Γ' Εθνική: Όλα τα σενάρια σωτηρίας, οι ισοβαθμίες, τα γκολ και το... μπαράζ!

Ποδόσφαιρο
Γ' Εθνική: Όλα τα σενάρια σωτηρίας, οι ισοβαθμίες, τα γκολ και το... μπαράζ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ντέρμπι Πόρος-Δαμάστα και Νεάπολη-Ρεθυμνιακός καθορίζουν τις ομάδες που υποβιβάζονται

Άλλες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες πιθανότητες, τέσσερις… συν μία ομάδες θα διεκδικήσουν την Κυριακή την παραμονή τους στην Γ’ Εθνική, με το φινάλε στον κρητικό όμιλο αναφορικά με τη μάχη της σωτηρίας να είναι καυτό και αγωνιώδες.

Τα δύο ντέρμπι σωτηρίας Πόρος-Δαμάστα και Νεάπολη-Ρεθυμνιακός είναι όλα τα λεφτά, καθώς οι τέσσερις αυτές ομάδες «καίγονται» για τη νίκη, ενώ στις ισοβαθμίες εμπλέκεται και ο Άρης Σούδας αλλά μόνο αν αυτοκτονήσει και ηττηθεί από τον καταδικασμένο Αστέρα Ρεθύμνου. Από αυτές θα υποβιβαστούν αυτές που θα τερματίσουν στην 10η και την 11η θέση ακολουθώντας στα τοπικά Αστέρα Ρεθ., Πλατανιά, Παλαιόχωρα και Άρη Ρεθ. Στην εξίσωση δε μπαίνει η Αναγέννηση, που παίρνει χωρίς αγώνα τους τρεις βαθμούς, πάει 22β. και σώζεται οριστικά.

Η βαθμολογία

7.Άρης Σούδας    21 (20-16)

8.Ρεθυμνιακός    21 (21-18)

9.Πόρος               20 (15-18)

10.Αναγέννηση   19 (30-29)

11.Νεάπολη        19 (14-18)

12.Δαμάστα         18 (19-18)

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά ενώ θα παίξουν μεγάλο ρόλο στις πιθανές ισοβαθμίες και τα γκολ, αφού τα τρία κριτήρια που ισχύουν είναι κατά σειρά συνολική διαφορά γκολ, καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα, από τη στιγμή που έχει αλλάξει ο κανονισμός και δεν ισχύουν τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες. Μάλιστα, υπάρχει και σενάριο που οδηγεί σε μπαράζ! Δείτε τα σενάρια που υπάρχουν για την παραμονή στην Γ’ Εθνική

1) Νίκη Πόρου με Δαμάστα

Αναφορικά με το Πόρος-Δαμάστα, ο Πόρος ευνοείται σίγουρα με νίκη, γιατί θα φτάσει στους 23 βαθμούς και θα σωθεί ενώ η Δαμάστα υποβιβάζεται. Εφόσον πάρει τη νίκη ο Πόρος, τότε στο άλλο παιχνίδι η Νεάπολη για να μείνει στην κατηγορία θέλει υποχρεωτικά νίκη ενώ ο Ρεθυμνιακός θα σωθεί με ισοπαλία ή διπλό.

2) Ισοπαλία στο Πόρος-Δαμάστα

Με ισοπαλία στο Πόρος-Δαμάστα, οδηγείται στον υποβιβασμό η Δαμάστα καθώς δεν της φτάνουν οι 19 βαθμοί ενώ για τον Πόρο τα σενάρια είναι τα εξής:

1) Αν νικήσει η Νεάπολη θα πάει στους 22 και θα σωθεί. Ο Ρεθυμνιακός θα έχει 21, ενώ και ο Πόρος θα πάει στους 21 και θα ισοβαθμούν, με σενάριο και τριπλής ισοβαθμίας αν ο Άρης Σούδας χάσει από τον Αστέρα. Είτε σε διπλή, είτε σε τριπλή ισοβαθμία, ο Πόρος υστερεί στα γκολ (έχει -4) και υποβιβάζεται.

2) Αν και το Νεάπολη-Ρεθυμνιακός έρθει ισοπαλία, ο Πόρος και ο Ρεθυμνιακός σώζονται και μαζί με τη Δαμάστα υποβιβάζεται και η Νεάπολη.

3) Αν νικήσει ο Ρεθυμνιακός, ο Πόρος σώζεται και μαζί με τη Δαμάστα υποβιβάζεται η Νεάπολη.

3) Νίκη Δαμάστας με Πόρο

Με νίκη Δαμάστας στο Πόρος-Δαμάστα, υποβιβάζεται ο Πόρος και για τη Δαμάστα που πηγαίνει στους 21 βαθμούς ισχύουν τα εξής σενάρια:

1) Αν νικήσει η Νεάπολη τότε η ομάδα του Λασιθίου σώζεται και στους 21 βαθμούς θα ισοβαθμήσουν Δαμάστα και Ρεθυμνιακός και θα μετρήσει η διαφορά των γκολ. Στην εξίσωση των 21 βαθμών μπορεί να μπει και ο Άρης Σούδας σε τριπλή ισοβαθμία αν χάσει από τον Αστέρα Ρεθύμνου με πολλά γκολ χωρίς να σκοράρει (2-0 και πάνω) και την ίδια ώρα να νικήσει με πολλά γκολ η Νεάπολη το Ρεθυμνιακό αλλά και νικήσει με πολλά γκολ και η Δαμάστα τον Πόρο! Επειδή το σενάριο αυτό είναι ακραίο, θα εστιάσουμε τι γίνεται στην πιθανή ισοβαθμία Δαμάστας και Ρεθυμνιακού.

Πριν την 15η αγωνιστική, ο Ρεθυμνιακός έχει +3 στα γκολ (21-18) και η Δαμάστα +1 (19-18) κι αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο στις πιθανές ισοβαθμίες.

1α) Αν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής είναι ίδια (π.χ. νίκη Δαμάστας με 0-1 και ήττα Ρεθυμνιακού με 1-0), τότε θα έχουν μετά την 15η αγωνιστική την ίδια διαφορά τερμάτων (+2) αλλά υπερτερεί στο επόμενο κριτήριο της καλύτερης επίθεσης ο Ρεθυμνιακός.

1β) Αν η Δαμάστα νικήσει με 2-1 και ο Ρεθυμνιακός χάσει με 1-0. Η Δαμάστα πάει σε συνολικά γκολ +2 (21-19) και ο Ρεθυμνιακός πάει κι αυτός +2 (21-19). Δηλαδή έχουν ίδια διαφορά γκολ (+2), ίδια επίθεση (21) και ίδια άμυνα (19). Από τη στιγμή που καμία ομάδα δεν υπερτερεί στα κριτήρια, τότε σε αυτή την περίπτωση γίνεται μπαράζ Δαμάστας-Ρεθυμνιακού!  

1γ) Αν η Δαμάστα νικήσει με 2-3 και ο Ρεθυμνιακός χάσει με 1-0, τότε η διαφορά στα συνολικά γκολ θα είναι ίδια (+2) και πάμε στο επόμενο κριτήριο όπου θα υπερτερεί η Δαμάστα με 22 επιθετικά γκολ έναντι 21 του Ρεθυμνιακού.

1δ) Αν η Δαμάστα νικήσει με ένα περισσότερο γκολ απ’ ότι θα χάσει ο Ρεθυμνιακός (π.χ. νίκη Δαμάστας με 0-2 και ήττα Ρεθυμνιακού με 1-0) τότε σώζεται η Δαμάστα με συνολική διαφορά γκολ +3 έναντι του Ρεθυμνιακού που θα έχει +2.

1ε) Αν ο Ρεθυμνιακός χάσει με περισσότερα γκολ απ’ ότι νικήσει η Δαμάστα (π.χ. νίκη Δαμάστας με 0-1 και ήττα Ρεθυμνιακού με 2-0), πάλι σώζεται η Δαμάστα με συνολική διαφορά γκολ +2 και ο Ρεθυμνιακός θα έχει +1.

2) Με ισοπαλία στο Νεάπολη-Ρεθυμνιακός, μαζί με τη Δαμάστα σώζεται και ο Ρεθυμνιακός και πέφτουν Πόρος και Νεάπολη.

3) Με νίκη Ρεθυμνιακού στη Νεάπολη, σώζονται Δαμάστα και Ρεθυμνιακός και υποβιβάζονται Πόρος και Νεάπολη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News