέρα του, ενώ το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στο Τυμπάκι φορώντας έως τα τέλη Ιανουαρίου την φανέλα του ΑΟΤ από τον οποίο έμεινε ελεύθερος.

*Στη φωτογραφία ο Λεονάρντο Σένκα που θα φορέσει ξανά μετά από τρία χρόνια την φανέλα του Πόρου  με τον αντιπρόεδρο της ομάδας Αντώνη Μαρκάκη’.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News