Γ’ Εθνική: Κερδίζει έδαφος ο κρητικός όμιλος με 8 ομάδες!

Ποδόσφαιρο
Γ’ Εθνική: Κερδίζει έδαφος ο κρητικός όμιλος με 8 ομάδες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες με τις επαφές Ενώσεων και ΕΠΟ να κορυφώνονται

Η σύσκεψη που συγκάλεσε πριν λίγες ημέρες στην ΕΠΣΗ ο πρόεδρός της κ. Τζώρτζογλου με τους προέδρους των ομάδων της Γ’ Εθνικής του Ηρακλείου, έχει προκαλέσει έντονη κινητικότητα γύρω από την προσπάθεια για διατήρηση του κρητικού ομίλου.

Μετά τη σύσκεψη εστάλη στην ΕΠΟ και στην Επιτροπή Διοργανώσεων επίσημα το αίτημα για διατήρηση του κρητικού ομίλου ενώ αυτή η προσπάθεια ασφαλώς και έχει συμμάχους τις υπόλοιπες Ενώσεις της Κρήτης, που συναινούν ομόφωνα στο αίτημα, όπως έχει βρει συμμάχους και σε πολλές Ενώσεις εκτός νησιού, που για οικονομικούς αλλά και αγωνιστικούς λόγους δεν θέλουν οι ομάδες τους να ταξιδεύουν στην Κρήτη και τις ευνοεί και αυτές ο κρητικός όμιλος.

Εδώ και καιρό βέβαια έχει γίνει έντονη προεργασία στο θέμα διατήρησης του κρητικού ομίλου με συχνές επαφές Τζώρτζογλου και Κουτεντάκη από την ΕΠΣΗ με τους επιτελείς της Ομοσπονδίας, ενώ γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ ταξίδεψε εκτάκτως στην Αθήνα και είχε νέο κύκλο επαφών, θέλοντας να πιέσει την ύστατη ώρα και ενόψει των τελικών αποφάσεων.

Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ζητώντας και εκείνος τη διατήρηση του κρητικού ομίλου, όπως και ο ευρωβουλευτής κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, λόγω και της συναδελφικής του σχέση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Θεόδωρο Ζαγοράκη.

Μάλιστα, το θέμα προχώρησε αρκετά και μάλιστα έγινε μια διερευνητική συζήτηση για το αν μπορεί να βγει ομάδα από τα Χανιά και να αντικαταστήσει το ΣΥΝΚΑ που αποχώρησε ώστε να γίνουν εννέα οι κρητικές ομάδες αλλά δεν υπήρξε ζεστό ενδιαφέρον. Επίσης η περίπτωση να βγουν ομάδες από Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι για να γίνει ο κρητικός όμιλος με περισσότερες ομάδες υπάρχει ως σενάριο αλλά χωρίς πολλές πιθανότητες.

Οι επαφές που γίνονται αφήνουν πάντως αισιοδοξία, ο κρητικός όμιλος έστω και με οκτώ ομάδες κερδίζει έδαφος και το προσεχές νέο ταξίδι Τζώρτζογλου-Κουτεντάκη στην Αθήνα θα κρίνει πολλά…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News