Γ’ Εθνική: Η ώρα του πρωταθλητή!

Ποδόσφαιρο
Γ’ Εθνική: Η ώρα του πρωταθλητή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεσπόζει σήμερα (17:00) η μάχη Ηροδότου-ΑΟΑΝ για τον τίτλο στον κρητικό όμιλο

Η κούρσα για τον τίτλο στον κρητικό όμιλο εξελίχτηκε πολύ σκληρή, ήθελε πάθος και αποφασιστικότητα και τελικά δύο βαριά ονόματα του κρητικού ποδοσφαίρου θα μονομαχήσουν για την κατάκτησή του.

Το σημερινό ντέρμπι κορυφής της 14ης και προτελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον ΑΟΑΝ στη Νέα Αλικαρνασσό θα χαρίσει το πρωτάθλημα στην ομάδα που θα φύγει νικήτρια από το γήπεδο.

Ο Ηρόδοτος με το +1 και παίζοντας στην έδρα του έχει το πλεονέκτημα όμως ο ΑΟΑΝ έχει δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει ως ίσος προς ίσο τη δική του ευκαιρία για να στεφθεί πρωταθλητής. Όποια ομάδα πάρει τους τρεις βαθμούς θα είναι πρωταθλήτρια. Ο Ηρόδοτος θα πάει στο +4 και θα είναι αδιάφορος στο φινάλε με το ΣΥΝΚΑ ενώ αν νικήσει θα προσπεράσει και θα μείνει πρώτος, αφού την τελευταία αγωνιστική θα πάρει χωρίς αγώνα τους τρεις βαθμούς από το ματς με τον Άρη Ρεθύμνου.

Η ισοπαλία ευνοεί τον Ηρόδοτο, αφού θα διατηρήσει τον ένα βαθμό διαφορά από την ομάδα του Αγίου Νικολάου αλλά σε αυτή την περίπτωση θα θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική παίζοντας στις Μουρνιές με το ΣΥΝΚΑ.

Σίγουρα ο τελικός τίτλου στρέφει πάνω του τα φώτα, όμως υπάρχει μάχη και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα ενώ έπονται και ντέρμπι μεταξύ των ομάδων που μάχονται για τη σωτηρία τους. Ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι θα γίνει στο Ατσαλένιο ανάμεσα στον Πόρο και τη Νεάπολη με το χαμένο να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ενώ «καίγονται» για βαθμούς οι γηπεδούχοι στα ματς Δαμάστα-ΣΥΝΚΑ, Ρεθυμνιακός-Αλμυρός, Αναγέννηση-Πλατανιάς και Άρης Σούδας-Γιούχτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την 14η και προτελευταία αγωνιστική στον κρητικό όμιλο:

Σήμερα (17:00)

*Άρης Σούδας-Γιούχτας (γηπ. Σούδας): Ταμπουρατζής (Λασιθίου), Σκούτας (Χαλκιδικής) - Θεοδοσάκης (Λασιθίου), παρ: Γιαννακάκης (Χανίων)

*Αναγέννηση Ιερ.-Πλατανιάς (γηπ. Μισεδάκειο): Ζαφείρης, Σφακιανάκης - Βισκαδούρος Α. (Ηρακλείου), παρ: Κουρκούνας (Λασιθίου)

*Ηρόδοτος-ΑΟΑΝ (γηπ. Ηροδότου): Τρίγκας (Χανίων), Δασκαλομαρκάκης (Ρεθύμνου) - Κολοκοτρώνης (Χανίων), παρ: Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

*Ρεθυμνιακός-Αλμυρός (γηπ. Σοχώρας): Αντωνίου (Χανίων), Μαυρεδάκης - Μαρκετάκης (Χανίων), παρ: Δελήμπασης (Ρεθύμνου)

*Δαμάστα-ΣΥΝΚΑ (γηπ. Δαμάστας): Μόσχου, Καφεσάκης - Κοκοτάκης (Λασιθίου), παρ: Ιωαννίδης (Ηρακλείου)

*Πόρος-Νεάπολη (γηπ. ΠΟΑ): Σταυρουλάκης, Λιοδάκης - Βλαχάκης (Ρεθύμνου), παρ: Μαστορίδης (Ηρακλείου)

*ΠΟΑ-Παλαιόχωρα 3-0α.α. και Άρης Ρεθ.-Αστέρας Ρεθ. 0-3α.α.

Η βαθμολογία

  1. Ηρόδοτος                32
  2. ΑΟΑΝ                        31
  3. ΠΟΑ                          28
  4. ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ             26
  5. Αλμυρός                   25
  6. Γιούχτας                   23
  7. Άρης Σούδας            20
  8. Νεάπολη                   19
  9. Ρεθυμνιακός            18
  10. Δαμάστα                    17
  11. Πόρος                        17
  12. Αναγέννηση Ιερ.       16
  13. Αστέρας Ρεθύμνου  12
  14. Πλατανιάς                  5
  15. Παλαιόχωρα               -
  16. Άρης Ρεθύμνου         -
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News