Γ Εθνική

Γ' Εθνική: Δέκα προτάσεις προς την ΕΠΟ από το νέο Συντονιστικό όργανο

Στην Επιτροπή μετέχει και ο πρόεδρος του Πόρου κ. Γιάννη Ασσαργιωτάκης

Κινήσεις για την Γ’ Εθνική γίνονται από σωματεία και ανάμεσα σε αυτά ενεργό ρόλο έχει και ο Πόρος με τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Ασσαργιωτάκη. Ο Ηρακλειώτης παράγοντας συμμετέχει σε μια τετραμελή συντονιστική Επιτροπή η οποία προέκυψε μετά από ευρεία συνάντηση ομάδα Γ’ Εθνικής που έγινε πριν λίγες ημέρες στη Βέροια. Η συγκεκριμένη επιτροπή συνέταξε ένα κείμενο με 10 προτάσεις για την Γ’ Εθνική και το απέστειλε στην ΕΠΟ. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

 

«ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΕΠΟ

15/07/2021

 Προς: Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ 

Αξιότιμοι Κύριοι,

Την Δευτέρα 12/7/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση νομίμων εκπροσώπων ομάδων της Γ’ Εθνικής στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση παρευρέθηκαν 15 σωματεία της Γ’ Εθνικής ενώ και άλλα 25 σωματεία δήλωσαν ότι τάσσονται με τις αποφάσεις που θα λάβουν τα παριστάμενα σωματεία. 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης δημιουργήθηκε μια αρχική 4μελής συντονιστική επιτροπή, η οποία θα διευρυνθεί σε 7μελή στην επόμενη συνάντησή μας, ώστε να εκπροσωπούνται όλοι οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής. Η συντονιστική επιτροπή ανέλαβε με ομοφωνία όλων των σωματείων: 

 1. Να συντάξει και να καταθέσει στην Eκτελεστική Eπιτροπή της ΕΠΟ τα αιτήματα έτσι όπως αυτά δηλώθηκαν από το σύνολο των ομάδων στην συνάντηση. 
 1. Να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Eκτελεστικής Eπιτροπής της ΕΠΟ Κο Αντωνίου και να του δοθούν τα αιτήματά μας, για να προωθηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ. 
 1. Να αιτηθούμε ώστε αντιπροσωπεία 2-3 μελών της συντονιστικής επιτροπής να συμμετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση της Eκτελεστικής Eπιτροπής προκειμένου να εκθέσουν δια ζώσης τα θέματα που μας απασχολούν. 
 1. Να αιτηθούμε και να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Κο Αυγενάκη για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων της Γ’ Εθνικής αλλά και για την πορεία του Μητρώου της Γ.Γ.Α. 
 1. Ορίστηκε η επόμενη συνάντηση των σωματείων της Γ’ Εθνικής στην Λάρισα την Τρίτη 31 Αυγούστου και ώρα 7.00μ.μ. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενημερωθούν όλα τα σωματεία για τον ακριβή τόπο, τα θέματα της συνάντησης και μέχρι τότε η συντονιστική επιτροπή θα αναλάβει την σύνταξη ενός αρχικού καταστατικού ένωσης των σωματείων της Γ’ Εθνικής, ώστε να αποκτήσουν και τα σωματεία της Γ Εθνικής ‘’φωνή’’ στα κέντρα των αποφάσεων. 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΕΠΟ

 

 1. Σταθερή Κατηγορία με 80 ομάδες σε 5 ομίλους των 16 ομάδων. Ανεβαίνει 1 ομάδα από κάθε όμιλο στη Super League 2 και υποβιβάζονται 28 ομάδες – Ανεβαίνουν οι ανάλογες από τα τοπικά πρωταθλήματα – δηλαδή το 50% των ομάδων. 
 1. Να αγωνίζονται σταθερά για 90 λεπτά ένας (1) ή δύο (2) παίκτες κάτω των 20 ετών, ώστε το πρωτάθλημα να διατηρήσει τον χαρακτήρα του αναπτυξιακού πρωταθλήματος. Δε συνάδει να λέμε να έχουν υποχρεωτικά ομάδες Κ14 και Κ16 και να μην τους χρησιμοποιούμε – τότε ποια η σημασία που τους προετοιμάζουμε. Και ο προπονητής αλλά και ο παράγοντας θα δώσει εμπιστοσύνη στον έμπειρο παίχτη. 
 1. Να μην λογίζονται σαν αλλοδαποί αυτοί που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. 
 1. Το παράβολο συμμετοχής πρωταθλήματος να γίνει για τη φετινή περίοδο 250€ ή να μην υπάρξει καθόλου παράβολο. 
 1. Μετά την ανακοίνωση περί ύπαρξης μόνο δελτίων ορισμένου χρόνου το ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ για δελτίο ενός έτους είναι υπέρογκο και θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Τα Δελτία πρέπει συνολικά να μειωθούν και όχι να αυξηθούν, είτε τα παλιά είτε τα νέα. 
 1. Το πάγιο αίτημα για την μείωση του Εξοδολογίου των Διαιτητών – Παρατηρητών Διαιτησίας – Παρατηρητών Αγώνων, το οποίο δεν έχει ποτέ μπει καν σε διαβούλευση. 
 1. Να παρίσταται εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής όταν συζητούνται θέματα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, ο οποίος να έχει δυνατότητα λόγου χωρίς βέβαια δυνατότητα ψήφου. 
 1. Να σταματήσει η επιβολή ποινής 300,00 ευρώ στις ομάδες που δέχονται 6 κίτρινες κάρτες σε ένα παιχνίδι, το οποίο εφαρμόζουν οι διαιτητές ως εισπρακτικό μέσο υπέρ της ΕΠΟ. 
 1. Να συζητηθεί το ενδεχόμενο κεντρικά η ΕΠΟ να βρει χορηγό για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και το ποσό της χορηγίας να διανεμηθεί στα σωματεία της Γ Εθνικής. 
 1. Να συζητηθεί το ενδεχόμενο κεντρικής προκήρυξης για τις μετακινήσεις της Γ Εθνικής μέσω ΕΠΟ για την εξασφάλιση καλύτερης τιμής για την μείωση των εξόδων μετακίνησης των ομάδων.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Πρόεδρος Θερμαϊκού Θέρμης, 6977 744356

ΑΣΣΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος Α.Ο. Πόρου Ηρακλείου 6941 659406

ΙΩΑΚΕΙΜ ΛΑΜΠΡΟΣ, Πρόεδρος Ηρακλή Λάρισας, 6934 463063

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ, Πρόεδρος Μέγα Αλέξανδρου Ημαθίας 6932332757»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια