Γ’ Εθνική: Ο κρητικός όμιλος και τα εισιτήρια ανόδου στη SL2

Απόψεις
Γ’ Εθνική: Ο κρητικός όμιλος και τα εισιτήρια ανόδου στη SL2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάμε για την τελευταία σεζόν με την ελπίδα ότι η παράδοση από το νησί θα συνεχιστεί

Πολύς λόγος γίνεται κάθε καλοκαίρι για τον κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής, με τους υποστηρικτές να είναι αρκετοί αλλά δεν είναι λίγοι και εκείνοι που εκφράζουν την αντίθεσή τους, με τη δικαιολογία ότι γίνεται ένα μικρό πρωτάθλημα, τοπικού χαρακτήρα.

Βέβαια κλειδί στην υπόθεση δεν είναι τόσο οι αγωνιστικοί λόγοι, όσο οι οικονομικοί για τα ταξίδια που γλιτώνουν οι ομάδες της Κρήτης προς την Αθήνα αλλά φαίνεται ότι πιο πολλοί πιέζουν οι αθηναϊκές και πειραιώτικες ομάδες που θέλουν να αποφύγουν την Κρήτη… όπως ο διάβολος το λιβάνι!

Με βάση την προκήρυξη τριετίας που εξέδωσε η ΕΠΟ, όλα δείχνουν ότι φέτος (2021-22) θα είναι η τελευταία σεζόν του κρητικού ομίλου και από του χρόνου η Γ’ Εθνική θα επιστρέψει σε μικτή κατάσταση με Κρήτη, Αθήνα, Πειραιά και νησιά.

Πάντως, μια ματιά να ρίξει κανείς στις επτά προηγούμενες σεζόν, θα καταλάβει γιατί Αθήνα και Πειραιάς δε θέλουν Κρήτη, αφού από το 2015 έως το 2019 που ο όμιλος ήταν μεικτός, όλα τα πρωταθλήματα πήγαιναν στο νησί! Βέβαια και τις δύο τελευταίες σεζόν που υπήρχε αμιγώς όμιλος Κρήτης, με την ΕΠΣ Ηρακλείου να πρωτοστατεί γι’ αυτό (…έπαιξαν μπάλα Τζώρτζογλου-Κουτεντάκης) το κρητικό ποδόσφαιρο βγήκε κερδισμένο τα μέγιστα.

Οι πρωταθλητές από το 2015 μέχρι το 2021

Για δείτε άλλωστε τους πρωταθλητές του 2020 (Επισκοπή) και του 2021 (Ηροδότου) που θα αγωνίζονται του χρόνου! Όπως φαίνεται στον πίνακα, από το 2015 μέχρι σήμερα έξι ομάδες πήραν πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική (δύο φορές ο Ηρόδοτος και από μία Κισσαμικός (Χανιά), ΟΦΗ, Εργοτέλης, ΟΦ Ιεράπετρας και Επισκοπή). Και από τις έξι ομάδες ο ΟΦΗ επέστρεψε στην SL1 και οι άλλες πέντε θα δημιουργήσουν έναν ισχυρό πόλο από την Κρήτη στη SL2!

2015: Κισσαμικός (Χανιά)

2016: ΟΦΗ

2017: Εργοτέλης

2018: Ηρόδοτος

2019: ΟΦ Ιεράπετρας

2020: Επισκοπή

2021: Ηρόδοτος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News